RSS Feed

Artworks: My Indo Chick

59

September 19, 2013 by

My Indo Chick (MIC) merupakan novel terbaru dari Sarah Marissa selepas novel pertamanya yang bertajuk Teduhan Kasih. Novel ini masih lagi dalam garapannya, dan dijangka siap pada bulan Oktober 2013.

Awal Julai yang lalu, saya mendapat emel dari admin fanpage MIC, meminta bantuan untuk designkan cover photo dan profile picture untuk fanpage ini.

Tema kali ini, vintage style. Warna utama terdiri daripada gabungan pink dan purple.

Gambar pertama, FB cover photo dan dibawahnya pula, profile picture.
Thank you admin MIC diatas segala kerjasama.

Bagi yang ingin mengikuti perkembangan novel ini, boleh lawati fanpage MIC di: MY INDO CHICK

Purple header, pink header, vintage-old header, vintage-classic header, Fanpage My Indo Chick, Sarah Marissa, novel teduhan kasih












Purple header, pink header, vintage-old header, vintage-classic header, Fanpage My Indo Chick, Sarah Marissa, novel teduhan kasih


59 comments »

Wirda Amir said...

Wowwww.....lanakah itu...?yg diberi kepercyaan utk design cover photo n profile picture....tahniah......

S.K.A said...

pghargaan yg besar ni =) cantik kak design ni...inshaa'Allah nnti buat cover novel pula..sape thu kan..

Ayie Abas said...

assalamualaikum :)

mmg ada guna watak adi putra ke lana dlm novel tu?

makin mantap dah hasil kerja lana.. ^__~

SYAH'IZZAT said...

abis la x laku laa adi putra tgh hot scandel skrgn.. haha

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Peminat novel la Lana ni yer. Bagus2. Boleh tajamkan minda utk berfikir scr real juga. Wan tak penah baca novel. Wan sukakan yg bermotivasi sahaja. Hehehe

puteri kasih said...

cantik la design tu..lana memang berbakat :)

Cik Pensil said...

ewah2 kak lana ;D

My Indo Chik?

Adi putra dijadikan pilihan. hikhik
dah boleh baca eh novel dia.nak tgk2 sikit. hehe

the malay male said...

hari jumpa awek indo tapi tak 'chick' sangatlah... huhu

Hazmin Hamudin said...

Wah.. Dapat design ye..

Norhasniza Khalid said...

wow!! ady putra ?

sha (chirp chirp) said...

woaah, ada adi putra :D

hana hadi said...

comelnya...

Chic Na said...

naisss lana.. cikna suka art mcm tu.. tak sabarnya tunggu header siap.. ;)

Zawiah said...

klu lah kak vee ada masa nak baca novel ni kan bagus ...

Azie Namico said...

salam lana,
sarah marissa penulis novel..memang terbaik !! lana pulak buat cover fanpage fb novel terbaru pulak...perghhh ! awesome...

cantik lana cover vintage style nie...i like

caliph shuriken said...

wahh, new design lagi ^^

||aLeaSaRa|| said...

salam pagi yang ceria,apa khabar lana comel :)

wah terbaiklah lana.suka header tu.kalau kak lea takde idea buat header,nak tempah kat lana jelah.

novel cinta...alamak...dah pencenlah baca he3...

aisya said...

wah, hebat lah lana.. hehe..

cantik warna purple and pink tu..

Eiqa Almond said...

Lana beli ke.??
ehh tuu Adi Putra kan.??
Lepas tu perempuan tu pelakon Indonesia kann.??

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

akak tak mengikuti perkembangan novel ini..

Tinta Lana said...

@Wirda Amir

Mencuba kak.. tapi saya memang tak mahir edit gmbar..

Tinta Lana said...

@S.K.A

Amin..ada juga keinginan kearah tu.. InsyaAllah..dgn novel skali dikeluarkan --> cita2 beso,hehe

Tinta Lana said...

@Ayie Abas

Wa'alaikumusalam. Soalan bagus ni yie.. setahu lana, takda watak adi putra. Cuma watak utama tu, kalau diterjemahkan kedlm realiti/drama, penulis bygkn adi putra. Sama juga utk wtk perempuan, penulis bygkn pelakon dari seberang, Nabiela :)

Tinta Lana said...

@SYAH'IZZAT

hahaha

Tinta Lana said...

@Mohd Ridzwan Abdullah

Boleh dikatakan minat juga wan..tapi depends pada genre novel. Motivasi pun lana minat juga :)

Tinta Lana said...

@puteri kasih

Thank you puteri.. :)

Tinta Lana said...

@Cik Pensil

Belum keluar lagi dik..hehe, insyaAllah dikeluarkan dlm wktu terdekat..

Ya, tajuk novelnya My Indo Chick. :)

Tinta Lana said...

@the malay male

hahahaha, aduhai.. >_<

Tinta Lana said...

@Hazmin Hamudin

Tq bro singgah :)

Tinta Lana said...

@Norhasniza Khalid

Akak peminat adi meh? hehe

Tinta Lana said...

@sha (chirp chirp)

Minat adi jugak? :D

Tinta Lana said...

@hana hadi

Comel lagi hana..hahaha

Tinta Lana said...

@Chic Na

Ingatkan naisss tu pa tdi,huhu

Terpaksa tangguh cikna..mungkin lambat lagi :)

Tinta Lana said...

@Zawiah

Cara saya baca novel kak vee, satu/dua muka sehari pun jadi.. smntara menunggu kan.. ;)

Tinta Lana said...

@Azie Namico

Wa'alaikumusalam. Azie dah pernah ea baca novel marissa? Kita tak pernah baca lagi..

Tinta Lana said...

@caliph shuriken

Teringin nak design utk awk lagi,hahaha

Tinta Lana said...

@||aLeaSaRa||

Wa'alaikumusalam kak lea yang baik hati..amin..hehehe.

Boleh kak..hehehe :)

Dah pencen? Eh, bukan ke baru beli novel RAM..ada selit cinta juga dlm tu,hik2 >_<

Tinta Lana said...

@aisya

Tang bunga nya je pun aisya purple & pinknya..huhu..

Tinta Lana said...

@Eiqa Almond

Aah..adi putra syg. Ya, betul2, perempuan tu pelakon sinetron, nabiela syakieb nama pnuhnya, lau tak silap.

Belum beli lgi eiqa..belum ada kt psrn pun lagi syg,hehe :)

Tinta Lana said...

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

Err..kak aiza tak habis baca ni..hehe.. novel ni belum kuar pun lagi kak :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ohh yeah.. ady putra....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

thumb up....

biskutcelup said...

hebat lana design..cantik :)

Norhazlina Mohd. Zaki said...

TAHNIAH Lana..... Nice cover...

x0x0 ^_^

~ Cik Azz ~ said...

Satu perkembangan yang baik ni.. Dari buat template, dah beralih kepada buat cover.. Alhamdulillah..

Untung orang yang pandai men-design ni..

cik kaki ketawe said...

yeahhh...kak Lana...novel ni best...

Hatimi Tahirruddin said...

wah tahniah lana...semoga terus sukses dalam kerja2 design ni...

Tukang Karut said...

wow... jangan sia siakan bakat yang ada...

Tinta Lana said...

@Leeza dayasari [santai leeza]

Thank you leeza for dropping comment..

Tinta Lana said...

@biskutcelup

:)

Tinta Lana said...

@Norhazlina Mohd. Zaki

Alamak..lama tak jenguk akak,hehehe

Tinta Lana said...

@~ Cik Azz ~

Cover Facebook je kak.. bukan cover novel tau.. :)

Tinta Lana said...

@cik kaki ketawe

:)

Tinta Lana said...

@Hatimi Tahirruddin

Amin.. :)

Tinta Lana said...

@Tukang Karut

InsyaALLAH TK..

aisya said...

Bunga je pun tp tu la penyeri utama.

Mungkin bg sy yg neutral terhadap adi putra, bukan fan tapi nak kata tak suka tal jugak. Hehe. Tapi kalau peminat adi putra tu yg dilihat dulu.

baby comel said...

Oklah tu lana, dalam dok kata tak mahir jadi jugak satu cubaan kan. Tahniah.. nanti boleh la kita minta bantuan lana plk eh

lynndamya said...

Warhhhh~warhhhh~warhhhhhhh ! Hahahaha bestnya, cantikkkk sbb aku suka vintage, dan rose belakang tu memikat hati, hihi...btw congratez ! :D btw, tajuk novel tu catchy ! rasa nak baca, haha..nice~~

Bebe taurus said...

Nabila syakieb⊙_⊙ cute'aa.....

Powered by Blogger.