RSS Feed

Bloglist & Welcome

40

January 2, 2014 by

Assalamualaikum.

2013 yang berlalu, menyaksikan blog ini banyak perubahan.
Bukan dari segi template ataupun header, mahupun entry.

Tapi pada sudut Bloglist di sebelah kanan blog ini.

Boleh kata, setiap bulan, sekurang-kurangnya 2 kali saya menukar senarai blog disitu.
Apa saya cari sebenarnya, saya pun tak tahu.

Mungkin 'mencari' kawan-kawan blogger yang saya dah kenal lama. Kembali semula dipersada?
Amboi..persada bagai bunyinya.

Kebanyakan yang saya kenal semasa blogging ditahun pertama, mereka dah 'tiada'.
Tinggal 3,4 orang saja. Kerinduan sebenarnya..

Silih berganti. Yang lama pergi, yang baru memunculkan diri.
Begitulah hidup kita sehari-hari.

Salam perkenalan buat rakan-rakan blogger yang baru disini ^_^

Image by Blue-Harbor


40 comments »

NinaAz said...

'tiada' tu maksudnya belog bersawang keaa. huuu

Tinta Lana said...

haha,itu salah satunya. Ada yang blog dah diremoved. Ada yang memang dah benar2 pergi tak kembali.. :)

Azie Namico said...

salam lana :D
amboi !mcm tu ehh...jgn mcm tu...mungkin ada sebab tertentu kot...hahaha...sekarang azie muncul...memang rindu !

huny madu said...

salam perkenalan utk lana juga, eh bole ke? hehehhe

Yutaka Mushimura said...

hahahah..selamat berjuang ke arena antara benua....woohaaaa

;P

Vee said...

bila masukkan list baru , maka akan bertambahlah jumlah bloglist tu . Tapi nak buang yg dah lama x update , bimbang lak tetiba mrk update . maka akan terlepaslah nanti .

kopi pasta said...

<--- blogger baru ni. mohon tunjuk ajar... muehhaha

Gee Lion said...

headermu tetap awesome.
cik lana pernah buat header utk blog lama saya.. i'm still keep it till today.. heee.. (:

miranadia said...

saya pun rasa macam tu. sebab komitmen kerja mungkin.

penaberkala said...

saya pun rindu kawan-kawan blogger yang dulu
skang dah ramai yang pencen
nampak gaya memang kena rombak balik bloglist

Chic Na said...

bloglist cikna ter'removed' dgn tak sengaja.. nak save tp pegi remove, pastu tgn cekap sgt pegi tekan yes.. nak buat balik mmg malas.. hehe..

Ayie Abas said...

assalamualaikum..

lana..ayie termasuk dlm 3,4 org kawan lama tu ke? haha

Sop said...

biasa tu lana
ada yg kekal aktif dan ada sebaliknya :)

Wirda Amir said...

Salam lanaku...

Di alam maya ini sahabat kita silih bergantikan lana..akak rasa ianya bergantung kpd situasi hidup kita di alam yg nyata..yg bujang berumahtangga,yg berumatangga sibuk dgn anak2 dn kerjaya...ada yg di mamah usia...ada yg dh pergi meninggalkan kita buat selama2nya...akak ni pun tk tau lg mcmana...rasa nak memencenkan diri je dr dunia blog ni...hehehehe....

Tukang Karut said...

aku pun merindui kawan2 yang sama sama mula berblog dulu...

Tinta Lana said...

@Azie Namico

Wa'alaikumusalam.

Iya, kita faham azie, tentu masing2 ada sebab..cuma, kita kerinduan,hahahah

#Kita ingatkan azie dah removed blog..tak nak blogging dah T__T

Tinta Lana said...

@huny madu

Huny, boleh sangat2,hahaha

aisya said...

ada lah lagi beberapa org rakan masa mula2 dulu yg masih lagi gigih blogging sampai skrg.. hehe.. dan tetap setia dalam bloglist tu.. hehe..

Tinta Lana said...

@Yutaka Mushimura

Yutaka..kau, antara yang terawal ^_^

Ya,aku bukan dah takat berjuang..tpi dah bertukar jadi beruang juga (-_-)

Tinta Lana said...

@Vee

Kak Vee..akak memahami..itulah antara sbbnya saya duk tukar2..

Tapi skrg ni, saya ubah cara. Yang mana dah lama/jrg update, saya bookmark n masukkan dalam satu folder.

So, dalam selang tempoh tertentu, pergi jenguk, tengok ada update ke tidak.

Tinta Lana said...

@kopi pasta

Baru muncul kembali :D lamaaaa gilaaa hang cuti.

Tinta Lana said...

@Gee Lion

Gee..awat citer pasal header pula,hehe

Thank you gee..hehe :)

Tinta Lana said...

@miranadia

Ya, komitmen yang bertambah, seiring dgn pertmbhn usia, fuhhh

Tinta Lana said...

@penaberkala

Agree. Memang ak pun pk nak rombak jugak.

Tinta Lana said...

@Chic Na

Kena tunggu rajinlah nampaknya,heh heh heh

Tinta Lana said...

@Ayie Abas

Wa'alaikumusalam.

Hurmm..mana boleh bagitau,hahaha

Tinta Lana said...

@Sop

Betul tu abgsop :)

Tinta Lana said...

@Wirda Amir

Wa'alaikumusalam.

Akak..bukan akak sorg je tau rasa nak pencen,hik3. Saya pun pernah suarakan perkara sama pada seorg rakan blogger ttg ni.

Saya rasa, suatu hari nanti, saya akan berhenti juga menulis kat sini.. :)

Tinta Lana said...

@Tukang Karut

Kan? Aku pun..

Tinta Lana said...

@aisya

Setuju tak kalau lana kata, kebanyakkan yg setia tu blogger perempuan? hehehe

~ Cik Azz ~ said...

Blog akakpun macam nak menuju ke arah bersawang jugak ni.. hehe..

caliph shuriken said...

sy pun rasa cmni.. sy usaha kekalkan apa yg mampu ^^

Tinta Lana said...

@~ Cik Azz ~

Macam tak je kak..hahaha, akak masih aktif. Kagum jugak saya.

Tinta Lana said...

@caliph shuriken

Kita..sama2 berusaha.. saya pun tak tahu kelak saya macamana ^^

aisya said...

haaa, mmg betul pun.. setuju sangat! hehe

Wirda Amir said...

Lana,kepuasan menulis ni ada di mana2,tk semestinya di blog,awal taun dulu,akak ada buka satu ac fb yg tiada identiti setelah sebuah ac fb yg seumpamanya lenyap atas sbb tertentu,kalau ac yg terdahulunya mendpt perhatian ramai org,ac fb yg ini berlebih2 lg hingga mengganggu kehidupan alam nyata akak,di ac fb tu,setiap hari akak menulis sesuatu yg menceriakan,kata2 yg positif,mendpt sehingga 300 like dn beratus komen serta sehingga 50 share..komen2 di sana dipenuhi dgn <3 oleh setiap rkn,meraka gelar akak gadis penjual bunga sbb setiap hari akak kirimkan mawar utk mereka,akak tk ingat tentang lagu gadis dn bunga oleh rahimah rahim tp di sana akak mula kenal dgn lagu tu sbb setiap hari mereka post lagu tu di wall atau di kotak komen...sehingga ada yg minta tolong akak selesaikan masalah rmhtangga dn sebagainya...akakpun pelik apa yg mereka tgk di wall tu...kata mereka,wall akak penuh dgn kshsyg....akak amik keputusan utk delete ac tu sbb mereka terlalu mengharapkan akak yg mereka langsung tk kenal....tp ada bbrp org yg menjdi rkn akak sehingga sekarang dn masalah rmhtangga selesai dlm masa sebulan wpun isteri muda itu telah diceraikan sebyk dua kali sebelum dia minta tolong akak...mcm cerekarama....hurmmm

Wirda Amir said...

Lana,kepuasan menulis ni ada di mana2,tk semestinya di blog,awal taun dulu,akak ada buka satu ac fb yg tiada identiti setelah sebuah ac fb yg seumpamanya lenyap atas sbb tertentu,kalau ac yg terdahulunya mendpt perhatian ramai org,ac fb yg ini berlebih2 lg hingga mengganggu kehidupan alam nyata akak,di ac fb tu,setiap hari akak menulis sesuatu yg menceriakan,kata2 yg positif,mendpt sehingga 300 like dn beratus komen serta sehingga 50 share..komen2 di sana dipenuhi dgn <3 oleh setiap rkn,meraka gelar akak gadis penjual bunga sbb setiap hari akak kirimkan mawar utk mereka,akak tk ingat tentang lagu gadis dn bunga oleh rahimah rahim tp di sana akak mula kenal dgn lagu tu sbb setiap hari mereka post lagu tu di wall atau di kotak komen...sehingga ada yg minta tolong akak selesaikan masalah rmhtangga dn sebagainya...akakpun pelik apa yg mereka tgk di wall tu...kata mereka,wall akak penuh dgn kshsyg....akak amik keputusan utk delete ac tu sbb mereka terlalu mengharapkan akak yg mereka langsung tk kenal....tp ada bbrp org yg menjdi rkn akak sehingga sekarang dn masalah rmhtangga selesai dlm masa sebulan wpun isteri muda itu telah diceraikan sebyk dua kali sebelum dia minta tolong akak...mcm cerekarama....hurmmm

||aLeaSaRa|| said...

hye saya blogger baru!yang barulah sangat2 bersihkan sawang kat blog agagaga.muncul kembali ke persada penulisan sebab jiwa gelisah kalau tak update entri ngeeee.....rindu lana jugak huwaaaaa....

APAN said...

papepun, nak ucapkan terima kasih sebab selalu komen dlm blog aku. seriously, aku mcm x sempat nak blogwalking mcm dulu2...sekarang, aku spend more time untuk buat satu2 entri. tapisan dan carian fakta berkaitan. x nak copy paste buta2...cari sumber sebenar pastu bandingkan dengan maklumat lain...mmg amek masa tp puas hati la.

haha...rindu lak zaman dulu. agak meriah gak orang dtg mengomen tp aku sendiri pun prefer utk senyap. mls nak jd ramah sngt...ko je la yg bertahan. bnyk aku tengok masing2 pun dah senyap buat keje sendiri...beranak bagai...

terima kasih sis

Lynn Damya said...

owh betul, kawan2 aku yg aku kenal masa aku mula2 berblog juga dh tak aktif.. :( link mereka masih ada tp dah berbulan2 even dah bertahun tidak berupdate...rindu juga..tp blogger baru yg aku kenal tak kurang hebatnya, mcm kau! yeayyyy (terharu tak? ngahaha)

Powered by Blogger.