RSS Feed

Propa

16

March 27, 2013 by


Seriously, saya tak faham.

Kenapa ada orang dia suka cakap, "movie A tu tak best, macam b***h."

Or someone said, "drama X tu macam perbodohkan penonton, ending mcm wtfish, baik tengok upin ipin!"

Dan dalam situasi lain plak, "Tah pa2 la artis Z tu, video klip mcm t**k, suara mcm beruk."

But in the end, orang2 inilah yang sebenarnya 'gigih, bersemangat waja, bertabah' menghadap movie A, drama X dan artis Z.

Propa la depa. Sungguhlah propa.


16 comments »

kopi pasta said...

ala, mulut jer yg pongpang pongpang. tapi dalam jiwa tu, gigih, bersemangat waja, bertabah dgn apa yg mereka kata...

manusia makhluk yg kompleks...

Lady said...

hahaha. betul2.. pernah jugak sekali sekala :)

the malay male said...

benci tapi suka kot..huhu

Nurmujahidah Ismail said...

sebab dorang suke critic la dorang suke tengok.. sebab dorang sentiasa cari bahan untuk mengkritik :D

Chic Na said...

saja la kot takde benda nak komen. hehe..

nurdani said...

yang tak suka tu la lagi nak tengok

Shida Radzuan said...

biasalah mulut org heheee :D

che'pi said...

hahahaha..... itu la dipanggil Negative Reinforcement ....
Dia ambil berat sebenarnya ....

sy pun gitu kadang2...
hahahahahhaha

paripariputih said...

Inilah contoh-contoh terbaik utk ayat "Lain di mulut, lain di hati" >..<

Tukang Karut said...

ah... ini pun propa...

Noh Kodiang said...

maki ja sedas dua...senang crita..huhuhu

Faridzuan said...

Oh, sungguh propagandis! Tak apa, banyak orang banyak ragam. Tapi, kritikan-kritikan tu patutnya janganlah agak kasar sampai menyinggung hati orang lain huhu.

Nong Andy said...

itu namanya kaki movie haha..

dah ketagih movie / hiburan..

sama macam penagih buku..

kemain beli buku byk2.. tapi myb yg menepati citarasa mungkin satu atau dua. dah terlanjur beli.. santap ajalah kan..

Etuza Ezawarna said...

manusia zaman sekarang suka komen2, hehehe komen blog cara baik2 boleh kot Lana...

caliph shuriken said...

klau dlm dunia sebelah sy ni, depa yg ckp cmtu jenis suka barang free.. selagi x dpt, selagi tu laa pompangpompang :p

Encik H said...

kalau untuk aku, ada situasi2 tertentu tu yg buatkan aku takde pilihan..contoh, sebelum ni aku x suka lagu Untuk Dia, sebab xsuka dengar suara Sleeq..then skg aku x suka dengar lagu Rembau Most Wanted..

tapi utk both situation, aku xde pilihan..tiba2 kuar kat radio, then aku cepat2 la tukar..hahaha

satu lagi, aku tak suka tengok bola Liga Malaysia yg pengulas Bahasa Melayu..kat astro memang la boleh pilih pengulas omputeh, tapi bila jer aku tukar2 cenel, dia akan automatik tukar jadi pengulas BM..tensen aku..

kesimpulannya..nak xnak aku mentabah jer la dengar, walaupun sebenarnya kalau boleh aku memang xnak dengar..semuanya sebab aku xde option..:D

Powered by Blogger.