RSS Feed

Start Again

30

April 3, 2014 by

Assalamualaikum.

Everyday is a new beginning, take a deep breath and start again

Minggu-minggu yang sudah berlalu (mungkin juga berbulan,erkk), saya melalui banyak perkara (sedikit saja sebenarnya) yang telah mengubah siapa dan bagaimana saya melihat sesuatu perkara.

Apa yang terjadi, tidaklah 'hebat' dalam kadar ukuran manusia, tapi bagi saya yang 'tiada apa2', setiap yang saya lihat, rasa dan lalui itu banyak memberi kesan kepada diri sendiri.

Memang bukan satu kebetulan kenapa blog ini juga dinamakan 'The Journey Begins'. Setiap hari adalah hari yang baru, dan setiap hari juga bermulanya perjalanan hidup yang baru.


30 comments »

ewanthology said...

mana menghilang? cerciter...cerciter...

penaberkala said...

pengalaman mametangkan kita
sama la kita.. beberapa bulan ni, banyak benda baru yang berlaku
tiba-tiba sedar, susahnya hidup..
blog pun sedikit-sebanyak terabai..
mood ke laut

watlek watpis,
life is a journey, not destination

kopi pasta said...

salam perkenalan. baru berblog ke? newbie la ni ek? okay, selamat datang ke dunia blogger~
.
.
.
.
hehehehe.

selamat kembali lana ^^

Aisyah Az said...

semoga hari2 akak yg akan mendatang lebih baik dari sblumnyaa =)

Nurul Farahizzati Zakaria said...

dear my sis lana,
yup, lana aje yang tahu betapa berharganya apa yang lana lalui.. pedulikan kata2 kami.. and zizie doakan lana kuat, dan berusaha menghadapi segala kemungkinan.. chaiyok my sis!! :)

Arham Md Ali said...

Well, welcome back ^_^

lynndamya said...

Owh betulll...saya setuju.... (n_n), even dah dirancang pada semalamnya, apa kita nak buat pada hari esok..bila tibe hari esok tu, tetap permulaan baru, dan kadang2 xtercapai pun apa yg kite dah rancang tu...everyday is a new day ! hope we are all okay for everyday ! :D

lynndamya said...

Alaaaaaaaaa aku dah komen panjang tadiii, lepas tu bos panggil aku pulak nak bagi kerja...lepas tu..lepas tu...aku terus tekan button pangkah....dan lepas tu, aku mcm..alamak....aku dah send comment ke belum tadi ???? :(
So, kau faham2 jelah kalau ada dua komen aku muncul nanti ek, hahaha~

amir zahari said...

seronok jika setiap hari merupakan hari baru..^___^

Nurfaezah Abdullah said...

everyday is a new journey ^^

Tukang Karut said...

hai...

Sis Vee said...

alhamdulillah , sudah kembali . hidup sudah pastinya satu journey . cuma setiap org melaluinya dgn cara , keadaan dan penerimaan yg berbeza .

caliph shuriken said...

all over again.. again.. and again ^^

aizamia3 said...

Adakala hanya sekelumit kenangan yang boleh di share..
Apa-apapun selamat kembali Lana..

psstt: nampaknya Lana tertinggal banyak kisah menarik tentang dak Nuha.. hehehe..

Tinta Lana said...

@ewanthology

Tak dapek nak citer, sbbnya tak menghilang kmana,hoho

Tinta Lana said...

@ewanthology

Tak dapek nak citer, sbbnya tak menghilang kmana,hoho

Tinta Lana said...

@penaberkala

Ya krol..susahnya hidup. Susah jumpa org2 yang takda perasaaan,huh.

watlek watpis.

Tinta Lana said...

@kopi pasta

Salam..

Macam aku da tulis kat fb..start again, not come back, hahaha

Tinta Lana said...

@Aisyah Az

Amin.. terima kasih dik :)

Tinta Lana said...

@Nurul Farahizzati Zakaria

Dear zati, thank you very much for ur doa! :)

Tinta Lana said...

@Arham Md Ali

I keep 'watching' ur entries am ^_^

Tinta Lana said...

@lynndamya

Kita mampu merancang je kan lynn. Sometimes, better go with the flow.

Komen kau selamat dua2nya lynn, jgn ko jadikan bos sbgai punca tau,hahaha

Tinta Lana said...

@amir zahari

^_^ gantikan 'jika' dgn 'sebab'. The feeling is different,hik3

Tinta Lana said...

@Nurfaezah Abdullah

Of course faezah ^^

Tinta Lana said...

@Tukang Karut

TK! hai,hahaha

Tinta Lana said...

@Sis Vee

Terima kasih kak vee..sayang akak ^_^

Tinta Lana said...

@caliph shuriken

Caliph..all over again..? buat sya teringat kat template lama saya yg kaler ijau tu,hohoho

Tinta Lana said...

@aizamia3

Sya memang banyak tertinggal keletah dak Nuha. Nuha yg dirumah ini pun sya sgt2 rindu..

Terima kasih kak..

kopi pasta said...

start back selalu berbunyi apabila bermula dari kosong... ni kira comeback la....

<-- nk menang jugak argument....

Hafiza AizZawa said...

semoga hari ini lebih baik dari semalam..

Powered by Blogger.