RSS Feed

Ramadan Kareem 2014M/1435H

26

July 3, 2014 by

Assalamualaikum.

Selamat menjalani ibadah puasa buat umat Islam..
Khasnya untuk rakan2 blogger semua :)

Kita semua sedia maklum kan bagaimana suasana puasa dinegara kita.
Belum pun puasa, dah iklan raya.
Tambah lagi bila tengah puasa, rancak gila iklannya.

Cerita sikit tentang Peniaga Online. Tentu ramai yang ambil kesempatan waktu ni kan, untuk berniaga barang/produk masing2.. lebih2 lagi yg berkaitan perayaan.

Cuma, kadang2 tu..tak berapa sedap la 'pemandangan'.

Contohnya, bila kita post status di akaun sosial media kepunyaan kita,
lepastu, tetiba je ada yang rempuh 'berdagang' kat sana.

"Salam .... Tumpang iklan... jemput ke page abc, dapatkan bla blu ble pada harga tiptop dan taappp!! Harga leh runding! Lai! Lai!"

........... urmm, ok. Bye bye.

Header Ramadhan Al-Mubarak, Header Ramadan Kareem


26 comments »

Azrin Rahim said...

biasalah tu kan.. skrng nie xley nak ckap ap pon.. anggap shje mereka tgh berusaha untuk memajukan bisnes mereka...

Teena Tna said...

Allahu Akram!
salam ramadhan kak lana :)
tahu xpe, kdg2 tgok iklan kt bhgn komen, mcm x kena je. tp mmg kena betul2 kawal nafsu esp bila tengok baju, tudung lawa2.

Tinta Lana said...

@Azrin Rahim

Kalau bleh ckp pun, melenting diorg..hehe

Tinta Lana said...

@Teena Tna

Selamat berpuasa dik ;)

Geram tgk baju, tdg yg cantik molek tu ya,hehe.

ary_lee said...

HahahahahaXD
Benda biasalah tu Lana. Marketing kan? Plus, media sosial sekarang ni kan dah jadi tool paling penting untuk berniaga.

Btw, ari tuh Lana ada tanya ary kan? Ary sekarang tengah buat freelance - Painting. Design. Printing - Bunting, Businesscard, Banner, etc.

EH?? Termarketing kat sini plak. HahahaXD

ewanthology said...

kena mintak komisen tuu

Khairulsyarafi Ruang Monolog said...

memang anoyying gila kan~~ tiba2 ada iklan kt status kita..satu lagi bukan iklan yang menggunakan auto commentor entah pape yang dikomengnya..huhu

btw selamat berpuasaa :)

lynndamya said...

Salam! Hai lanaaaa !!! Okay jap2...aku nak komen pasal header kau ni...sooooooo beautiful lah dear! I like ! hahaha (mcm penting sgt je klw aku suka) hahaha

owh nasib baik aku tak mengalami rempuhan dagangan yg sebegitu~ huhu..
kalau tidak ,mau jenuh nak menyabarkan diri..ish3...

Tinta Lana said...

@ary_lee

Eh plak..hiyarkkkkhhh! hahahaha

Tinta Lana said...

@ewanthology

Tu la. Mana ada benda free skrg, eh.

Tinta Lana said...

@Khairulsyarafi Ruang Monolog

Tgk jenis post/status..lau status serius, tetiba ada yg berdagang, mmg tak syok.

Tima kasih fie.. :)

Tinta Lana said...

@lynndamya

Penting, bagi aku penting,hahaha

Sop said...

slmt berpuasa Lana
moga tahun ini lebih baik :)

iwhoz.com said...

Selamat Menyambut Ramadhan. Semoga puasa tahun ni akan lebih bermakna.

Khamsi Abdullah said...

hehe.. Kadang2 orang camni saya stop je notification. Dan kalau sepupu sepapat, tanpa segan silu saya akan bahan terus kalau duk komen link kat status saya..

caliph shuriken said...

skrg ada plak dok rajin 'tag' kita kt fb utk pomot bisnes diorg, huh..

*lawa header ramadhan awk ^^

aizamia3 said...

Nak mencelah pun tengok tajuklah.. jangan main terjah, sebab bukan semua org menyukainya.

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Haha...biasala tuh. Nak cari rezki punya pasal, semuanya main redah jerk. Kalau dia sengaja, nmpk sgt dia tau wall kita tu jadi perhatian org ramai...kalau tak sengaja tu mungkin dia randomly hentam post saja...asal boleh. Hehehe...Just remove jerk. Nak marah pun, masing2 dah besau2. :)

Nurul Farahizzati Zakaria said...

Haaa... ramai sangat dah... masuk spam.. hihi. . Btw, ada class header u.. ingatkan sampul duit.. tantek..

Tinta Lana said...

@Sop

InsyaAllah abgsop :)

Tinta Lana said...

@iwhoz.com

Terima kasih saudara.. ^_^

Tinta Lana said...

@Khamsi Abdullah

Saya lembut sgt kot..tak sampai hati..last2 saya duk senyap2 je kat fb tu khamsi,hehe

Tinta Lana said...

@caliph shuriken

Ada satu page ni, duk tag2 saya,huhu T__T

*Tq caliph ^^

Tinta Lana said...

@aizamia3

Org citer hal lain..tetiba ada iklan..mmg tak suka (-_-)

Tinta Lana said...

@Mohd Ridzwan Abdullah

Aah..selalu kan wall org yg dikenali ramai jadi mangsa..

Tinta Lana said...

@Nurul Farahizzati Zakaria

Tiru style sampul duit rya yg aku dpt thn lepas zie..

Powered by Blogger.