RSS Feed

Selamat Berpuasa

45

July 9, 2013 by

Seronok pula saya baca entry rakan2 blogger tentang kedatangan bulan mulia. 
Masing2 excited nampaknya :) 

Header blog bulan puasa, header blog ramadhan, Cover photo FB bulan ramadhan, cover photo fb bulan puasa

Selamat berpuasa pada umat Islam amnya. Untuk rakan2 blogger yang saya kasihi, saya minta maaf banyak2. Saya akui ada masanya entry saya mungkin 'keras' sedikit bahasa dan maksudnya. Maafkan saya jika ada yang terguris dan terasa.

Setiap kali bulan Ramadhan, pasti dikaitkan dengan melipatgandakan amalan.

Biar terlebih amalan, kurangkan berbelanja sakan.


45 comments »

Nong Andy said...

Salam ramadan juga utk Lana...
Selamat berpuasa.. bukan setakat menahan lapar dan dahaga.. semua di ambil kira.

Akak pun mohon maaf sama..

Norhasniza Khalid said...

salam ramadhan juga dari mama...

puasa jangan tinggal tau.. hihi

Waalid Al-Marbawi said...

Selamat menjalani ibadah puasa,moga ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita semua..:)

Ramadhan kareem!

the malay male said...

salam ramadhan

Teena Tna said...

Salam Ramadhan juga, maaf juga kalau ada komen sy yg terguris hati.
Malam ni yuk g tarawih..

Ρυαи Gојεѕ said...

salam ramadhan lana :)

Azie Namico said...

Salam lana...
selamat menjalani ibadah puasa....
kita balas kat sini lah shoubox tu eh...alang2....
comey eh! itu nama nya cakcibor lana bukan ulat...sebab skrg kan musim cakcibor dengan rama2....huhuhu...jadi background pun azie ubah...ikut musim....hehehe

lynndamya said...

Hey lana~~eh2, sory salam lana..haha
aku pon excited gak nih nak berpuasa,
salam ramadhan utk kau juga, maaf aku lama giler ok xsinggah sini..header kau pon dah membiru laut tu haa, cantik dan menenangkan :D

okay take care, selamat berpuasa babe :D

BUNDA a.k.a KN said...

selamat menyambut ramadhan al mubarak...

Rosniyati othman said...

Salam ramadhan lana...

Sally Yatiey said...

Salam Ramadhan kak Lana ;)

kopi pasta said...

selamat berouasa lana ^^ semoga tahun ni dapat capai target puasa penuh 30 hari. mhahahaha

Mizz Yana said...

assalammualaikum...lana syg...slmt berpuasa.. jgn nk ponteng xbersebb.. huhu.. maaf slah silap sepaajang berblog bersama... :)

paripariputih said...

Selamat berpuasa sis nice header ^_^

Qeela Aini said...

Salam Ramadhan ye dear :D

Kesuma Angsana said...

singgah ptg & nak wish u & family selamat menjalani ibadah puasa dan mudah2an amalan kita diterima Allah swt hendaknyer !

Mime MF said...

Salam Ramadhan jugak!!:)

Ayie Abas said...

assalamualaikum..lana :)


selamat berpuasa lana...syukur kita masih diberi kesempatan utk ramadhan 1434H kali ini.

semoga terus berkesempatan hingga ke akhirnya :)

||aLeaSaRa|| said...

salam ramadhan juga ye lana.wah suka header ramadhan ni tenang je...

En. Nasrudin said...

SALAM LANA...i miss you.. :)

salam ramadan jugak kat awokk...

Cik Kay Jue said...

salam ramadhan juga buat kak lana.. suka dengan header akak ni.. so sweet dan lembut...

sy pun memohon maaf sekiranya ada a perkataan saya yang menguris hati akak ya.. >__<

Amoi Farah said...

Salam Ramadhan

S.K.A said...

Salamat berpuasa =) cntik header baru..

Jajas said...

selamat bersahur lana...

Zawiah said...

Selamat berpuasa Lana ... sama - sama la kita saling memaafkan . semoga kita dapat menyudahkan ramadhan ni dgn penuh penghayatan ...

Tinta Lana said...

NongAndy ~ InsyaAllah kak..terima kasih ingatkan saya.. :) Selamat berpuasa ya.

Norhasniza ~ Errr..ada time, mmg kena tinggal,hihi

Waalid ~ Harap begitulah hendaknya waalid :)

Tinta Lana said...

T.M.M ~ Salam ramadhan abgiwn

Teena ~ Komen teena semua menyeronokkan hati, stkt ni, lum terguris lgi,ekekeke.

PuanGojes ~ Selamat berpuasa PG :)

Tinta Lana said...

Azie ~ Wa'alaikumusalam. Tq azie..cakcibor?hahahahh, azie, azie mmg lawak la,hahahah. Cakcibor pun cakcibor la azie syg, jnji happy,hehe

Lynndamya ~ Hey! Wa'alaikumusalam,hahaha. Eceh, nak sori2 plak.. takpa, ak tak suruh pun ko singgah..takyah la minta maaf bagai weh,hahahah. Oh, ak mmg suka tukar header, ko tgk la nnti, kalau ko singgah lgi, kompem bertukar lagi,kah3. Tq babe, salam ramadhan dari ak ek :D

Bunda ~ Terima kasih bunda.. :)

Tinta Lana said...

Rosniyati ~ Salam ramadhan mama rose! hehehe

Sally ~ Tq sally..selamat berpuasa sayang.. ;)

KopiPasta ~ Ok, tak lawak tahu tak (-_-) hahahaha. Ucapan tu sepatutnya untuk ko la :D

Tinta Lana said...

MizzYana ~ Wa'alaikumusalam yana. Tenkiu so much yana syg >_< hehehe. InsyaAllah ak tak ponteng monteng,keh3. Ya, ak maafkan.. ^_^

Pari2Putih ~ Selamat berpuasa gak kak zai.. hehe, tima kasih.. ^_^

Qeela ~ Salam ramadhan too qeela! ^_^

Tinta Lana said...

Kesuma ~ Terima kasih KA singgah sini! InsyaALLAH..harapnya cam tulah.

MimeMF ~ Ko jangan lupa joging jugak tau posa2 ni mime,hahaha

Ayie ~ Wa'alaikumusalam ayie. Syukur Alhamdulilah.. lana doakan kita diberi kesempatan n kemudahan untuk menghabiskannya..amin.. :)

Tinta Lana said...

Aleasara ~ Tenang..tpi tetiba ada bunga..ekeke. Terima kasih kak lea..selamat berpuasa..mesti seronok berpuasa dgn anak2 kan ^_^

Nasrudin ~ Wa'alaikumusalam wbt.. miss u too nas..where have u been. Busy ya.. Selamat berpuasa ya awk. Jaga diri baik2.. ^_^

KayJue ~ Selamat berpuasa kjue.. Takda apa nak dimaafkan syg.. :)

Tinta Lana said...

AmoiFarah ~ Salam Ramadhan gak farah.. :)

SKA ~ Selamat berpuasa gak fais.. tima kasih :)

Jajas ~ ohoii, terkejut ak, awalnya hang mai sini,ekekeke

Zawiah ~ Salam ramadhan juga! ^_^ Mudah2an kita dapat menyudahkannya lebih baik berbanding tahun sblmnya..amin.. Tq zawiah :)

Tukang Karut said...

selamat berpuasa...

aisya said...

sy pun nak minta maaf juga kalau ada komen2 yg agak kasar dan mengguriskan hati.. apa2pun, salam ramadhan dan selamat berpuasa ye. =)

Cik Pensil said...

semlamat berpuasa ^_^

ingat kurangkan belanja sakan kak ^_^ hehe

ary_lee said...

Yeszzzzzzzzaaaaaaaaa..
Kurangkan berbelanja sakan :-P
Tahun ni ary pun kena kurangkan belanja cz nak kena bagi duit raya dah = ="

zah said...

Selamat b'puasa lana..

Hatimi Tahirruddin said...

selamat berpuasa lana...maaf lambat sikit singgah ke sini...cantik header sempena bulan ramadhan tu... +1

Aida Ismail said...

Selamat menjalani ibadah puasa Lana :)

Tinta Lana said...

T.K ~ Ya TK.. :)

Aisya ~ Takda pun aisya.. :) Terima kasih sayang..selamat berpuasa ya =)

CikPensil ~ InsyaAllah akak ingat,hehehe

Tinta Lana said...

AryLee ~ hihihi, ary..nak duet raye :D hahahaha

Zah ~ Ya zah..selamat berpuasa ^_^

Hatimi ~ Terima kasih brotimi :)

Aida ~ Aida pun..selamat berpuasa gak ya.. :)

caliph shuriken said...

salam ramadhan, selamat berpuasa, lana ^^

*best jaa baca ayat last awk kt entry tu, hikk...

Chic Na said...

selamat berpuasa lana.. ;)

baby comel said...

salam ramadhan dan selamat berpuasa lana.. moga ramadhan ni memberi seribu sinar utk kehidupan kita

Powered by Blogger.