RSS Feed

My 1st Attempt

43

June 2, 2013 by

Percubaan pertama saya men-design template. Template untuk Blogger Adah.
Practice makes perfect kan.. mungkin boleh buat lebih baik lagi selepas ini.

mendesign template, cara design template, design template secara mudah

Gambar diatas adalah bahagian header.
Dan, gambar dibawah adalah bahagian footer.
Bahagian body, kosong saja.

mendesign template, cara design template, design template secara mudah


43 comments »

kopi pasta said...

woahhh, smart! dah usyha dah blog tu. nampak simple,warna pastel yg comel dan bla..bla.. bla *pujian ikhlas*

template asal pakai template apa?

Rosniyati othman said...

boleh la design untuk rose pulak!

Mime MF said...

cun weh! simple but nice...color combination pun cantik..chaiyok²!!heee

the malay male said...

not bad

Tinta Lana said...

Kopi ~ apsal tak terus tanya je weh?keh3. Pakai simple template.

Rose ~ InsyaAllah boleh! Yakin boleh! *tiba2 kan

MimeMF ~ Alhamdulillah, chaiyok! heee ^^

TMM ~ Boleh la kan abgiwan?

Chic Na said...

ala sweetnya lana.. nanti boleh tempah dengan lana lah. dah lama berkenan dgn hasil tangan lana.. ;)

Tia Fatihah said...

assalamualaikum.

wah kak lana. dah boleh buka business ni. hehe.

Nurul Syuhadah said...

hehe :) Bertuah Adah. kihkihkih *bangga jap!

Noh Kodiang said...

perghhhhhhhhhh

||aLeaSaRa|| said...

salam lana betul tu buatlah business..suka pemilihan warna tu..all the best lana ^^

Nana Liena said...

bahagian bawah tu..smart..! i like..hehe

caliph shuriken said...

steady laa.. pandai awk pilih kaler ^^

Azie Namico said...

salam lana ehem...
cantik dan menarik...suka kombinasi warna yg lana gunakan...sesuai utk girly....header and footer pun serasi dan sana...cayalah lana....you re awesome !

Tukang Karut said...

bertuahnya dia...

muja said...

untunglah,, dah reti bertemplate sekarang,, hee,, :D *cantik

lynndamya said...

wow nice header lah babe (n_n) eh i mean header blog kau, cun..nmpk professional gitu :)

and that template cntik, pandai kau edit2 template, hamba ni xpandai :( haha

Ety said...

Salam.

Kak Lana, Ety dah usha blog tu. Cantik sangat! Simple but really really nice.

A perfect 1st attempt, I supposed :)

All the best kak. Nanti bila-bila nak tukar template, boleh la Ety tempah kat akak ek :)

my notes said...

kalau dah minat , memang menjadi ... good job dear ...

Katak Comel said...

bole thn..
bole ajar pasni..
hihi

Ikhmal Malique said...

assalamualikum, pandai design. boleh buat duit nih. huhu. utk soalan, awk bleh tgk di bahagian setting > Search Preference > Meta Tags, bawah tu tu ada description kan, letak dulu apa apa ayat dalam tu bagi active.

Tinta Lana said...

ChicNa ~ ha? lana ke yg sweet cikna? ekeke. InsyaAllah boleh.. :)

Tia ~ Wa'alaikumusalam tia. Memang ada niat kearah tu tia,hehe.

Adah ~ cehhh adah ni,hahaha

Noh ~ perghhhhh :D

Aleasara ~ Wa'alaikumusalam. Tq kak.. ^^

Tinta Lana said...

Nana ~ hehe :)

Caliph ~ Haruslah steady..eceh ^^

Azie ~ Wa'alaikumusalam azie. Ehem, azie sukala kan awsam2 ni,ekeke

TK ~ Taknak tempah ngan ak ke TK?hahahah

Muja ~ Boleh la skit2 muja :D

Tinta Lana said...

Lynndamya ~ Tq lynn. Tapi agak gelap kan. Tuan hamba pandai tang lain, dan hamba mengaguminya, ewahhh,hahaha

Ety ~ Wa'alaikumsalam ety. Tq ety..insyaAllah boleh.. :)

MyNotes ~ aha, betul tu kak.. buat pa pun, asal ada minat, mmg boleh menjadi.

KatakComel ~ InsyaAllah..hehe

Ikhmal ~ Wa'alaikumusalam. Terima kasih banyak ikhmal tuk info tu ea ^^

ary_lee said...

boleh nampak gaya Lana di situ^^

Wirda Amir said...

salam lana...

untung la pandai buat...

akak ni kalau nak apa2 kat blog..oder je la....
nak letak bloglistpun tak pandai...
hehe

tenku butang said...

cantikk.. nak belajo buat yg footer tu camne yea.

Sop said...

header yg menarik
tahniah

Etuza Ezawarna said...

asalam..wah blog macam baru ni..tq bagi sokongan ya..

cik natasya (: said...

assalamualaikum sys lana .

wahh . menarik , cantik , cun , awesome kak ! Percubaan pertama ? yeke ? macam tak caye jer kak . Sebab lawa and kombinasi warna yg memang menarik . Nanti boleh la buat kat tasya jugak . yeyeee :D well done akak ! ^_^

Jajas said...

dah la lawa pandai pula tu...

che'pi said...

terbaik lah cik LANA .... first attempt yg berjaya .... tahniah :)

Mohd Fauzli said...

Wah... cun.. simple dan menarik...

hazwan hairy said...

cantikk!! serius awesome..gudjob lana...

Cik Gee said...

assalam..
cool design.. like.. :P

puteri kasih said...

wahhh cantik...memang terer lana ni :) nanti design untuk puteri juga yer...hehehe

Tinta Lana said...

Ary ~ Apa yg ary nampak ary? ^^

Wirda ~ Wa'alaikumusalam. Saya bukan pandai kak, hehe. Boleh belajar kak.. :)

Tenku ~ Nanti ak buat simple penerangan ok.

Abgsop ~ Terima kasih.

Etuza ~ Wa'alaikumusalam uncle. Sama2.. semoga uncle kembali bersemangat ya.

Tinta Lana said...

Tasya ~ Wa'alaikumusalam tasya. Ya, memang percubaan pertama. InsyaAllah boleh..yakin boleh! hik3. Thanks tasya.. ^^

Jajas ~ Yo lah jas.

Chepi ~ :) Tq chepi.

Fauzli ~ Simple je kan..huhu

Hairy ~ Tq Hery..

CikGee ~ Wa'alaikumusalam. Like ya, hehehe :D

Puteri ~ InsyaAllah, boleh diusahakan puteri, >_<

Seorang Syaf said...

Toddia!

Kalau orang dah kretif, macam-macam idea ada.

First try yang impressive. :)

whitecappuccino said...

terror! boleh buat bisnes ni..all the best!

ProfHariz said...

Kacak. sesuai untuk gadis-gadis. Agaka2 boleh tak design untuk cheq?

Hatimi Tahirruddin said...

wah tahniah lana...hehe semoga lepas ni akan byk lg hasil2 tangan dari lana....dua ibu jari ke atas utk template ni... :)

Tinta Lana said...

Syaf ~ Tima kasih weh!

WhiteC ~ Doakan! ^_^

Prof ~ InsyaAllah boleh prof :D

Hatimi ~ Tima kasih bro timi, banyak lagi perlu diperbaiki. InsyaALLAH, cuba lebih baik selepas ini.

Cik Yaya said...

shantek la lana =)

Powered by Blogger.