RSS Feed

Medan Juang

22

August 24, 2013 by

Perjuangan setiap kita berbeza,
InsyaAllah, matlamatnya tetap sama iaitu mencari redhaNya.

Bila kita berusaha mengajak orang kearah kebaikan,
jangan marah jika dia tidak mengikut seperti apa yang kita harapkan.

Lain orang, lain medan juang.

Ibarat puzzle.
Berlainan bentuk, berlainan lekuk.
Apabila dicantumkan, diakhirnya, hasil yang menarik akan terbentuk.

Gambar jalan, pemandangan sepanjang jalan, gambar nature
Sumber: DeviantART


22 comments »

Azie Namico said...

salam lana ,
yup ! betul2...matlamat hanya satu tapi berlainan caranya...bila bentuk nya berjaya adakah sama mcm yang diinginkan?! tepuk dada sakit , tanya selera mcm2 nak...hehehe

Nurul Farahizzati said...

betul tu lana.. tapi, setiap umat islam, ada satu matlamat, iaitu mencapai keredhaanNya.. :)

caliph shuriken said...

setiap medan juang ada rentak berbeza.. ikut saja rentaknya asal masih dlm redhaNya ^^

wktu kecik2 dulu sy suka main lego.. cantum jaa ikut suka asal hepi kn, hikk...

Ayie Abas said...

assalamualaikum..lana :)

nk mengajak org kpd kebaikan perlukan keikhlasan dan kesabaran kn lana. :)

tapi itulah antara sifat org yg x rugi di dunia ini...berpesan2 dgn kebenaran dan kesabaran.

Norhasniza Khalid said...

ringkas.. tapi penuh pengisian...:)

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Wahh...kata-kata yg sgt menarik.
Tak sangka, selain pandai design header leh olah kata-kata jugak.

ANyway, hidup ini saling melengkapi...sebab itu Allah kurniakan kebaikan yg berbeza antara kita semua dan kekurangan jugak agak berbeza supaya kita saling bergantungan. Kan Islam itu bersaudara...

Terbaik lana.

Chuu Muqhlis said...

kdg2 kite kne sabar sikit utk dpt hasil yg baik tu

Eiqa Almond said...

Ayat dalam entry penuh dgn makna :)
Tak semua cara sama.. :)

Lelaki said...

apa kata kita guna pakai sparuh yg x sabar tuu...hehe

Aku Penghibur said...

setuju :) setiap apa yang kita lakukan mestilah bersabar bukan semua orang nak ikut cara kita :)

acik perlukan pendapat dan kritikan di http://www.akupenghibur.com/2013/08/allah-menjadikan-kita-manusia-dengan.html

~ Cik Azz ~ said...

Perjuangan yang belum selesai.. Ada kalanya diri sendiri tak tahu apa yang diperjuangkan.. Selalu tewas dengan mainan perasaan...

huhu..

Tinta Lana said...

Azie ~ Wa'alaikumusalam azie.. :) hehehe, tepuk dada sakit, tanya selera mcm2 nak, pndai azie.

Zati ~ Yup..itulah matlamat akhirnya..

Caliph ~ Aah awk..kalau semua guna or ikut saluran sama tak boleh juga. Dunia kan ada kepelbagaian. ^^

Tinta Lana said...

Ayie ~ Wa'alaikumusalam. Yes, ikhlas, sabar, jangan gopoh, elakkan memaksa :) Betul tu yie, berpesan dan saling mengingatkan.

Hasniza ~ Saya olah petikan kata dari Facebook Hilal Asyaraf ni ma :)

Tinta Lana said...

Ridzwan ~ Tq wan. Iya, kita masing2 ada kelebihan. Gunakannya untuk capai matlamat yg satu. Eceh, pandai ckp je ak ni,hehehe

Chuu ~ Bukan kdg2 dah..memang kena sabar selalu.

Tinta Lana said...

Eiqa ~ Tak boleh sama :)

Lelaki ~ Aha, nak guna macamana tu?hehe

Tinta Lana said...

Acik ~ Ok acik, i'll be there..ewah,heh3

KakAzz ~ hahaha, saya pun..slalu kalah dlm medan juang sendiri,hehehe

ieta said...

Lama tak menjengah ke blog Lana. Guru berjuang dengan lidah dan tintanya, berterusan melalui fb, twitter dan blognya. Masing2 dgn cara tersendiri...

S.K.A said...

Assalam =) betol2..sy berjuang utk agama islam, menuntut ilmu, bgsa dan negara..In Shaa Allah ape yg baik sy terima dan guna pakai

aisya said...

betul2.. =)

Tukang Karut said...

medan juang di atas katil je... eh?

||aLeaSaRa|| said...

kalau kak lea kata..tak reti nak komen sebab terpesona dengan setiap bait2 kata lana di atas...boleh diterima..kan..kan...agagaga..sayang lanalah muahhhhh!!!

Cendol said...

absolutely..jalan berbeza,destinasi sama :)

Powered by Blogger.