RSS Feed

Happiness

27

October 30, 2013 by

Entry2 yang isinya tentang happiness, memang saya suka.


Contohnya, tentang kelahiran, perkahwinan, menerima anugerah dan hadiah, hari konvokesyen etc.
Walaupun tak kenal siapa penulisnya,
Bila tengok gambar2, mesti saya senyum punya.
Walaupun.. terasa pelik juga senyum seorang diri didepan laptop ni.

Allah sentiasa ada, happiness, kegembiraan, kelahiran, perkahwinan, konvokesyen
Image by Jyoujo (Yoshi)

Rasa gembira, memang untuk dikongsi bersama :)

Rasa duka? Jarang yang mahu mendengarnya.
Tidak mengapa, Allah kan ada.
Jangan pernah kita lupakan Dia.


27 comments »

:: Mrs.Eady :: said...

betul..Allah kan ade..

nurdani said...

seronok tengok keseronokkan orang lain. kalau fasal kahwin ni lagi lah, dan dan rasa nak kahwin jugak. hehe

the malay male said...

siapa yg tak nak happiness kan?

Wirda Amir said...

Salam lana la lunaku....

Akakpun suka tgk entry yg happy mcm tu..beraura positif tp akak lebih suka baca permasalahan org lain supaya akak dpt bandingkan dgn diri akak agar akak blh bersyukur....

Sikap akak ni...lebih suka bergaul dgn org yg ada masalah,wpun org tu cuma kenal di alam maya,sbb akak adalah seorg pendengar yg setia dn mudah faham masalah org,kalau nak ceritakan pengalaman akak dgn mereka yg bermasalah ni...memang byk sgt lana...seorg isteri yg sering dipukul dn diceraikan dua kali sbb fbpun ada,minta tolong akak wpun akak x kenal siapa dia...dn dia x kenal akak,cuma menilai akak dr apa yg akak tulis di wall fb...dn alhamdulillah,kami jd sahabat hingga sekarang..dn ramai lglah...itu cuma satu contoh....

Tukang Karut said...

ala... aku jarang menulis kegembiraan...

Hazmin Hamudin said...

Betul tu.. Sedih macam mana pun, kena ingat Allah tu sentiasa ada dengan kita.

Fais-SKA said...

inshaa'Allah xkn lupakn Dia =) entri yg bt kita gmbira mmg slah 1 terapi juga utk kita kn..dlam xsdar boleh syum sorang2..nice la blog ni..brubah lg tu..rajin edit

~ Cik Azz ~ said...

Akak baca je semua kisah sebab itu semua akan menjadi rencah dalam kehidupan seharian..

aisya said...

sebab tu sy tak suka share yang sedih2, yang marah2, yg penuh dengan emosi2 negatif.. sy nak yg membacanya senyum dan ketawa bersama sy tapi sy taknak org lain pun turut menangis bersama sy.. cewahhh.. hehe

Sam Banjamin said...

Setuju laa..

caliph shuriken said...

nice sharing.. lawa pic tu.. amik kt web designer tu kn ^^

Wirda Amir said...

Salam lanaku..

Sihat ke..?

Happy weekend....

Moga happy ye....kalau ada problem,nak share dgn akak,bole aje.....

Tinta Lana said...

@:: Mrs.Eady ::

:)

Tinta Lana said...

@nurdani

Ewahh dani,hahaha

Tinta Lana said...

@the malay male

hui, rugi kalau taknak :D

Tinta Lana said...

@Wirda Amir

Wa'alaikumusalam kak wirda.. iya, entry begitu pun saya suka juga, termasuk yg berunsur motivasi,agama dan nasihat.

Saya harap lebih ramai pendengar seperti akak, berbanding yg tukang bicara. Sebab kebanyakkan yg bercerita, saya yakin mereka cuma mahu suara mereka didengari. Tentulah berharapkan jalan penyelesaian juga, tpi bila ada yg sudi mendengar, itu juga sedikit sebanyak melegakan hati..

Tinta Lana said...

@Tukang Karut

Urmm, aku suka fikir sebaliknya :)

Tinta Lana said...

@Hazmin Hamudin

Time gembira pun sama.. DIA memang sentiasa ada bersama.

Tinta Lana said...

@Fais-SKA

Berubah kembali pda yg lama..huhu

Tinta Lana said...

@~ Cik Azz ~

Iya kak. Teringat buku Chicken Soup For The Soul.

Hidup ibarat sup. Untuk buat sup yg sedap, kita perlukan pelbagai rencah. Dan setiap rencah, lain2 rasanya. Ada pahit, wangi, manis, dll.. :)

Tinta Lana said...

@aisya

Cewahhh,hehehe. Lana rasa aisya berjaya. :)

Tinta Lana said...

@Sam Banjamin

Woww, lama tak pi blog sam,ehehe

Tinta Lana said...

@caliph shuriken

Aah, jyoujo (yoshi) ^^

Tinta Lana said...

@Wirda Amir

Wa'alaikumusalam.

Sihat..alhamdulillah. Saya sihat, happy, lebih tenang..hehe.

Saya cuma.. sedikit malas, adehh,hahaha

Segan saya dengan kak wirda..maafkan saya kak, mood menulis saya kurg baik..terumbang ambing. Jadi saya rasa, elok saya tunggu ia kembali normal sblm saya blogwalking dll.

Terima kasih banyak kak sebab selalu bertanyakan khabar saya.. :)

Teena Tna said...

Betul3. Tapi kadang2 bila tengok/terkenangkan kegembiraan tu, timbul rasa rindu. Rindu nak rasa gembira tu sekali lagi. Kalau tengok semula gambar yg gembira tu, nak menangis pun ada sebab seronok sgt.

Tinta Lana said...

@Teena Tna

Teena, akak pun ada juga rasa mcmtu..tengok gambar masa konvo misalnya, huhu, rindu nak kembali zaman tu..

Tengok gambar sendiri time kecik2 pun boleh buat menangis juga,hahaha

Lynn Damya said...

Setuju! :D

Powered by Blogger.