RSS Feed

Kanvasdakwat

48

July 15, 2013 by

Berjaya juga saya siapkan tempahan template blog yang kedua.
Kali ini dari blogger Kecik@Mieza.
Kanvasdakwat.com adalah nama blognya.

design template, template purple design, template purple gold
Bahagian Header

Untuk Mieza, purple-putih-biru adalah warna asal pilihannya.
Saya cuba adunkan ketiga2 warna sekali, dengan tambahan background warna tanah.

Header pula, saya cuba sesuaikan dengan quotes yang Mieza pilih.
Elemen burnt paper digunakan untuk disesuaikan dengan nama blog, kanvasdakwat.
Bahagian footer, hanya perkataan 'Thank You' saja.

design template, template purple design, template purple gold
Bahagian Footer

Dibawah pula, Cover Photo untuk FB Fanpagenya
Masih kekalkan design dan warna sama. Cuma ubah sedikit untuk sesuaikan dengan saiz cover.
Jemput singgah ke blognya.
Terutama yang berminat join GA, Mieza sedang anjurkan GA sempena bulan puasa.

design FB Cover Photo, cover photo purple gold


48 comments »

Dzureen Darwis said...

Cantik dan kemas :)

Chic Na said...

semua cun.. ;)

Cik Kay Jue said...

wah cntik la kak! >_< akak guna font ape?

Mieza Suhaini said...

Thanx lana :') Tak menyesal buat tempahan dengan lana :p **sayang lana

Norhasniza Khalid said...

CANTIKNYA !!

~ Cik Azz ~ said...

Tempahan...??

Maknanya ada bayaran la ya..?

Ataupun masih FOC.. Saja suka2 design-kan..?

Rajinnya buat template.. Salute la..

Azie Namico said...

Hi lana....serius cantik...matang...seksi...hahaha

Noh Abdul Hadi said...

stylo...

boni kacak said...

wah.. terbaik lah. hehehe :)

Rosniyati othman said...

Salam...

It is simple and nice..u r one talented gurl..good job!

Ρυαи Gојεѕ said...

wa, nice lana :)
bolehlah PG tempah kat lana kan? :)

JunAina said...

Cantik!

aisya said...

nampak klasik.. dan exclusive.. hehe

aizamia3 said...

akak suka yang bahagian footer dia cantik.. ;)

psstt: akak belum ada masa lagi nak mintak tolong Lana buatkan.. sebab ada masalah lain yang lebih penting perlu diselesaikan.. :(

puteri kasih said...

cantiknya..pandai lana design. Puteri kalau bab design mendesign ni memang fail..huhu

KY Atie said...

menarik...suka warna biru putih

trah zain said...

lawa... terer la akak,,hehe (^__^)

sha (chirp chirp) said...

cantiknyaaa! nak jugak! kikikiki. ni tempah ke ape lana ?

Mizz Yana said...

pergh... ade bakat ko ni lana..pe kate ko hadiah kan ak satu.. besa pahale ko lana...hehehehee

Ayie Abas said...

assalamualaikum..lana :)

slmt puasa...:)

kreativiti yang semakin menyerlah dari hari ke hari...syabas lana..cewaaah dah mcm syabas inspektor shahab la pulak kn...haha

Waalid Al-Marbawi said...

Subhanallah...pandai lana design blog ye..sesuai dan cantik templatenya..tak serabut dan kemas..

nak tempah jugaklah..hehe..(mengada pulak..huhu..=P)

kopi pasta said...

perghhh, tangan artistika... mohon jangan kembang lama2 hidung tu bila dipuji oleh org yang menempahnya :p

caliph shuriken said...

sy view 2x.. ptg tadi via hset, mlm ni via lappy.. siap jgak akhirnya.. nice artwork, lana ^^

Aida Ismail said...

Cantik la :D Lana memang kreatif!

Cendol said...

thumbs up!! cantikkkk :) kemass.

singgah sahur :) salam alaik :)

Tinta Lana said...

Tq semua.. :)

KayJue ~ Akak guna dua font, 'ARB 85 Poster Script Jan 39' (untuk perkataan www.kanvasdakwat.com). Satu lagi, 'Southern Aire' (untuk quotes Life is like a pen tu).

Mieza ~ Sama2..thanks a lot kecik tempah ngan kita :) love u too >_<

Tinta Lana said...

KakAzz ~ Untuk design template, saya ambil tempahan kak. :)

PG ~ Boleh, dialu2kan, heh3. InsyaAllah.

Aizamia ~ Kak, takpa..saya pun belum start pa2 lagi,huhu

Tinta Lana said...

Sha ~ Ya syg, ini tempahan. Basic info pasal tempahan, sha boleh rujuk di tab menu lana, "Tempahan" tu.

MizzYana ~ Buat masa ni, memang idok le yana,hahahah. Kerjanya rumit.. insyaAllah, mana la tau kan kot2 pe yg ko ckp tu menjadi, keh3.

Ayie ~ Wa'alaikumusalam. Tu la pasal yie, syabas bete! hahaha

Tinta Lana said...

Waalid ~ mana ad mengada waalid,hahaha. InsyaAllah boleh. Boleh dibincangkan diemel,heh3 :D

Kopi ~ Ak kembangkan kejap je, kih3 :p

ANNA MARIANA said...

simple dan cute :)

Tukang Karut said...

Fih.... Cantik!!!! Cantik sangat ok...

Cik Yaya said...

salam..
nice design cik lana =)

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Wow...cantik nya. Good job and keep it up ur good work.

S.K.A said...

wowww..kreatif =) smart je..salute2, ikhlas dri hati, salam 8 ramdhan he3..

Zawiah said...

wat template bermain dgn html code kan ... letih gak tuh ... cantik .

Fatihah said...

lawa sangattt >.<

Kisah Si Dairy said...

comel,kemas dan tak serabut sangat..

Sop said...

tahniah
design yg menarik

Tia Fatihah said...

assalamualaikum. alhamdulillah kak. Allah bagi kelebihan macam ni dekat akak. subhanallah, cantik kak :)

Tinta Lana said...

Zawiah ~ aah wie, agak meletihkan juga :)

Tia ~ Wa'alaikumusalam tia. Alhamdulillah.. :)

Thanks semua..

azstory311 said...

Lana mohon template power sattuuuu...hehehe. Cantik tulisan tu..!

Tinta Lana said...

Amir ~ Mohon tempah kan? hahaha, insyaAllah, boleh. Haa, font tu ea, amir boleh check nama font yg lana guna kat komen2 belah atas.

Tetamu Istimewa said...

Memang berbakat dan kreatif.

||aLeaSaRa|| said...

wah bertambah sorang lagi kawan blogger yang kreatif bab edit2 template ni hah he3..bagus lana,jadikan ni sumber rezeki.makin femeslah adik kak lea ni ^^

Hatimi Tahirruddin said...

wah design ni sy kasik A+ utk lana...(tetiba rasa mcm jadi juri tak bertauliah pulak..) :P

tapi serius, design lana yg ni mmg mantap....terbaik....

Mime MF said...

ok fine!!cantik!:D

potia casadelarossa said...

cantik la lana... pandai buat..

baby comel said...

Sekali lagi nak bagi pujian kat Lana, hebat la awak. sentuhan yg mendamaikan. tip top

Powered by Blogger.