RSS Feed

Review Buku - Bermulanya..

17

July 19, 2011 by

Ok, entry minggu lepas "Review buku? Jom!" sekadar introduction pada apa yang bakal lana buat selepas ini. Mulai minggu ini, InsyaAllah..pada setiap hari Selasa..insyaAllah lagi, (hee..tak berani nak janji) lana usahakan untuk review buku2 yang lana pernah dan sedang baca. Merangkumi pelbagai jenis genre ya.

Tujuannya? Nak berkongsi dengan korang semua tentang apa yang lana dah baca.. Jujurnya, lana masih mencari rentak macamana nak buat review buku.

Lana cadang, seperti yang ditulis dalam entry intro tu, lana nak buat macamni:
1. Column " 1 Book for 1 Week" - sudahpun bermula since last week.
2. Lana akan perkenalkan satu buku baru minggu ini..minggu depannya pula, lana review tentangnya. At the same time, lana akan perkenalkan sebuah lagi buku baru.

Agak2 ok tak? Means, minggu ni, tak start lagi review..lana just perkenalkan sebuah buku..Next week i'll review and introduce you with another new book. Alright?

SEBARANG CADANGAN ???



17 comments »

NA said...

Bagus tu Lana nak buat seminggu sekali kenalkan satu buku. Saya tercari-cari buku baru yang seronok dan bermanfaat untuk dibaca. Harap-harap dapat idea untuk beli. Lebih lagi kalau ada ulasan(review)
Harap istiqamah buat seminggu sekali perkenalkan dan ulas buku. Mungkin boleh tanya dan tukar-tukar fikiran tentang buku.
Haha lama dah tak beli buku.

-wina1979-

Cik Ezy said...

ok jgk tu review buku..
skrng2 nye leh dpt ilmu..
heee

Aku Afzal said...

hoho dah lama meninggalkan alam per-bukuan.Kalau tak dapat bagi idea..bagi sokongan boleh tak??sy sokong je la :)

Syazwan Che Deraman said...

tak ada masa and tak ada duit.huhuhu.
macam mana tu?..ape boleh buat?

Liyana Aziz said...

Lana, yana setuju kalau buat review tentang buku... at least tahu jugak buku apa yang best untuk dibaca, ada rezeki boleh carik kat kedai buku... =)

Farra suka suka conteng said...

eka pon setuju . kebanyakkan org zaman sekarang tak tahu n mls nak amek tahu ttg buku2 nih . even ,eka pon lebeh kurang jea . boleh jea klw lana nak kongsi bersama . itukan mempertingkatkan membaca utk org ramai jugakkan ?

SoLy SoLicious said...

buku sidney sheldon?? sy mint giler penulis ni :)

Wilayah Sepet Kuku said...

gud idea..kdg2 termati sumber..buku apa yg besh dibaca..chaiiyokkk!

harrazdani said...

bagus tu lana....boleh menimbulkan minat membaca di kalangan bloggers....sy pernah terbaca kata2 prof engku aziz..beliau menyatakan "internet musuh kepada buku" harap selain kita berinternet (blogging) kita juga tidak lupa membaca buku kan lana's...

taliff said...

Good Move :)

syaz@rozelt said...

wah hari tu segmen jumaat penghulu hari..nie plak segmen review buku..bgos la lana nie..hihi

Khairil said...

nak review buku , bagus juga tu!good idea...

alif haris said...

rajinnye lana baca buku eh :)

iPai said...

sangat gigih untuk ini .. teruskan ..

tak tahu nak cadang buku apa .. karang tak kene dengan lana ye genre

imanbieyha said...

setuju gak ngan cdgn lana.. iman leh tahu ttg certain2 buku, and msa y sama, lana review balik haa :)

Noor said...

bagus cadangan lana tue.....chaiyok2....

Jahidih Saili said...

setuju dgn lana..

ttg buku yang mahu lana review, terpulang dgn lana..apapun buku yg lana pilih mesti best..

Powered by Blogger.