RSS Feed

Pak Haji

12

February 1, 2015 by

Memakai kopiah dan berstatus Pak Haji bukan satu alasan untuk buat sesuka hati.

Harini Pak Haji kena hon. Double hon dengan saya.
Maaf Pak Haji, tak dapek tahan tangan ni. Kalau tak di hon tadi..
Silap hari, free2 jadi headline news kat tv.

Jadi pemandu ni, kena banyak sabor dihati.

Saya, kita, memang bukan sempurna.

Cuma terkadang penampilan kita 'bagus', 'woww' dimata,
tapi tang jiwa 'huru hara' belaka.

#Kata orang pakaian melambangkan peribadi.
#Kata orang lagi, 1st impression penting.
#Kata orang lagi dan lagi... Dah2 la tu dengar kata orang, hehehe

Image by Bogdanici


12 comments »

Teena Tna said...

Saya pegang lasen pasif. Dah dapat lesen langsung terus tak drive dah. And bout first impression, saya selalu nasihatkan diri sendiri- dont judge a book by its cover. Sebab ramai sy tengok diorang ada cerita tersendiri, kita tak boleh nak judge macam tu jer.

Lama tak 'nampak' kak lana dah...

aizamia3 said...

Ni bukan dengar kata orang tapi sendiri merasainya..

Hi Lana.. lama tak update blog..;)

ewanthology said...

pak haji buat jalanraya mcm dia punya ke? hehehe

Cik Azz said...

Tak dengar kata orang, nak dengar kata siapa.. huhuhu..

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Realiti yang biasa terjadi.
Memang kita manusia yang lemah.
Cuma kebanyakkan orang kita kurang sivik sedikit apabila di jalanraya. Majoriti yg wan selalu nmpk org yang berkopiah ini lah. Wan pun kerap hangin jugak...takleh tahan juga kadang2. Bahayakan orang lain juga.

Tinta Lana said...

@Teena Tna

Tq dik singgah lagi..aha, lama akak tak 'menampakkan' diri ya dak?hehe

Tinta Lana said...

@aizamia3

Terlebih merasai dah ni kak..minggu ni sja, berderet 'pak haji' sya jumpa..oh panas2,haha

Tinta Lana said...

@ewanthology

Gitulah citernya abgwan,hahaha

Tinta Lana said...

@Cik Azz

Kata sendiri pun boleh juga kak,hahahah

Tinta Lana said...

@Mohd Ridzwan Abdullah

Kdg2 tu wan, 'terhilang' sabar dibuatnya.

caliph shuriken said...

kdg2 pak haji lupa diri kn, huh...

wan muliani said...

Pakai kopiah tak smua pak haji kann. Hehe

Powered by Blogger.