RSS Feed

Hectic Month

70

October 9, 2013 by

Dari bulan September, membawa kebulan ini, banyak perkara terjadi.
Yang paling utama, saya mendapat kerja baru. Alhamdulillah. 

Pada minggu2 awal, setiap hari saya berulang alik dari rumah ketempat kerja baru ni. Memikirkan kos sara hidup hidup yang semakin tinggi, saya beralih mencari rumah sewa area tempat kerja.

Sekarang, sebagai kakitangan baru ditempat baru, dan sebagai penduduk dikawasan kejiranan baru, banyak perkara yang perlu saya belajar, paling utama menyesuaikan diri dengan kadar segera.

Disebabkan itulah, saya perlahankan rentak didunia maya buat sementara waktu.
Kerja2 design, blogwalking dan reply comment semua ditangguhkan.

Yang request design, saya minta maaf atas penangguhan. Apapun, boleh refer dibahagian footer blog ini untuk tengok progress dari masa ke semasa.

Dan, pada kawan2 blogger, saya usaha balas jejak secara perlahan-lahan ya.

Terima kasih kerana menyokong blog ini.
Doakan saya kuat semangat dan berjaya berdepan cabaran disini.

#Serius sungguh entri ini,hehehe


70 comments »

Norhasniza Khalid said...

salam lana, mama sentiasa sokong lana!.. all the best dear..

Hazmin Hamudin said...

Takpa, ambik masa untuk sesuaikan diri dulu.

ary_lee said...

Yeah,,. It sounds quite serious.
Btw, Lana bukan baru kerja kat satu ofis ke hari tuh? Kira baru keje a few months lah kan before masuk tempat baru ni? Kenapa ek main tukar-tukar? Sebab ary pun berkira-kira nak tukar keje ni :-P

amir zahari said...

Best la Lana, mengidam nasi lemak Jati leh gi Jati..hehehe..

Tempat baru kena cari kawan kerja baru.. kena sesuaikan diri dengan rakan sekerja baru.. semoga cepat dapat sesuaikan diri..

Fais-SKA said...

Assalam =) alhamdulillah rezeki baru..tahniah kak..smoga smuanya berjalan lancar inshaa'Allah..

Fais-SKA said...

lupa..rsanya blog akak ni dh ok kot..ok je naik kt bloglist =) xdelah nk tggu shari dua

~ Cik Azz ~ said...

Kerja baru..?? Kenapa dengan kerja lama..? Tak best ehh.. hehe..


Moga selesa dan sukses kat tempat baru - office - officemate - rumah - housemate...

Wirda Amir said...

Salam lana...selamat menjalani kehidupan dan pengalaman yg baru...

Aje yg serius....nasib ada hehehe...ujung tu...hahaha.....

Azie Namico said...

Salam lana
oh ! baru tau...sememang nya kalau dah dapat keje baru lepastu menyewa pulak , memang lah busy...mcm2 keje kene buat dan settle kan....jgn risau...nanti dah biasa mesti syiokkk lana....

Mcm azie mula2 dapat keje , mesti nak cari rumah sewa yg dekat dengan opis.....lepas tu , kawasan ini kyong yg punya...kekeke

Apa pun good luck....tarik nafas lepas perlahan2...in sya allah okey.....

Liza Izara Fazriel Fahmi said...

tahniah dapat kerja baru..rezeki tu..

aizamia3 said...

patutlah lama menyepi..
takpe lana.. tiap orang ada urusan yang lebih penting..
moga berjaya ditempat kerja dan kawasan kejiranan yang baru.. ;)

the malay male said...

duk mana skrg?

Rosniyati othman said...

Alhamdulilah dapat kerja baru yer...best of luck lana...dah lama rose tak change job....

Tukang Karut said...

ok. take note.

Mime MF said...

hehe xpe yang penting fokus kerja dan life dulu..nt free boleh BW, komen puas2..^_^

Qeela Aini said...

Salam Lana..
wahh tahniah yee dpt kerja baru :) Moga Lana berjaya & cpt dpt sesuaikan diri. No worries, kitorg para bloggers sekalian phm & always support Lana k :) All the best Lana! :D

aisya said...

takpe2.. take your time.. hehe..

all the best utk semua yg baru tu.. hehe

AmyZana said...

Saya baru singgah blog Lana nih selepas berhenti blog selama 6 bulan, tup tup Lana pulak yang dah kurang aktif blogging =________=

latifah zainal said...

lame sy tak singgah sini..btw tahniah lana,semoga cepat menyesuaikan diri ditempat baru..

baby comel said...

Its okey lana, yg penting jaga dirimu baik2 ye.. slmt bekerja,

Badrina Ibtisam said...

Okehh. Jaga diri ye kak! :'))

BUNDA a.k.a KN said...

Tahniah dah dapat kerja baru..

Zawiah said...

dulu kan yg ptg . kami tetap ada di sini ... semoga semuanya berjalan lancar yer ...

Eza Boom Boom said...

takpa kak lana....take ur time.. :)

Jajas said...

mesti seronok kat tempat kerja...sbb tu dh lupa berbelog...hehe

sha (chirp chirp) said...

go go go lana! kihkih

||aLeaSaRa|| said...

salam lana...ya Allah rindu betul kak lea dengan lana dan kawan2 lain.kak lea ni terkejar2 curi publish komen,yang belum reply rasanya seratus lebih huwaaaa...

kita samalah memang sibuk betul.kak lea pun doakan segala urusan lana dipermudahkan Allah,semoga lana sihat sentiasa,jangan stress dan happy selalu :)

nanti kak lea dah tak busy dan dah boleh blogging,kak lea komen semua entri2 lana ye :)

Tia Fatihah said...

assalamualaikum kak lana. hehee.. kadang-kadang kita kena lepaskan sesuatu untuk perkara yang lebih penting. mudah-mudahan Allah permudahkan urusan akak ye :)

salam sayang <3

Arham Md Ali said...

Haha, kalau bab kamera ni, konsep am kan senang je - xyah faham bab2 terminologi ni sebab judge yang paling bagus adalah mata kita.

Sori r jarang singgah, ni am baru start tahun 6 ni, hectic sket kelas. Tapi sekarang ni cuti raya haji seminggu. So bolehla menyiapkan benda yang tak siap.

Selamat hari raya haji ye am ucapkan.

Wirda Amir said...

salam rindu lana la lunaku sayang...

slmt menyambut aidil adha buat lana sekeluarga ye...

Wirda Amir said...

salam lana la lunaku sayang

slmt menyambut aidil adha buat lana sekeluarga ye...

Ida Syuhada said...

salam kenal lana dan salam idul adha, semoga ceria disamping keluarga tercinta

Teena Tna said...

Dah lama saya tak bw ke blog akak, patutlah senyap jer akak dah pindah kerja rupanya. Semoga akak dapat menyesuaikan diri di tempat baru & all the best!

M@W@R Q@SeH said...

salam rindu lana..jaga diri baik2...

Tinta Lana said...

@Norhasniza Khalid

Thanks ma! ^_^

Tinta Lana said...

@Hazmin Hamudin

Ok :)

Tinta Lana said...

@ary_lee

Coz, i'm really into it. Mana ada main tukar2, hahaha.

Tinta Lana said...

@amir zahari

Dah duk sini, tak rasa plak mengidamnya, burrrr..hahaha

Doakan lana ya mir..

Tinta Lana said...

@Fais-SKA

Wa'alaikumusalam. InsyaAllah..

Tinta Lana said...

@~ Cik Azz ~

Heh3, ehem. Terima kasih akak! >_<

Tinta Lana said...

@Wirda Amir

Wa'alaikumusalam akak..terima kasih kak..hahaha, saya..mmg serius orgnya, entry pun serius je, (T__T)

Tinta Lana said...

@Azie Namico

Wa'alaikumusalam azie yabedabedu! hehe. Alamdulillah, rumah sewa dpt yg dekat..cuma skrg ni, menyesuaikan diri dgn tugasan baru..fuhhh..

Tinta Lana said...

@Liza Izara Fazriel Fahmi

Thank you liza.. :)

Tinta Lana said...

@aizamia3

Aah kak..tak senang duduk, smbil online, kepala fikir mcm2. Better saya tak online dulu.

Ok..thank you ^^

Tinta Lana said...

@the malay male

Shah Alam je,ekekeke

Tinta Lana said...

@Rosniyati othman

Terima kasih kak rose! ^_^

Tinta Lana said...

@Tukang Karut

Bagus.

Tinta Lana said...

@Mime MF

Harap aku boleh buat semua tu secepat mungkin..huhu, rindu dkt dunia maya ni (T__T)

Tinta Lana said...

@Qeela Aini

Wa'alaikumusalam qeela. Amin..memang tu lah harapannya..pujuk diri sendiri supaya mudah sesuaikan diri,hehe. Thanks qeela.. :) All the best to u too my dear ^^

Tinta Lana said...

@aisya

Chipmunk, thanks a lot >_<

Tinta Lana said...

@AmyZana

hahaha, ate, nak buat acane,hahaha

Tinta Lana said...

@latifah zainal

Ipah..terima kasih sbb sudi singgah ;) Thanks for the wish ^^

Tinta Lana said...

@baby comel

InsyaALLAH bila selesai semua, kita membalas jejak yang ada.. :)

Tinta Lana said...

@Badrina Ibtisam

Alright! U too, take care! :')

Tinta Lana said...

@BUNDA a.k.a KN

Terima kasih bunda..

Tinta Lana said...

@Zawiah

Amin..terima kasih banyak kak vee.. :)

Tinta Lana said...

@Eza Boom Boom

Eh eh..lama eza tak muncul,hehe

Tinta Lana said...

@Jajas

Bukan lupa,hehe. Banyak benda nak pikir. Biarkan lah dulu apa yg ada kat sini.

Tinta Lana said...

@sha (chirp chirp)

ok ok! hiihihi

Tinta Lana said...

@||aLeaSaRa||

Wa'alaikumusalam kak lea. Terima kasih kak atas doanya..amin.. :)

Saya pun..bila ada kelapangan, saya kesana pula ya :)

Tinta Lana said...

@Tia Fatihah

Wa'alaikumusalam. Kita kena lepaskan sesuatu..betul tia.. :)

Amin..terima kasih tia, semoga Allah merahmatiMu.. ^_^

Tinta Lana said...

@Arham Md Ali

Sekejapnya dah tahun 6. Hurmm, sama2 hectic la kita ya,haha

Tinta Lana said...

@Wirda Amir

Wa'alaikumusalam. Akak..salam aidiladha juga..maafkan saya kerana terlewat..

Tinta Lana said...

@Ida Syuhada

Wa'alaikumusalam. Salam kenal ida. Salam Aidil Adha.. insyaAllah, saya singgah keblog ida nanti ya :)

Tinta Lana said...

@Teena Tna

Aah..akak memang tak blogwalking.. rasa serabut je, jadi akak stop kejap. Terima kasih teena.. all the best utk teena jugak..skrg masih dalam tempoh praktikal kan ^_^

Tinta Lana said...

@M@W@R Q@SeH

Wa'alaikumusalam. Akak! Terkejut saya..salam rindu..salam aidiladha..

Saya doakan akak sihat. Akak..berblog la balik..

caliph shuriken said...

no problemo, lana.. take ur time ^^

*ehh, utk bulan oktober stakat hari ni, sy bru publish satu entry tau, hukk...

nurdani said...

utamakan mana yang patut diutamakan. selamat bekerja tempat baru :)

Shida Radzuan said...

samala kite lana..apa yg pentg utamakn yg pntg dlu.. :)

Lynn Damya said...

Hahaha, bila awal2 bace entry ni mmg aku pon terikut serius sama, tp bila tgk note kau kat bawah terus aku tergelak, seb bek kau sedar yg kau tgh serius dlm entry ni..haha..alaa habislah aku rindu kat nt mcm mane??
Grr~ xpe, all the best okay <3 stay alive (n_n)

Powered by Blogger.