RSS Feed

Design KAD KAHWIN

76

August 27, 2013 by

Saya cuba cabang lain pula.
Selain design header, template blog dan FB Cover, saya juga ambil tempahan design kad kahwin. 

Di bawah ini yang telah saya siapkan. Nama customer dan segala butir terpaksa diubah suai.
Ia dipalsukan demi kesejahteraan bersama,ekekeke.

Kad kahwin ini jenis sekeping saja, tapi ada dua muka.

Belah hadapan, fokus pada jemputan Walimatul Urus, nama pengantin dan tarikh majlis perkahwinan.
Belah belakang pula, pelan lokasi kerumah pengantin dan butir2 jemputan dari keluarga pengantin.

Pada yang berminat untuk order, boleh email saya di: LianaAlias87@gmail.com.
Sebarang kritikan dan cadangan juga boleh dihantar ke-emel yang sama.

Bahagian Depan
Kad kahwin walimatul urus, Contoh kad kahwin, sample design kad kahwin, tempah design kad kahwin, kad kahwin eksklusif, kad kahwin elegan, kad kahwin lace


















Bahagian Belakang
Kad kahwin walimatul urus, Contoh kad kahwin, sample design kad kahwin, tempah design kad kahwin, kad kahwin eksklusif, kad kahwin elegan, kad kahwin lace


76 comments »

Nurul Syuhadah said...

cantik ! kad kahwin adah jgn luupe ye kak. huhu

lee aziz said...

Tahniah, makin maju setapak lagi. Keep up a good work.

Ayie Abas said...

assalamualaikum... lana

satu cabang yg sangat tepat lana...

ayie rasa buat design kad kawin juga menguntungkan sbb mmg ramai yg nk menempahkan...:)

Cik Yaya said...

salam cik lana..

wahh santeq3.. ^_^

Lina said...

weeee.... cantik la lana.. nak order mcm ni boleh??? :P ..

tp nama tu , kemain lg kn... hhaahah..

aisya said...

cantik lah.. ni yg tak sabar nak kahwin ni.. ehhhhh.. hahaha!

~ Cik Azz ~ said...

Wahhhh... Makin maju..

Untung la ada unsur kreatif...

*malam tadi akak cuba nak masukkan code kat HTML blog, dah tak reti dah nak cari.. Template blogskin la pulak.. Pening.. hahaha..

kacang buncis said...

nice card :)

puteri airyn said...

Cantiknya kad kawin tu.. pandainya Lana design..

||aLeaSaRa|| said...

salam lana sori ye baru singgah baca entri huhu..

pergh tu dia....nantikan kalau kak lea buat apa2 kenduri tempah kat lana jelah ye he3...

NF said...

wahh,bestnya design kad kahwin. hihi
semoga terus sukses :)

Amalina Hussain said...

Alhamdulillah..semoga di murahkan rezeki selalu dear.. ;)

krole said...

wah bule tahan design lana ni...all the best~

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

cantiknya.. tak tahu bila nak kahwin..

hana hadi said...

cun.. hana pun ada buat design kad kawin untuk member. simple2 ja :)

Norhasniza Khalid said...

Lana,,, bagusnya lana ni, serba boleh... tahniah lana ye, kreatif betul, jimat kos ni nanti kalau Lana nak kawin.. hihi

nurdani said...

wahh dah makin maju. teruskan Lana :)

Syaz Rozelt said...

As salam Lana,
cantik n kemas hasilnya..al da best!

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Simple but Compact..like it Lana...
Nasa tu yg takleh tahan tuh...hehee...

p/s Igt Kad Lana.....

Teena Tna said...

Wah, dah maju setapak lah akak.
Sy suka design kad ni, kemas & nampak formal.

Mieza Suhaini said...

wahh. lana :) tahniah tahniah. kemas. teratur. dan simple :))

Chic Na said...

wahhh makin berkembang bakat lana.. boleh tempah nanti. hehe..

Wirda Amir said...

salam adikku sayang saripah la luna dan suami sarip isketambola..hehehe

tahniah sayangku..semoga dapat tempahan dan terus maju ye dik...

kalau akak kawin nanti,akak buat sendiri dari manila kad je...huhuhu...

akak terpaksa pergi dgn hati yg serbasalah sbb tak dpt tgk entry2 adik yg terdahulu..maaf adikku sayang...

Cik Matahariku said...

wahh..cantik design ni, nasib baik dah kawin,teringin jugak design kad kawin macam ni..ehehe..salam kenal dari CM:)

the malay male said...

selamat maju jaya dalam bidang yg diceburi. nasib baik saya dah kawen, klu x, confirm order design kad kawen kt lana.... huhu

Lelaki said...

wah2 makin maju la kak ton kita nie...

Aku Penghibur said...

wahhh cantik,..berniaga ?? memang pandai buat kad

Liza Izara Fazriel Fahmi said...

haha lawak..igtkan nama betol2 haha...btw cantik :)

Tinta Lana said...

@Nurul Syuhadah

Boleh..untuk adah..apa saja..cewahhhh :D

Tinta Lana said...

@lee aziz

Amin..harap2 lepasni bertapak2 jadinya.

Tinta Lana said...

@Ayie Abas

Wa'alaikumusalam ayie. Praktis untuk diri sendiri pun boleh ni, eh, hehehe

Tinta Lana said...

@Cik Yaya

Wa'alaikumusalam yaya..lana mmg santeq.. *panggg, ekekeke

Tinta Lana said...

@Lina

Sedap kan nama yg aku pilih tu?hahahahh

Tinta Lana said...

@aisya

Aisya..sama la kita..tak sabar jugak,hahahah

Tinta Lana said...

@~ Cik Azz ~

Akak..akak ant org yg lihat perkembangan blog saya..doakan saya ya kak azz.. ^_^ Template blogskin tu mcmna sbnrnya? sama tak dgn tmplate simple blogspot tu?

Tinta Lana said...

@kacang buncis

Hopefully, it turn nicely bila print nnti.

Tinta Lana said...

@puteri airyn

Follow tuto n guna brush je airyn..org lain lagi pndai.

Tinta Lana said...

@||aLeaSaRa||

Wa'alaikumusalam. Apa sori2 ni kak..takda apa pun,hehe. Boleh je ;)

Tinta Lana said...

@NF

Amin.. :)

Tinta Lana said...

@Amalina Hussain

Amin.. alhamdulillah.. :)

Tinta Lana said...

@krole

Tq krole ~

Tinta Lana said...

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

Saya pun..tak tahu bila,hik3

Tinta Lana said...

@hana hadi

Nak tengok hana..plishh plishhh >_<

Tinta Lana said...

@Norhasniza Khalid

Saya boleh, tapi serba tu tidak la kak,hik3, aha, itulah tujuan utama sbnrnya, nak jimat kos nnti, ekekeke

Tinta Lana said...

@nurdani

Tq dani :)

Tinta Lana said...

@Syaz Rozelt

Wa'alaikumusalam. Rindu kat syaz! Tq so much dear!

Tinta Lana said...

@Norhazlina Mohd. Zaki

hahaha, itulah, dari NASA tu,hahaha. Aiihh kak ina, saya punya kad lambat lagi :D

Tinta Lana said...

@Teena Tna

Doakan jadi dua tiga empat tapak ya teena >_<

Tinta Lana said...

@Mieza Suhaini

Teringin nak buat kad kahwin utk kecik plak..eh :D

Tinta Lana said...

@Chic Na

Dgn badan lana skali berkembang cikna T___T hehehe, boleh, pa2 hal settlekan header cikna lu,mih3

Tinta Lana said...

@Wirda Amir

Wa'alaikumusalam. hahahah, saripah la luna tu mmg ilham nama lana la luna yg akk bagitau, mmg teringt kat akk time pilih nama samaran tu,hahaha. Amin..terima kasih kak.. :)

Tinta Lana said...

@Cik Matahariku

Oh.. CM dah kahwin ya..ingt single lgi..hehe. Salam kenal juga.. :)

Tinta Lana said...

@the malay male

Terima kasih abgiwan..hehehe

Tinta Lana said...

@Lelaki

Kak Ton ko panggil ak? Fine!

Tinta Lana said...

@Aku Penghibur

Aah, buat niaga.

Tinta Lana said...

@Liza Izara Fazriel Fahmi

hehe, nama samaran je tu,mih3

Lina said...

@Tinta Lana hahaha sedap sgt lana... nnt nak bg anak nama la luna la.. hahahaa

Dkna Abza said...

cantik!! tapi dkna dah kawen.. :P

Sally Yatiey said...

cantikkkk! ;)

Tinta Lana said...

@Lina

Tu diaa..terus sebut anak,hahaha

Tinta Lana said...

@Dkna Abza

Kad lain pun insyaALLAH bleh dkna,hehe :p

Tinta Lana said...

@Sally Yatiey

Ok ;)

Husna Michi said...

cantik....hehe
husna jarang wat design utk kad kawen...tapi kalau banner n streamer kerap gak... :-P

nanakimie said...

kunjungan balas:) untung orang pandai design mendesign ni,heeee

Wirda Amir said...

Akak suka dgn nama lana la luna..akak cipta khas utk lana..tq sbb ingatkan akak ini bermakna akak ada di dlm minda lana..hehehe

aizamia3 said...

psstt: cantik + semakin kreatif dak Lana ni.. ;)

Cik Kay Jue said...

wah.. da makin maju akak.. da buat tempahan kad kawin..

S.K.A said...

Salam =) wahhh cntik2..sng, nnti mjlis sndri..xpyah tmpah2 dah..boleh bt desgn gmpak lg utk mjlis sndri..kreatif la..

caliph shuriken said...

uikss, map tu ada 'dari jepun', hikk..

berani design kad kawen sy x? ;p

Tinta Lana said...

@Husna Michi

Husna..awak graphic designer, cuba la cari side income mlalui blog..hehe

Tinta Lana said...

@nanakimie

hehehe, memang menguntungkan nana :D

Tinta Lana said...

@aizamia3

hehehe, tq akak.. ;)

Tinta Lana said...

@Cik Kay Jue

Kayjue pun apa kurgnya ^^

Tinta Lana said...

@S.K.A

Wa'alaikumusalam. Memang tu lah tujuan sbnrnya, smbil2 dsgn org lain punya, praktis tuk diri sendiri.

Tinta Lana said...

@caliph shuriken

huhuhu, saya ingt nk buat nama tmpt, last2 nak sng, tulis je dari jepun lah, dari Nasa lah,hehe.

Saya berani, awk? Berani ke nak amik saya sbg designer kd kahwin awk nnti, hahaha :p

Cendol said...

lana,cantiknya..kombinasi warna yg cantik,tulisan..eh memang kena laa..hee bestnya nanti abg cendol nak kawin tempah kat lana laa...lana nanti design kad sendiri la kan..hihi

Powered by Blogger.