RSS Feed

Sebelum tidur

17

March 31, 2013 by

Sangat penting menjaga apa yang kita buat bermula dari sebelum tidur, hingga bangun tidur pada keesokan harinya.

Macam saya, sebelum tidur, ada beberapa amalan yang saya buat untuk pastikan emosi saya akan jadi lebih baik untuk hari esoknya. Antaranya, 

- Cuba tidur lebih awal.

- Minum susu.

- Ambil wudu'.

- Bercakap depan cermin. Aha, part yang ni paling saya suka, saya akan puji diri sendiri, bagi semangat pada diri sendiri. Diakhirnya...saya duk belek pipi, angkat kening tinggi, buat duck face, duk perasan muka cute macam kumpulan GG. What the..? habis 5 minit macam tu je. Kadang2 10 minit berangan, hahaha.

- Maafkan semua orang, termasuk rakan blogger, walaupun kita tak pernah berjumpa, heh3.

- Saya suka juga tengok jap video2 yang ada 'funny moments'. Tak kisahlah pasal baby, kucing, family, artis etc. Bila dapat gelak tu, walaupun sengsorang depan laptop, rasa sangat happy. Kesian saya, sorang2 ketawa (-_-)

Ok, tu je. Kejap giler dah bulan 4, haiyaa.


17 comments »

the malay male said...

haha, yg penting sebelum tido kena happy2

kopi pasta said...

ada satu lagi lana... maafkan orang yg buat sakitkan kita...

esok bangun tidur, dada kan menjadi lapang. In sha Allah...

*fuyoo, header vintage, smart*

dah puji ni, mlm ni mesti tidur lena :P

Tinta Lana said...

@KOPI PASTA

Baik tan sri, :D

*mahu ak tak tido lana, konfirm punya lena..ni pun rsa mcm nak terbang aje,hahaha

kopi pasta said...

<--- wuuuuwuuu :') terharu komen direply... mhahahha

maafkan mata aku. termiss part maafkan tu. al-maklum la perut kenyang, ptg td p pasar malam... :P

Sally Yatiey said...

Amalan yang baik sebelum tidur ni ;)

Zaza said...

saya pun sblum tdur kdg tgk video yg funny2..hehe =)

Nurmujahidah Ismail said...

aduss,, nk kena start berwuduk jugak ni,,

Tukang Karut said...

erm... cakap depan cermin tu yanggggggg...ermmmm

Chic Na said...

err bercakap dengan cermin tu tak pernah buat lak. hihi..

Ieta Mat Saad said...

hehe... bagus ni, wat terapi utk b4 tidur.tak tau la kelakar ke tak, tp cer baca yg ni >http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/03/talibesen.html

Arham Md Ali said...



BTW am baca balik komen Lana pasal KLCC tu kan, teringat pasal satu struktur ni yang rasa kalau Lana tengok gambarnya mesti kagum. Ni platform galian gas, nama dia Troll A Platform. Gambar kedua am bagi link tu perbezaan ketinggian dia dengan KLCC.

http://i46.photobucket.com/albums/f138/SpideyRex/Troll-med-bat.jpg

http://s46.photobucket.com/user/SpideyRex/media/huge-troll-a-oil-rig.jpg.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_A_platform

Banyak benda mengkagumkan dalam dunia ni sebenarnya.

Shida Radzuan said...

nk tidur awal yg ssh skit ^_^

ary_lee said...

Ada lagi tertinggal! Baca al-mulk^^ 30 ayat je^^

caliph shuriken said...

sy ni paling susah nk tido awal..

bercakap depan cermin malam2 hari?! xmo laa, mana tau tiba2 nanti imej kt dlm cermin tu balas ckp plak, erkk...

azstory said...

sekejap sahaja dah masuk bulan 4.. ada lagi 96 hari untuk berpuasa.. ^__^

Encik H said...

aku ni memang semulajadi baik, tapi part puji diri sendiri tu memang aku x pandai..tolong ajarkan ea..hahaha

aizamia3 said...

itulah kejap je rasanya.. dah nak setahun umur dak Nuha.. ;)

Powered by Blogger.