RSS Feed

Populariti

28

April 5, 2014 by

Assalamualaikum.

Populariti yang diukur berdasarkan 'berapa' tidak setara berbanding berdasarkan 'bila' dan 'apa'.

'Bila'? Semasa hayat ada atau setelah tiada nyawa.
'Apa'? Atas perkara yang berguna, atau yang langsung tidak memberi makna.

Kamu, yang popular, dibahagian mana?

Mutakhir ini, saya kerap juga mengikuti perkembangan semasa, terutamanya dunia politik dan hiburan. Sampai terganggu perasaan.

TOP from Big Bang, Sport Products by Millet Korea
Image Source: Millet


28 comments »

Cik Pensil said...

jujur Pensil cakap, Pensil terkejut bila jumpa sorang kawan yg sebaya dgn Pensil kuat berpolitik. Mungkin Pensil belum 'kenal' dgn dunia yang sebenar. Hakikatnya, inilah..

ewanthology said...

masalahnya, saya tidak popular.

~ Cik Azz ~ said...

Akak tak ikuti dunia hiburan ni.. Bosan nak layan kisah peribadi dorang.. Baik layan drama.. :)

Aisyah Az said...

popular hanya di dunia is nothing -.-

Aisyah Az said...

popular hanya di dunia is nothing -.-

lynndamya said...

owh, saya tidak popularrrrr T_T, haha but it's okay...sekarang aku tgk yg pupolar tu mcm hampeh je..erk~ ehh, motif gambar akhir tu, hahaha...
(aku tak kenal artis2 nih, hahaha)

Nurul Farahizzati Zakaria said...

tak popular pown lana.. hehe..
lana, r u okay? jgn buang tebiat sangat.. risau aku dibuatnya..

aizamia3 said...

Akak hanya popular di hati anak2.. hehehe..

Azie Namico said...

salam lana :)
sampai terganggu fikiran tu bahaya...ikuti bole...tapi jgn mengikut perasaan..hehehe...buruk padahnya nanti...tapi tu lah bnyk dah yg kita baca dan ikuti sampai bila dan apa pun kita tak tahu bahagian mana yg kita popular...he3

Sis Vee said...

perasan popular tapi tak de apa yg dipopularkan ...

hana hadi said...

cmna kan nak ukur. huhu

Tinta Lana said...

@Cik Pensil

Hurmm..akak rasa..tiada siapa yg betul2 'kenal' dunia ni mcmna dik.. :)

Tinta Lana said...

@ewanthology

hahaha, masalahnya, saya rasa abgiwan sbaliknya :D

Tinta Lana said...

@~ Cik Azz ~

Drama apa akak layan skrg? hehe.

Tinta Lana said...

@~ Cik Azz ~

Drama apa akak layan skrg? hehe.

Tinta Lana said...

@Aisyah Az

Urmm..is nothing bila popular dgn benda2 yg tidak baik dan bermanfaat.

Tinta Lana said...

@lynndamya

Ya ke ko tak kenal mana2 artis ni lynn..tak caya sungguh aku,hahaha

Ak yakin ko kenal gambar akhir tu kn?hahahaha

Tinta Lana said...

@Nurul Farahizzati Zakaria

OK2, lana ok..entry zizie tu yg buat lana teringat kat adik..ya la, kita ada sorg je adik,huhu

Tinta Lana said...

@aizamia3

Bila la nak ada anak ni.. erkk,hahaha

Tinta Lana said...

@Azie Namico

Wa'alaikumusalam azie :) Serius terganggu,hahaha

Kdg2 smpai terbuat spekulasi sendiri..aishh..

Tinta Lana said...

@Sis Vee

Masalah2..

Tinta Lana said...

@hana hadi

Hana..selalu diukur berdasarkan 'berapa banyak'..

kopi pasta said...

<--- tak tahu nak mendefinisikan 'POPular' tu mcm mana sbb tak pernah merasai... ehhhh

caliph shuriken said...

err, x reti nk jawab cmner.. sbb sy low profile, hikk..

*hensem giler bf awk ^^

Tinta Lana said...

@kopi pasta

Err..ak pun tak sure kopi..popular tu definisinya mcmna..dikenali ramai plak, apa bezanya. erkk

Tinta Lana said...

@caliph shuriken

*TOP Bigbang..hik3.

Hafiza AizZawa said...

bakat buatkan populariti..

Tukang Karut said...

aku tak popular...

Powered by Blogger.