RSS Feed

LIKE and PLUS

45

June 12, 2013 by

Adakah saya seorang saja rasa macamni..

Saya tak tahu nak respon apa bila ada orang Like dan Plus status/gambar di akaun Facebook dan Google+ saya. Saya rasa kekok nak berkomunikasi guna social media.

Saya memang suka bila notifications tu menyala. 
Selepas tu, senyum. Sebab suka.

Senyum.. refresh page, senyum semula.
Senyum lagi. Urat muka pun tegang sebab senyum tak henti2. Akhirnya.

..........................
Hurmmm. Ermmm..
Berkelip2 mata fikir nak buat apa.

Terima kasih pada yang melakukannya. Buat saya gembira.

Poyo plak rasa.


45 comments »

Shida Radzuan said...

biasalah dear hehee :D
shida pn bila ade yg like..shida pn diam je..bila dah mula komen baru btindak hehee :D

trah zain said...

Erk.. Saya pun Rasa macamtu,,,hehe
*Kita sama2 poyo..haha

kopi pasta said...

poyo = Proud Of YOurself...

Ayie Abas said...

assalamualaikum..lana :)

ayie hairan...ayie rasa ayie belum pernah jumpa lagi status lana kat FB....hahaha

Wirda Amir said...

Assalamualaikum lana...

Blog tkde notificationkan lana? Kena setting ke utk dpt notification..?

Sampai bila la akak ni asyik 'order' apa yg akak nak kat blog akak ni..dah pernah cuba buat sendiri tp takut nak godek lebih2....

Lan Bingka said...

senyum je la :)

Lan Bingka said...

memang perlu senyum je..hehe

Noh Kodiang said...

ocd maybe...

KY said...

terasa apa yg tertulis itu di hargaikan? senyumlah

paripariputih said...

akak G+ tu lana siyesly x berapa tahu guna... tapi people in my circle dan beribu hahahha tak tahu le mcm mana jadik mcm tu la la la la

suri said...

salam kenal..

saya ada akaun itu tapi agak blur nak approvekan apa lgi dg FB. heee..terkadang ada byk sebab org add kita bagai ada sb nak kwn, ada sebab nak tgok kita berniaga apa atau nak bandingkan produk kita sama produk dia hee...atau sb lain heee

nurdani said...

hahaha. gitu pulak ya. saya dah lama tak jenguk google plus. sekarang fokus 3 benda je. email, blog dan insta

Fifi Nadhrah said...

salam kenal dari fifi.. :)

aisya said...

hmmm.. samalah..

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Mungkin sebab trlalu seronok smp tak terkata apa2...hehehe.

my notes said...

senyum tu buat kita awet muda . heheheee ... saya tahu LIKE tapi PLUS tu , copy ker atau ... mmg x tau ler .

Afifah Nabilah said...

:)


You're welcomed to join this contest! :)
http://destinyofhuffaz.blogspot.com/2013/06/marhaban-ya-ramadhan-contest-01.html

aizamia3 said...

adakalanya cenggitulah.. ;)
tak tahu nak komen apa..

Hatimi Tahirruddin said...

hehe tu lah pasal....apa2 pun semoga budi baik org yg like dan plus tu akan terbalas apabila ada org lain pulak yg buat benda sama utk dia...

Etuza Ezawarna said...

kalau tergerak nak komen saya komen..
kalau dah biasa drop komen ..saya komen..apapun komen yg baik2 ja..tak elok komen lain2 tak semena2 ada yg tersinggung..

MystoryPic said...

helloooo salam kenal dari saya.. done follow sini..

Cik Kay Jue said...

hehehe... senaman muka... >_<

Aminin said...

hahaha diri ini hanya mampu sengih sorang2 je..

penaberkala said...

samala,tak gheti nak respon
kat fb skang pun dah jarang komen-komen
malas nk online

||aLeaSaRa|| said...

erkkk kak lea pun perasanlah hari ni dapat gak macam tu...erk nak feedback macam mana adeihhh..tq..tq sapa yang tekan2 tu...

Tinta Lana said...

Shida ~ hehehe, shida mesti lebih memahami kan :D seyes shida, taktau nak buat apa.

Trah ~ err..ok, lana rasa tak keseorangan skrg,hahaha

Kopi ~ huh?? Ya ke tu mksd poyo?

Tinta Lana said...

Ayie ~ Wa'alaikumusalam..ya ayie :) Sebab lana jrg updates status yie. Kalau ada pun kat fanpage, tu pun post latest entry. Tang tu pun lana problem juga, dok pk nak update apa,hehehe

Wirda ~ Wa'alaikumusalam kak wirda.. :) Takda kak, kalau ada, lagi banyak habis masa saya duk senyum aje,hahaha. Saya cadangkan, akk backup template dulu. Backup juga entry2 akak.

Lan ~ :)

Tinta Lana said...

Noh ~ Maybe je kan,ehehe

KY ~ Yup, :)

PPP ~ Akak, saya pun bukan faham sgt G+ ni,hahaha. Layan je lah :D

Tinta Lana said...

Suri ~ Salam kenal suri.. :) Maksud suri, ada jugak akaun G+? hehehe, saya pun tak berapa faham sistem nya. Saya cuma suka guna tang upload gambar sbnrnya,hehehe. Ya, itu ant sebab2nya.. ^_^

Nurdani ~ Lebih kurg la kita dani, tak lalu nak ada bnyk2 sosial media, ckup FB, blog, G+

Fifi ~ Salam kenal fifi.. :)

Tinta Lana said...

Aisya ~ :)

Ridzwan ~ Terlebih seronok,huhuhu

MyNotes ~ Tu lah kak vee, rsa makin muda skrg,eh?hahaha.

Tinta Lana said...

Afifah ~ Tq fifah invite lana.. :)

Aizamia ~ Saya bukan dah tahap adakala kak..memang sokmo gitu,huhu.

Hatimi ~ Betul tu bro.. setiap perbuatan kita, kalau manusia lain tak nampak, DIA kan ada, tak pernah terlepas dri pandanganNya.

Tinta Lana said...

Etuza ~ Betul uncle, gunakan ayat baik2.. tersilap kata, tak boleh patak balik.

MystoryPic ~ Salam kenal..terima kasih ya.. :)

KayJue ~ Moh le kita senyum salu kjue, hehehe :D

Tinta Lana said...

Aminin ~ sengih je ke min, :P

Penaberkala ~ Awal2 dulu, semangat je kan guna FB..lama2 jemu..hehehe

Aleasara ~ Kan kak, tak tahu nak bagi feedback mcmna..

caliph shuriken said...

klau sy baca satu2 status tu dulu, baru pikir nk like atau x.. klau status sedih x kn nk like jgak kn, erkk...

Mime MF said...

huhu senyum pun takpe lah...okey la tu...hehe:))

Cik Yaya said...

tgok owg len punye n like jgk..
^_^ ngeee klo mnarik lorhh..huuu

Yana Khai(Tomok_Crazy_Ness) said...

hahaha samela kite... asal bukak internet fb no 1.. home profile.. klik balik home.. tgk notification..profile balik..pastu krik krik krik... hahahaaa

Hydrangeas Blooms said...

haha. betul tuu. kekadang lagi suka tulis kak google plus. jarang ad yang plus. tapi once ada. happy. wuuu~~

Nana Liena said...

biasalah kak.. rasa macam kita popular sekejap..ahaha..

Chic Na said...

bestnya ada org buat lana senyum.. :)

Tinta Lana said...

Caliph ~ aah awk..yg tu pun..kalau ada org post ttg pemergian arwah, takkan nak like..cam pelik.

MimeMF ~ senyum pun dah cukup kot,heehehe

CikYaya ~ Kalau betul2 menarik..baru lana like, hehehe

Tinta Lana said...

YanaKhai ~ Kita plak yana, asal buka blog, klik home, klik home lagi, takpun duk refresh shoutbox,hahaha, cam senget je ak (-_-)

H.Blooms ~ Kan? Rasa happy semacam,haahhaha

Nana ~ hahahaha, betul2, walhal satu like je pun.. (-_-) kah3

CikNa ~ Cikna la salah sorangnya yg buat lana senyum.. :)

ary_lee said...

errrrr... tolong lah~~
tetiba nak kata, pelik bila lana poyo.. HahahaXD

baby comel said...

fb? ermm.. sori kita xde =)
plus tu mesti la suka....

Aida Ismail said...

Hehehe. Sama la kita Lana ^^ Suka bila orang like.

Powered by Blogger.