RSS Feed

'Aku Terima Nikahnya' di PICC

30

April 8, 2014 by

Assalamualaikum.

Jangan salah faham dengan tajuk diatas tu.

Pada penghujung Mac yang lalu, (cerita basi, saya tahu, huhu), saya sempat ke Pesta Buku Antarabangsa Putrajaya 2014. Ia dianjurkan oleh pihak MPH dan telah berlangsung di PICC pada 19-23 Mac yang lalu.

Saya kesana bersama ibunda. Target saya ketika itu, nak beli beberapa buah buku untuk bacaan santai.

Dari jauh, saya nampak ibunda melambai2. Aii, lain je lambai. Saya menghampiri.
Tak sempat tanya, ibunda dah bersuara, "Ini, beli buku ini, elok baca buku2 macamni, bla bla bla".

Pada stage usia begini, ibunda semakin berterus terang dalam memberi 'hint'nya.

Pesta Buku Antarabangsa Putrajaya 2014 anjuran MPH, Bookerville MPH, Pekan Buku MPH, Novel Ramlee Awang Mursyid Sunan Nanggroe Sang Kembara, Novel Fixi PINJAM,Novel Fixi SUSPEK, Novel Fixi KACAU, Novel Fixi Verso JOYLAND, Buku Motivasi Aku Terima Nikahnya

Konsep pestanya menarik juga. Ia dibahagikan kepada dua dewan utama, setiap satunya dinamakan Bookerville dan Pekan Buku. Bookerville diisi dengan judul2 buku berbahasa Inggeris, manakala Pekan Buku dipenuhi dengan buku2 berbahasa Melayu. Setiap dewan dibahagikan mengikut genre2 buku, seperti yg selalu dapat dilihat di MPH Bookstore.

Suasana sewaktu berada disana, sangat selesa. Jarak antara rak2 buku agak luas, jadi tak rasa sesak. Mungkin juga kerana jumlah pengunjung yang tidak terlalu ramai.

Hujung bulan April ini pula, Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2014, jom kesana pula.


30 comments »

ewanthology said...

tajuk bikin saspen sahaja..huhu

~ Cik Azz ~ said...

Dah plan nak pergi ehh PBAKL tu..??

Akak plan je, tapi perginya entah lepas ke tidak.. huu..

Sally Yatiey said...

Banyaknya beli buku ;)

BungaTulip said...

Tengok pada tajuk entri laju saya ke sini.ehe..hint ibunda yang boleh di baca walaupun bahasanya berlapik :)

saya tak berkesempatan nak ke pesta buku tu dah duduk jauh kan.

Aisyah Az said...

ecah tak berpeluang gi sana.. nnti pesta buku,haruslah pergi ^^

Syafiqah Azmi said...

ehem apa hint ibu Lana.. tak paham ..>.<

ary_lee said...

Ehem! Ehem! Tak lama lagilah tu. Sila jemput :-P

Tinta Lana said...

@ewanthology

Maaf..huhu, sbb tu ada tanda '...' tu.

Tinta Lana said...

@~ Cik Azz ~

Ya kak. InsyaAllah tiada aral saya pergi, nak jugak! hik3.

Nanti roger2 la kak,hehe

Tinta Lana said...

@Sally Yatiey

Hai sally.. ;) itu jela pun..

Tinta Lana said...

@BungaTulip

Ibunda rasa terancam BT.. tu yang dah tak berapa nak berlapik,ehehe

Ya, memang jauh..

Tinta Lana said...

@Aisyah Az

Pesta Buku KL, pergi la ecah bila berpeluang.. ^^

Tinta Lana said...

@Syafiqah Azmi

Ehehh syaf..cubit kang,hehehe
Buat2 tak faham ni >.<

Tinta Lana said...

@ary_lee

Ary..selalunya yg jadi sbaliknya. Org yg salu ckp 'tak lama lagi', org tu lah dulu slalunya ary,hoho

Petak Bunga said...

Buku belah bwh tu fav

kopi pasta said...

haha, baru ingat nak request supaya poskan sekeping kad kahwin tuuu... :P

Azie Namico said...

amboi tajuk ! terkezut kita kawan...klu betul lah kan...kita lah org pertama attend wedding awk lana...ha3..opsss maafkan saya...nanti buat lah review utk buku nie lana...mana lah tau kan...mcm menarik jer...azie nak tau kenapa tajuk nya mcm gitu...mesti ada sesuatu yang ingin di sampaikan...terujer nieee

caliph shuriken said...

pasni try beli buku ammar.. satu buku yg masuk kategori bestseller ^^

Tinta Lana said...

@Petak Bunga

Pinjam-Suspek-Kacau ya? :)

Tinta Lana said...

@kopi pasta

Bila tiba waktu, aku poskan ya kopi :)

Tinta Lana said...

@caliph shuriken

Ah ya.. saya ada nampak buku tu msa google cerita pasal bookerville mph ni, baru lagi kan? ^^

Nurul Farahizzati Zakaria said...

so lana, bila aku boleh makan nasi minyak? hehehe..

Aku Penghibur said...

terkejut tengok tajuk ^_^

Aisya A. said...

Ehem2.. bila? :P

eh, jom date kat PBAKL nanti.. hikhik

Hafiza AizZawa said...

mcm green light dr ibunda je.. hehe.. gurau jer..

Tukang Karut said...

ingatkan dah sampai masa dah...

lynndamya said...

Hey kenapa tak beli Joyland daripada aku, aku baru nak jual Rm 17 saja termasuk pos..hahaha citer diaa kann~~~ citer dia kannn~~~ em kau dh habis baca belum? tak nak lah bagitau~ hahaha :p

caliph shuriken said...

baru tu x laa baru sgt.. kwn sy keje Mph.. sy tgk ada 3 buku related ammar.. salah satu tu yg bestseller ^^

Nur Syuhaidah said...

Ahhhummm XD Nak nasi minyak :P Hahahaha XD untungnya dapat pergi :(

Juno said...

Okay set. Jom.

Powered by Blogger.