RSS Feed

Mood Merdeka Raya

53

August 26, 2013 by

Bulan Ogos ini, bukan setakat menyambut raya, merdeka pun ya.

Dapatlah cuti lama, open house sini sana, kenduri kendara.
So, benda2 macamtu kadangkala mengganggu mood berblog sebenarnya.

Selepas seminggu raya, blog ini dipinggir laut, mood lemau aje kerjanya.
Tapi, pengalaman mematangkan. *woww ayat*

Mood lemau tak boleh layan sangat.
Kena bangkit sendiri semangat.

Jadi, saya pulun update.

"Agi Hidup Agi Ngelaban!" *woowww lagi*


53 comments »

Lady said...

Update update update!

nanti time merdeka, dapat cuti pulak. banyaknya orang dapat cuti bulan ni kan.

Chic Na said...

woowww jugak lah.. jgn mood buat header lari sudah. hikhik..

Tukang Karut said...

raya raya gak... perut dah ke depan ni siapa nak disalahkan ni...

Norhasniza Khalid said...

selamat hari kemerdekaan Lana!! hihi

Teena Tna said...

Agi idup agi ngelaban.. Sama lah, sejak akhir ni mood nak berblog ke laut, entri rasa macam 'kureng' jer.....
Macam takde 'soul'...

Tinta Lana said...

@Lady

Bulan cuti :D

Tinta Lana said...

@Chic Na

hahaha, insyaAllah tak cikna..hrp2 tak lah T__T

Tinta Lana said...

@Tukang Karut

Salah diri sendiri la TK :p

Tinta Lana said...

@Norhasniza Khalid

Simpan dulu ma ucapan tu, next entry,hihih

Tinta Lana said...

@Teena Tna

Tu yg lana duk update je..sebab rasa mcm nak kelaut jugak..tak bleh, tak bleh.

Nurul Farahizzati said...

wow!! wow!! wow!! lek2 lu.. makan coklat hirup orange juice kalau rasa kelaut sgt, confirm ke darat.. hehehe... MERDEKA!!

dear xila said...

cuti umum blogger pon cuti heee bila lg kennn hee

Tinta Lana said...

@Nurul Farahizzati

Dah mcm2 jus ak minum ni zie, tak brapa jugk nak kedaratnya,huwuuu

Tinta Lana said...

@dear xila

Tapi..terlebih cuti pun tak bleh.. T__T

the malay male said...

ok la tu, lemau2 pun hari hari update...

Tinta Lana said...

@the malay male

hehehe, paksa diri.

S.K.A said...

he3..ngelaban 2 ape?? nk..boleh juga..nk dwnld kt mn?? yg Deno share 2 ke??

krole said...

betul tu lana...kengkadang faktor camtu le gangu mood berblog huhu~ tapi tak apa...banyak benda bule buat entri kan hahaha...eh? lana orang sarawak ke?

baby comel said...

bulan ni mmg saya pun banyak ke laut. nak bw pun punya lah payah. siang busy malam terbang tinggi. yeah, merdeka lagi..

S.K.A said...

he3..ok kak =) nnti sy cuba dwnld..terima kasih banyak2..hi3, mcm best je ni..

Ahmad Saufe said...

amboiii request burger bakar abg burn..hurmm...i think u shud be worry abt ur weight la weh..hahahah

Tinta Lana said...

@S.K.A

Kalau ngelaban saja tak sure mksdnya, tpi satu frasa tu, mksdnya, selagi hidup slagi itu berjuang.

Tinta Lana said...

@krole

Idea tu..alhamdulillah sntiasa ada..tpi bila tgk mmber lain takda mood, terheret jugak kdg2 tu,hehe. Eh tak, lana asal kolumpo krole :)

Tinta Lana said...

@baby comel

siang busy malam terbg tinggi..mcm pantun dah baby :D

Tinta Lana said...

@S.K.A

Good luck ya ;)

Tinta Lana said...

@Ahmad Saufe

Ak rajin joging, no hal *konpidenn,hahaha

Sam Banjamin said...

hati kering je update ape yg patot.. hatta sepotong ayat cuma.. hehe.. merdeka raya... yeahh!!

S.K.A said...

hm..xmnjadi la kak nk dwnld..dia xkluar pn tuk dwnld..siap kluar sruh sign up vivid..sy bab2 cmni xlayan dah..sbb kt blog 2 xde bgthu kena sign up bagai hu3 =) terima kasih kak kongsi..

Ayie Abas said...

assalamualaikum...lana :)

yeayyy merdeka tiba lagi...malaysia tanah tumpah darahku...:)

Cik Yaya said...

jatuh hari sbtu...
xde cuti la yaya pon sbb da memng cuti hari sbtu..uuhuhu..

Lina said...

malah bukan saja raya atau pon merdeka.. sambut bday pon tidak kurang jgk.. wakakakaka...

aisya said...

mmg betul.. pengalaman mematangkan.. hahaha.. makin dilayan makin jadi perangai..

~ Cik Azz ~ said...

Pulun bersebab, kan..?

Banyak kot dapat earning dari nuffnang...?

contoh je..contoh je... *tiru gaya cakap pakar motivasi dr. FK..

hehhh...

Zawiah said...

raya nih , bila masuk hari cuti jer , maka terpaksa ler cuti blog sekali . klu rumah x kena serbu , kami yg pi serbu umah org ... letih

||aLeaSaRa|| said...

salam lana,samalah kes kita.kak lea ni dah satu tahap macam nak say goodbye je pada blog.tapi sehari tak menulis macam makan ulam tanpa sambal belacan chewahhhh....

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Good Luck Lana...happy blogging kembali setelah pekena ketupat , lemang sampai lemau..dgn open hse lagi...

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan...
Negaraku BerDaulat

Cik Matahariku said...

Mood berblog ke laut tu yg parah tu..heheh..ada masa mood tgh bagus, update banyak2 ya..nice idea..:)

Wirda Amir said...

Tu la pasal...lana pulun update sampai termengah akak nk kejar entry..dah la makan byk sampai semput..

Bkn bln kemerdekaan je tau..today is my bday....

Aku Penghibur said...

Assalamualaikum

mood beraya masih terasa ,masih ada lagi rumah terbuka kena pergi.

Tapi mood merdeka membuak-buak !! merdeka merdeka !!

Tinta Lana said...

@Sam Banjamin

hati lana lembap2, mcam kapas lembap, eh. hihi

Tinta Lana said...

@S.K.A

Urmm..salu mmg mcmtu la dik kalau donlod2 ni,huhu.. ok, sama2.. :)

Tinta Lana said...

@Ayie Abas

Wa'alaikumusalam. Jom yie, turun sini, sambutan ambang merdeka kat pusat maritim putrajaya :D

Tinta Lana said...

@Cik Yaya

hik3, bleh la tu..ad org terpaksa kerja tau yaya.. ;)

Tinta Lana said...

@Lina

Ko la tu kan, terus tukaq DP dgn gambar dpt munga,hahaha

Tinta Lana said...

@aisya

kan? pengalaman mematangkan,yeayhh! hahaha

Tinta Lana said...

@~ Cik Azz ~

Akak, saya belum pernah dpt lagi. Percaya lah T___T

Tinta Lana said...

@Zawiah

Macam tulah juga saya disini,hehehe

Tinta Lana said...

@||aLeaSaRa||

Wa'alaikumusalam..eh kak lea..jgn say goodbye kak,huhu.. amboi cthnya, ibarat mkn ulam tnpa belacan..pun bleyyyhhh,hahah

Tinta Lana said...

@Norhazlina Mohd. Zaki

Dah terlebih pekena ni kak ina..

Tinta Lana said...

@Cik Matahariku

Selalu saya buat mcmtu la, bila tgh ada mood, tulis draft dulu. Dpt tajuk n rangka isi pun jadi.

Tinta Lana said...

@Wirda Amir

hik3, akak..akak jgn pksa diri ya ^_^ Takpa, saya faham..akk dtg bila free pun dah lebih dari cukup sbnrnya.. :)

Tinta Lana said...

@Aku Penghibur

Wa'alaikumusalam. Semangat ni acik, baguihh! :D

aizamia3 said...

kena positif.. kalau sebaliknya.. memang malas je rasa.. ;)
tapi sebab menghargai orang yang singgah ke blog kita, makanya kenalah update selalu.. ;)

Powered by Blogger.