RSS Feed

Men's Street Style

19

July 6, 2014 by

Saya just nak share gambar2 dari website Fashionbeans. Website ini banyak share tips berkaitan fesyen lelaki. Saya tak baca mana pun tips2 ni, hehe. Terus je klik Men's Street Style, macam2 stail ada.


Saya suka tengok stail yang maskulin, yang nampak sleek dan juga ringkas. Warna pula, saya prefer warna2 yang berkaitan warna chrome/silver dan warna2 'earth'. Yang nampak classic dan vintage pun, menarik juga.

Then sebelum buat artwork - header blog ke atau design template blog, saya google dulu cari idea. Idea selalunya saya dapat bila tengok gambar berkaitan fesyen. Biasa saya google apa saja yang berkaitan fesyen, kadang2 saya belek juga majalah fesyen, cth mcm Cosmopolitan.


Err, apa kaitan fesyen lelaki dengan idea buat header? Biasanya, stail maskulin dan pilihan warna yang saya suka, dua faktor ini lebih banyak ada pada fesyen lelaki.


Itu jelah ceritanya kali ini,hehe.

Image Source: Fashionbeans


19 comments »

ewanthology said...

high taste ni..hihi

amir zahari said...

Erkk style di atas agak menggerikan bagi diriku..

Detective Fiqa said...

woowwoott :D

ary_lee said...

Boleh nampak selera Lana di situuu.. Huhuhu

Tukang Karut said...

Idok la kawe mau fesyen gini...

Khamsi Abdullah said...

ahaha..tapi kat Malaysia macam tak kena la nak pakai blazer gtu.. klu street style..sy prefer bohemian.. macam dalam gambar first tu pun oke..without blazer. heee

Khamsi Abdullah said...

lupe lak..nanti jangan lupa singgah sini taw > stanzaku

lynndamya said...

Salam Lana! :D hahahaha weh, wak doyok pun mcm ni gak style dia...kau minat dia tak? haha vintage ada, classic ada..serupa lah mcm yg ko suka tu..dan owh, baru aku tahu dri mana kau dapat sumber inspirasi buat header..tapi hasilnya mmg cantik, kemas dan yup, aku perasan...header kau ada sesuatu yg smart mcm maskulin..ngehehe...;)

Tinta Lana said...

@ewanthology

Minat tgk je abgiwan.. beli mmg tak la,hihi

Tinta Lana said...

@amir zahari

Mengerikan jugak kalau ak jmpa dikala berjalan dikotaraya,haha

Idea warna n style tu je mir,lana cedok utk bt artwork..

Tinta Lana said...

@Detective Fiqa

weeeeee :D hehehe

Tinta Lana said...

@ary_lee

Terer giler bleh nampak..lana tak nampak..hahaha

Tinta Lana said...

@Tukang Karut

Tak usah tk.. aku mmg tak mau tgk kome bergaya gini..

Tinta Lana said...

@Khamsi Abdullah

Of course..actually, apa yg ada dlm website tu pun, fesyen yg sesuai utk negara 4 musim..kita sini,panas-lembap je kot.. bahang badan duk pkai blazer musim panaih,heh3

Ok, insyaAllah.. :)

Tinta Lana said...

@lynndamya

Wa'alaikumusalam. hahaha, ada satu gmbr dlm website tu, ada style wak doyok.. ok la, aku minat style..tak minat orgnya,hahaha

caliph shuriken said...

tgk model2 kt entry ni nampak macam wak doyok, haha..

Tinta Lana said...

@caliph shuriken

hahaha, saya perasan jugak, lagi2 gambar tengah kan,haha

Hazmin Hamudin said...

Kemain lagi fesyen pakcik dua orang tu. Color blocking lagi. Haha

noor zamzuriani Zakaria said...

ini baru stylo

Powered by Blogger.