RSS Feed

Terima kasih #2

40

July 17, 2013 by

Entry ini tiada apa. Cuma nak ingat route saya. Terima kasih kepada..

1. En. Megat Zainurul Anuar. Pensyarah yang bertanggungjawab memperkenalkan saya dengan blog. Final year, kami ada pilihan subjek elektif. Saya pilih subjeknya, Project Management. Good choice.

2. Blogger Nasir Hamzah. Mangsa pertama saya designkan header. Tiada keyakinan, tapi buat juga. Sempat lagi dia ajar doa murah rezeki. Alhamdulillah, memang murah rezeki sekarang ini. (Nasir tidak lagi aktif berblog).

Thank You header, thank you quotes, thank you 600px















3. Blogger Nor Zaimah. Blogger perempuan pertama saya buat header. Saya suka elemen metal, grunge tapi kebanyakkan ladies prefer warna lembut dan calm. Untuk Kak Zaimah, saya cuba bereksperimen dengan warna lembut.

4. Blogger Adah. Semua berlaku sekelip mata. Asalnya saya tawarkan diri untuk buat header, sudahnya, designkan full template untuk blognya. So, dia blogger pertama saya designkan template. Awalnya, memang saya tolak. Punyala dia desak :). Tanpa desakan, sampai bila pun saya tak tergerak.

5. Blogger Shida. Darinya, permulaan awal terjebak design FB Cover. Shida request, bukan satu, tapi serentak dua. Pun sama macam sebelumnya, takut2 nak buat, bedal juga.

Akhir sekali, terima kasih buat rakan2 blogger yang singgah sini :) Tak kira anda kategori mana, blogger tegar, part-time, suka2, silent reader, stalker, spammer, semua menyumbang pada perkembangan blog cap ayam ni,hahaha.

Dalam apa pun yang kita buat, cari keseronokannya. Dan insyaALLAH, anda akan lebih sabar dan bertahan dalam apa jua keadaan. Salam Ramadhan diminggu kedua ya.

Terima kasih #1


40 comments »

Rapunzeel Cikilolo said...

memang header kau kelas...

:))

azstory311 said...

Nasir dah lama xaktif, dh xde dh citer2 seram..T__T

Tia Fatihah said...

assalamualaikum.

sama-sama kak. terima kasih juga :D

aizamia3 said...

terima kasih juga buat Lana.. di alam maya kita kenal dan bila agaknya nak jumpa dak Nuha.. ;)

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Tahniah.....

Norhasniza Khalid said...

boleh menjana income ni lana, teruskan hasil usahamu.. cewah!!...
mama hampeh bab edit mengedit ni tau...

Waalid Al-Marbawi said...

Semoga terus maju dalam menyampaikan ilmu dan manfaat buat semua..doakan waalid juga..setiap perkara mesti bermula dari bawah...kalau terus duk atas,nanti senang jatuh..kan lana?

selamat menjalani ibadah puasa

ary_lee said...

Sama-sama^^

EH?? Nama ary tak ada eh?? HahahahhahahaXD

Tarik balik sama-sama tu^^

Tetamu Istimewa said...

Tahniah! Moga terus berjaya lagi.

Scya Lollita said...

wah sis.
lama2 jadi terer lah :D

||aLeaSaRa|| said...

salam lana..

wah banyak memori dengan blogger ni he3..kak lea pun suka singgah baca entri lana.suka jugak header2 yang lana tunjuk sebelum ni ^^

the malay male said...

tauke header ni :-)

Noh Abdul Hadi said...

blogger pames..nak signnnnnnn

Fatihah said...

teruskan berblogging ^^

Azie Namico said...

Salam lana...lana I miss you too...tetiba!? maapkan saya....bila turn azie pulak lana....kita paksa awk buat jugak....ini arahan...sebab kita nak letak kat fb...pls lana...plssss....I need your touch....dont touch me..but touch my header...kikikiki...I like your design...*mata buaya*

~ Cik Azz ~ said...

Semuanya bermula daripada suka-suka.. Semoga suka-suka itu memberi manafaat kepada semua, lebih lagi kepada diri sendiri..

Keep moving... :)

muja said...

retis designer,, hehe

Hatimi Tahirruddin said...

wah terbaik...byk jugak karya2 lana rupanya ya....

Fana Aqim said...

teruskan berblog lana! :) yeah!!

puteri kasih said...

sama-sama lana..eh tetiba..hehe

Lana memang terer mendesign. Teruskan. Nanti designkan cover e-novel untuk puteri plak yer...hehe

Ayie Abas said...

assalamualaikum...lana :)

bila dah ada ucapan "terima kasih" kena la jawan "sama2" kan? :)

aisya said...

mcm2 yg kita dapat dr blogging ni kan.. pengalaman dan rakan.. hehe

Chic Na said...

hasil seni lana mmg umphhhh!! ;)

trah zain said...

bila ingt balik route ni, best..hehe..
nanti abis stdy, nk ingt balik jgk,,hehe

Aida Ismail said...

Lana, saya kategori stalker. Hahahaha~ gurau je. ;p

Cik Yaya said...

salam...
same2 kasih jgk cik lana..
terima kasih jg pada cik lana.hehe

Tinta Lana said...

Rapunzeel ~ hehe :))

Azstory ~ hehe, tak ckup lagi ke mir layan final destination?hehe. Tapi dia still aktif kat fb :)

Tia ~ Wa'alaikumusalam. hehe, tia..thanks a lot tia :)

Tinta Lana said...

Aizamia ~ Sama2 kak..terima kasih sbb salu singgah sini.. insyaAllah kak, satu waktu kita berjumpa.. ^_^

Hazlina ~ Terima kasih lina singgah..

Hasniza ~ hahaha, comel mama, ya mama, insyaAllah.. lana pun hampeh ma, pelan2 je la ma ^_^

Tinta Lana said...

Waalid ~ InsyaALLAH waalid.. terima kasih atas doanya..amin.. betul waalid, cepat naik, cepatlah turunnya..dah terbukti banyak disekeliling kita :) Selamat berpuasa ya..

AryLee ~ Kuat ary mengusik skrg ni ya, cepuk2 kang,ehehehe

T.I ~ Terima kasih..ameen..

Tinta Lana said...

Scya ~ Ameen kan juga.. hehe.

Aleasara ~ Wa'alaikumusalam kak lea. Takdala banyak pun kak, boleh dikira.. tandanya..skit je,hehehe. Thanks kak lea :)

T.M.M ~ Eh..hehehe

Tinta Lana said...

Noh ~ Gedik r ko noh, pergghh, da tukar gmbr profile la :D

Fatihah ~ InsyaAllah teha.

Azie ~ Wa'alaikumusalam azie. I miss u 2,3 4 till 10,hahahaha. Halamakkk, siap bagi arahan,hahaha. Ok2, insyaAllah, lana cuba cepatkan :)

Tinta Lana said...

KakAzz ~ Saya anggap itu doa dari seorg kakak.. :) ameen.. terima kasih kak azz..sayang akak.. :)

Muja ~ Org tu yg retis sbnrnya,huhu

Hatimi ~ Tak. Sedikit saja brotimi..

Tinta Lana said...

Fana ~ InsyaAllah..fana pun, teruskan juga! yeahhhh! >_<

Puteri ~ Betul la tu puteri..terima kasih tau :) ha? hehehe, boleh je, berminat nak cuba >_<

Ayie ~ Wa'alaikumusalam ayie.. :)

Tinta Lana said...

Aisya ~ Macam2 kita dapat aisya.. sgt mcm2,hehehe

Cikna ~ Cikna apa kurgnya, comel coklat cikna! ;)

Trah ~ Aah trah, mmg best. Bila kenang balik, sedar2 dah jauh juga bergerak.hehe. Try la trah, tak kisahla apa2 route.

Tinta Lana said...

Aida ~ hah, hahaha. La, apa salahnya, jgn buat benda buruk sudah,heh3

CikYaya ~ Sama2 yaya :)

Mime MF said...

header awk mmg cntik2...go go chaiyok!!huhu

caliph shuriken said...

selagi ada idea & masa, proceed jaa apa2 pun ^^

S.K.A said...

snorok b'blog ni..smpai fb tolak tepi.. hu3 =)

Wirda Amir said...

kasih diterima..

ada blog cap ayam ye...?hehe

baby comel said...

teringin nak jumpa lana. Orang mana ye Lana ni??
Awak mmg sangat berseni..

Powered by Blogger.