RSS Feed

Ramadhan's Header

34

July 23, 2013 by

Actually, header sempena bulan Ramadhan ini, designnya saya buat untuk guna raya nanti.
It turned out to be ramadhan's header. 

Header blog ramadhan, header ramadhan, ramadhan datang lagi, selamat berpuasa, salam ramadhan, ramadhan picture, ramadhan bulan mulia, ramadhan wallpaper

Tujuan entry ini nak ucapkan terima kasih pada blogger Trah, FaisZizie dan Waalid, yang sudi gunakan header ini diblog masing2. Terima kasih kerana meluangkan masa menulis entry tentangnya. Saya sangat menghargainya :).

Perbezaan hanya pada warna, nama dan link blog saja. Warna saya cuba sesuaikan dengan warna template blog. Untuk Trah, saya kenakan warna pink. 

Header blog ramadhan, header ramadhan, ramadhan datang lagi, selamat berpuasa, salam ramadhan, ramadhan picture, ramadhan bulan mulia, ramadhan wallpaper











Fais pula, warna kelabu. Bunga ros pun takpala kan fais,huhu.

Header blog ramadhan, header ramadhan, ramadhan datang lagi, selamat berpuasa, salam ramadhan, ramadhan picture, ramadhan bulan mulia, ramadhan wallpaper











Dan, untuk Zizie, pencinta biru, warna biru lah untuknya :)

Header blog ramadhan, header ramadhan, ramadhan datang lagi, selamat berpuasa, salam ramadhan, ramadhan picture, ramadhan bulan mulia, ramadhan wallpaper











Akhir sekali, Waalid, saya ikut warna header asalnya, dark green.
Header blog ramadhan, header ramadhan, ramadhan datang lagi, selamat berpuasa, salam ramadhan, ramadhan picture, ramadhan bulan mulia, ramadhan wallpaper


Kejap saja kita dah masuk pertengahan puasa, separuh lagi perjalanan kita menghabiskannya.
Hargai hari ini untuk kebaikan esoknya ya. Selamat beribadah dibulan mulia :)


34 comments »

Norhasniza Khalid said...

cantik kemain lagi header yer.. hihi..

buat apa tu Lana?..

aizamia3 said...

sesekali bermain dengan warna2 lembut nampak sweet je.. ;)

S.K.A said...

Alhamdulillah =) trima ksih sgt2 utk header yg ohsem ni..xthu nk blas dgn apa..xpelh bunga pn..kumbang mstilah suka bunga kn..mmg lelaki ni xbleh lari dr bunga pun..he3

ainil fazieda said...

Nice header :) cantek . Btw , selamat berpuasa .

Kotak Kosong said...

cantik, pandai awak pilih warna. lembut, selembut ramadhan XD

Waalid Al-Marbawi said...

Subhanallah comeynye header...untuk waalid xde ke?heehehe..

Classified ! said...

bt style mcm laki2 skit weyh

Chic Na said...

oh ada banyak rupanya.. tengok yg trah je..

# ye lana cikna mmg nak tempah.. plisss.. hihihi..

Ayie Abas said...

assalamualaikum...lana :)

terbaik la...lana boleh simpan kat pinterest...:)

ifah dafila said...

comelnya header ni. simple tapi menarik ^^

Azie Namico said...

Salam lana...
cantik memang cantik...
pandai lana.....hehehe

||aLeaSaRa|| said...

salam lana..wah suka yang pink tu..silap tak order hari tu sebab segan(ok sila hempuk mouse ke pc he3...)

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Terbaik. Baguihnya design banner kat kwn2 lagi tuh.

cik kaki ketawe said...

salam ramadhan kak Lana...smart kot header ni..
dapatt free satu okey gak...muahahaa

Tinta Lana said...

Hasniza ~ Tengah siapkan header percuma plak kak :D

Aizamia ~ haa, itulah sbnrnya, tgh bljr cra2 guna warna lembut ni kak ai.

SKA ~ hehehe, berfalsafah kumbang bunga ya fais.. Sama2, thanks ya sudi guna :)

Tinta Lana said...

Fazieda ~ Selamat berpuasa ieda..thanks singgah sini :)

KK ~ Selembut ramadhan? bukan selembut softlan?hahaha

Waalid ~ Dah selamat dapat dah kan,ekekeke.

Tinta Lana said...

Classified ~ Yang tu kena tempah le derrr,hahaha

Cikna ~ haah, siapa berminat, lana bagi je. Tapi tukar warna n url blog je pun cikna,huhu. Ok, nanti lana contact cikna ea.

Ayie ~ Wa'alaikumusalam. Ayie ni..duk sebut pinterest je..nanti2 lah,huhu, tak terbuka hati nk buat lgi :D

Tinta Lana said...

Ifah ~ hehe, tq ifah singgah sini :)

Azie ~ Wa'alaikumusalam. Lana tak pandai.kih3.

Aleasara ~ Sila la hempuk kak,hahaha. Jgn segan dgn saya kak..nnti bertambah2 segan saya dgn akak.. :)

Tinta Lana said...

Ridzwan ~ Skit2 boleh la wan.

CKK ~ Wa'alaikumusalam. Salam ramadhan syg. Nak ke?

aisya said...

cantik. nampak sweet. hehe

sha (chirp chirp) said...

cantik! nnt raya kena buat header raya pulak la kannn lana :P

Azwar Syuhada said...

Cantiknya header tu!! Kreatif betol kak Lana.. :)

trah zain said...

Hehe..thanks akak ^___^

Aida Ismail said...

Suka yang pink! Hehe ^^

Tinta Lana said...

Aisya ~ sweet mcm aisya..eh,keh3

Sha ~ haa, tempek yang tahun lepas je sha. Senang citer,hehe

Azwar ~ Tempek bunga je pun azwar..takda kreatifnya,huhu

Trah ~ Sama2..dah2,hehe

Aida ~ Agak dah..hehe ^^

APAN said...

bnyk masa tol ko sempat wat header baru lg...selamat berpuasa sis :)

caliph shuriken said...

wahh, trah dh dapat header baru ^^

Cik Yaya said...

warna yg lembut... =)

Nurul Farahizzati said...

suka suki suku!!!! hehehe.. tq lana.. tqx10000000000000000

Fifi Nadhrah said...

cantik.. simple.. suke la header lana..

Tinta Lana said...

Apan ~ Actually, ak dah buat awal..lagipun guna brush saja, dan itu dah memudahkan keja.. pastu,tinggal tukar warna je apan.. :)

Caliph ~ Adik trah kita..sesuai dgn dia..harap2 dia suka :)

Yaya ~ Ya yaya, memg dipilih warna lembut..utk sesuaikan dgn bunga..

Zizie ~ Sama2..dah la tu,heehehe

Fifi ~ Terima kasih kak.. :)

Hatimi Tahirruddin said...

wah ada byk warna rupanya....

Wirda Amir said...

Akak suka kesemua kaler tu lana....

baby comel said...

semua kaler2 dia lembut dan sedap mata memandang.

Powered by Blogger.