RSS Feed

Lega

39

December 21, 2013 by

Kini..baru lah saya boleh menarik nafas lega.

Hehehe.

Pada 19 hb baru ini, selesai sudah tempoh percubaan 3 bulan.
Alhamdulillah, sudah disahkan jawatan.

Bila diingatkan kembali 90 hari ini, cepat betul masa yang dilalui.

Sebulan pertama, memang sukar. 
Bulan kedua, saya mula rasa selesa.
Bulan ketiga ini, sedikit berdebar.
Sebab belajar tugasan baru.
Tapi tidak sesukar bulan pertama dulu.

For the next year, I'm looking forward to new challenges.

#Lama tak 'jejak kasih' di alam maya, heh3.

Image by Oriontrail.


39 comments »

Teena Tna said...

All the best Kak Lana!

Genre Dari Langit said...

Tahniah..

Jadi sila belanja akak g makan utk raikannya hehehehe...


Nong andy

Gee Lion said...

Alhamdulillah.. congrats Lana.. ^^

Wirda Amir said...

Salam lanaku...

Alhamdulillah....tahniah utk lana...moga perasaan yg baik2 itu berterusan...

Tp bg diri akak ni,dlm kehidupan akak,perasaan berdebar dn lega itu silih berganti...akak belajar utk terima apa yg bakal berlaku dlm hidup....

P/s Tq singgah blog akak...proses menjahit tu memang kejap,bila bahan2 dah tersedia....

Tinta Lana said...

@Teena Tna

Terima kasih dik ^_^

Tinta Lana said...

@Genre Dari Langit

Jom, saya masak nak?hehehe

Tinta Lana said...

@Gee Lion

Terima kasih gee >_<

Tinta Lana said...

@Wirda Amir

Wa'alaikumusalam. Terima kasih banyak kak. Iya, memang silih berganti.

Tambah lagi, setiap hari walaupun rutin harian tu hampir sama, tpi tetap ada jalan cerita yg sudah Allah tetapkan untuk kita.

Apa yang boleh kita buat, hadapi dengan senyuman, macam lagu kumpulan Dewa 19,hehe ^_^

Sama2 kak.. :)

nurdani said...

tahniah sebab dah sah jawatan. sama la saya dulu, punya la takut masa bulan pertama

Cik Pensil said...

semoga akak sentiasa dirahmati-Nya.

baca sini, Pensil nak bagi warning. kihkih. jadi pekerja yang cemerlang tau. tunjukkan kehebatan akak dan jangan selesa dengan keadaan kita sekarang.

^_^ kak Lana boleh!

Chic Na said...

tahniah lana.. seronok kan bila dah confirm.. all the best!

ary_lee said...

Probation 3bulan je?? Giler best!!

Lana, ary salu lepak Putrajaya during weekend. Bila nak hangout nih? Boleh belanja ary minum guna gaji krismas. Ngeh3,,..

the malay male said...

tahniah

Wirda Amir said...

Lagu tajuk apa ye lana...?hehe..

P/s yg dua di bawah tu memang ye sarung kotak tisu..pandai lana...yg itu bersaiz 100 helai(kain x cukup utk buat saiz kotak 200 helai tisu)

entah kenapa sekarang ni akak malas nak balas komen di blog...rasanya baik akak jln2 baca entri kwn2 sambil jwb di sana kalau ada persoalan di entri akak...

Tinta Lana said...

@nurdani

Takut kan,huhu. Hari2 nak pi kerja pun rasa berdebar aje,hehe

Tinta Lana said...

@Cik Pensil

Ameen..Terima kasih dik doakan akak ^_^

hehe, baik! Akak cuba yg terbaik! Terima kasih bnyk2 >_<

Tinta Lana said...

@Chic Na

Seronok dan lega..

Tinta Lana said...

@ary_lee

Yup, only 3 months. Actually lana kira bertuah, haritu masuk skali, kami dua org budak baru dlm deprtmnt sama.

Dan, diorg ubah sistem ambil pekerja. Nak ambil terus permanent. Sebelum ni probation tak sesingkt tu.

Hang pi mana ary every weekend lepak?haha. Belanja ya..oo, itula tujuannya..citt,ahaha

Tinta Lana said...

@the malay male

Thanks

Tinta Lana said...

@Wirda Amir

Tajuknya, "Hadapi Dengan Senyuman" kak, hehe. Lagu tu simple, dari segi melodi dengan lirik. Tapi maksudnya tu terus smpai.hehe

#ahaa..ya lah, rendah skit kotak tisu yg ada 100 helai. Akak malas ya..hehe, takda mood agaknya ya :) Sebut pasal menjawab soalan, saya tak menjawab lagi soalan akak kan..

Fana Aqim said...

waaa..tahniah...lana.. :) and best of luck.. :)

Wirda Amir said...

Owhhh..itu tajuknya,nnti akak cari di youtube,maybe akak biasa dgr tp x tau tajuk..haha

betul tu rendah sikit kotaknya...
Bukan tkde mood nak jwb komen kwn2 di blog akak tu tp akak dok fikir,dr akak hbskan masa menjawab di blog sendiri,lebih baik akak baca entri kwn2,komen di sana sambil menjwab sekiranya ada soalan mereka pd entri akak,di kotak komen blog mereka tu..ehehe...lana faham ke tak ni...?heheee.......

Wirda Amir said...

Tentang soalan tu...bila2pun blh jwb..akakpun dh terlupa tentang tu...nasib lana ingatkan....ehehe.....

Dzureen Darwis said...

Tahniah Lana :)

aizamia3 said...

Tahniah Lana.. Moga terus cemerlang hendakNYA.

Tukang Karut said...

tahun depan naik pangkat!

Lynn Damya said...

Salam, lana...wah rindunya kat kau! hugs sket~~~hahaha (n_n), owh really, congratez ! Sah sudah jawatan kau :D, yeayyy...boleh kerja baik2 lepas ni, jgn lupa update blog selalu...wuwuwu :(

aisya said...

yeay, tahniahhhh! :D

Tinta Lana said...

@Fana Aqim

hihi :) terima kasih fana ^_^

Tinta Lana said...

@Wirda Amir

Saya faham kak,hehe. Saya kira, cara itu mcm..err, 2 in 1? Maybe 3 in 1 jugak. Urm, sambil baca entry kawan2, komen juga apa yg ditulis mereka, balas juga apa yg mereka tnya di blog kita. Kan kan, :D

Tinta Lana said...

@Wirda Amir

Jawapan saya mudah je kak, cuma mencari perkataan yg betul tu je.. berapa kali edit draft tah.hehe

Tinta Lana said...

@Dzureen Darwis

Terima kasih reen, :) Lama tak nampak..

Tinta Lana said...

@aizamia3

Terima kasih akak..Ameen.. :)

Tinta Lana said...

@Tukang Karut

Nak juga, mudah2an ada rezeki aku,hehe

Tinta Lana said...

@Lynn Damya

Wa'alaikumusalam. Sket je ke hugsnya? hahahah. Yup, terima kasih lynn damia yg kusayang! hahaha

Update blog..purrrrr,hahaha. InsyaAllah..

Tinta Lana said...

@aisya

Yeayyy! hehe, thank you chip chip,haha

Mime MF said...

tahniah!hehe sy lmbt lg nk sah jawatan..wuuu~ :P

QasehnyaRania said...

alhamdulillah. tahniah.
selamat bertugas :-)

caliph shuriken said...

congratz, lana.. keje leklok tau ^^

Powered by Blogger.