RSS Feed

Survey Impact Drill

3

August 12, 2016 by

Assalammualaikum.

Saya dalam proses survey impact drill, untuk kegunaan persendirian, setakat untuk menghias rumah, buat untuk gantung gambar, rak2 hiasan. Ringkasnya, untuk DIY hiasan dalaman rumah.

Masalahnya tak tau nak mula dari mana.
Macamana nak buat pilihan.

Yang saya tau cuma nama brand saja,hahaha
Ada tu, macam2 aksesori dalam set-nya.
Urmm, macam xpenting je untuk beginner macam saya.

Main belasah beli nanti, baru nak gerudi, patah matanya, terus patah hati,hihi.

Boleh bantu jika anda pernah guna?

Image Source: Google


3 comments »

ewanthology said...

saya ada satu set bosch box mcm dlm gambar tu... mmg beli satu set terus... murah dan mcm2 ada... mmg tak semua digunakan dalam satu satu masa, tetapi semua alat yg ada tu pasti digunakan pada masa yang lain nnt.


Sop said...

drill yg gambar tu bersaiz sederhana. untuk tujuan drill biasa2 ok tapi kalau untuk dinding simen yg keras mmg bermasalah juga. set2 yg lain tu tidak penting sgt sebenarnya
kalau ikut pandangan sop, beli yg heavyduty dan ada impact hammer. lebih kuat untuk menebuk dinding simen
http://www.sop.name.my/2012/02/akhirnya-dapat-juga-drill-heavy-duty.html

matdin said...

bosch brand glemer punye.. tapi skrg banyak china.. tapi china skrg bukan macam dulu.. ada yg ok.. ada yang tak ok.. kena pandai cari la hehehe...


jom jenguk sini ya.. hehe

Powered by Blogger.