RSS Feed

E-mel

5

August 5, 2016 by

Assalamualaikum.

Di alam maya ni, dalam urusan yang melibatkan kepentingan dua pihak (atau lebih), saya prefer ia dibuat melalui kaedah ini - E-mel.

Bagi saya, penggunaannya menampakkan aras profesional individu/organisasi (nampak jela,erkk), berdasarkan pada susunan ayat dan butiran perkataan yang digunakan.

Dan jika berlaku sebarang masalah dikemudian hari, mudah untuk track dimana kesilapan/kekurangan dalam proses berurusan sebelum ini.

Apapun, semakin moden dunia, makin pelbagai cara yang ada.

Setiap aplikasi memang dicipta untuk memudahkan manusia.
Patuhi peraturan yang tersedia.
Jaga adab dan susun kata.
Untuk kebaikan bersama.

E-mel pertama saya, dinamakan 'Awanputih'. Konon2 suci dan bersih.
Sekarang akaun itu dah takde maknanya bersih2, tak terurus..hampeh.

Ingat lagi emel pertama anda? Ce kabo.


5 comments »

Eeiou _ said...

Agree. saya pun prefer Email

Cik Azz said...

Akak ada 4 email. Dua dari Yahoo dan dua gmail. Setakat ni masih ingat lagi password semua tu sebab akak tulis dalam buku. Kalau tak tulis, memang tak ingat punya la. Haha. Tapi yang aktifnya email untuk blog la. :D



p/s: Menjawab pertanyaan Lana tu, kaki akak masih sakit lagi tapi dah berkurangan sikit sakitnya dan jalan masih lagi hencot-hencot. Dugaan untuk akak. Reda je la, kan?

Faizah Syakira said...

Saya ada 2 ni je emel dari sekolah sampai sekarang. setia kan namanya? hahah

*kita dah follow awak ni. salam perkenalan*

Tinta Lana said...

@Faizah Syakira

Tq Faizah :) Salam perkenalan.

Nory Zoulkefle said...

Emel pertama diberi nama pu3_nory@yahoo.com...tapi dah lama berkubur..create masa zaman skolah lagi, berangan nak jadi puteri lah konon...hahahaha..

Powered by Blogger.