RSS Feed

Target Menulis

15

April 24, 2013 by

Tahun lepas, 2012, apa yang dapat saya simpulkan, entry2 saya lebih pada pengalaman dan pandangan saya terhadap situasi sekeliling saya.

Juga, ada entry quotes. Personally, ia part yang paling saya suka. Punya la menggigihkan diri cari quotes, cari gambar yang sesuai untuk dipadankan dengan quotes, pastu edit di Photoshop. 

Selain itu, saya kembangkan lagi minat menulis dengan buka blog kedua, IQRA'. Iqra' ni, tujuan asal saya, nak menulis sinopsis dan review tentang buku yang saya dah baca, tak kira apa genre. Setakat ni, progressnya agak perlahan. Selain review, ada juga cerita panjang. Yang pasti, ia bukan cerpen. Cuma ada masa, saya cuma rasa nak membebel berjela dan saya tulisnya disana. Di Lana TJB ni, konsepnya, cerita pendek saja.

Tahun 2013 ni pula, masih lagi dalam perancangan kemana nak bawa blog ni pergi. Mungkin lebih banyak cerita peribadi.

Yang pastinya, Bloglist kena rombak balik. Dan, belajar menulis dengan lebih baik.


15 comments »

nurdani said...

saya suka baca blog Lana sebab pendek tapi isi padat

ary_lee said...

owhhh okie.. dapat idea dari komen ary ke?
HahahahahahaXD
Kalau nak rombak bloglist, adakah saya akan disisihkan kerana saya jarang hupdate?
HahahahaXD

Tinta Lana said...

Nurdani ~ TQ dani.. :)

Ary ~ hahahaha, ya, urmm, kalau lana sisih ary tak kisah kan?hahahaha, merajuk plak kang,hahaha. Sisih tak bermakna lupa kan ary ^_^

ary_lee said...

Lana, jumpa jom sabtu ni! kita gi pesta buku nak?

mujadafewa.my said...

suka sangat blog lana!!! :D

the malay male said...

dah nak masuk bulan 5 masih nak plan? sepatutnya sudah sampai ke fasa bertindak ni... hehe

Chic Na said...

cikna suka gaya lana menulis tau. ;)

Cik Tia said...

saya juga ingin belajar menulis dengan baik tapi seringkali buntu sebab saya tak tahu kena bermula dari mana ..

Arham Md Ali said...

Am suka gaya penulisan Lana, ada substance la. BTW hujung bulan Mei nanti am pergi Palestin.

Puteri Kasih said...

semua lana terus berjaya dengan kedua-dua blog :)

che'pi said...

hermp....
yerp... perasan je perubahan tu....
but i like.... nampak kematangan Lana dalam penulisan sekarang...
Tahniah... keep it up... as a friend dunia maya ni.. we always gonna sokong Lana ... peace out :)

Fyna Ahmad said...

fyna pun masih lagi mencari rentak dan menambahbaik blog fyna sendiri.

azstory311 said...

^__^ mula kenal penulisan lana bkn seperti sekarang.. dulu rasa penulisan lana budak remaja belasan tahun..hehehe..

nampak perubahan dari segi penulisan dan gaya bahasa yang digunakan.. ^__^

sy? hahahaha.. jgn dtg..

aizamia3 said...

setuju dengan azstory311.. ;)
perubahan semulajadi.. ;)
dari remaja ---> dewasa.. ;)


caliph shuriken said...

sy plak ada byk idea utk update.. tapi momentum utk bertindak blom mari, erkk...

Powered by Blogger.