RSS Feed

Sukarnya mengajak orang kearah kebaikan..

19

July 16, 2011 by

[Entry ribuan terima kasih]

Minggu ini, lana introduce entry Jumaat Penghulu Hari. Disini, lana nak ambil kesempatan nak ucapkan ribuan terima kasih, pada mereka2 yang sudi meletakkan komen di entry tersebut

Nampak gaya..takda sambutan mana, hahahaha, bagus!! Memang silap sendiri pun, tak gi promote, memang malas nak promote, muahahahaha. Saja mengamalkan sikap tunggu dan lihat. Nak perhati, teliti, sambil membuat perbandingan impak antara Wordless Wednesday/Spontaneous Thursday - Jumaat Penghulu Hari.





Hakikat yang terpaksa diakui..
Memang sukar bila nak buat sesuatu yang kearah kebaikan, berbanding betapa mudahnya berbuat kejahatan.
Mudahnya berkata mencarut, berbanding berkata lemah lembut.

Terima kasih pada Abg Macho..kerana entrynya INI, memang ada, malah kdgkala ternyata sekali benarnya.


19 comments »

Khairil said...

wah..nice segmen Jumaat Penghulu Hari...good ide!

Nasriq said...

errr... aku ke tu? so aku kena buat entry la ni?

syaz@rozelt said...

baru faham..syaz ditag sebab komen utk jumaat penghulu hari erk.menarek2..troskan buat stiap minggu k..hihi

p/s: thanks sebab tag syaz dekat entry ni..hihi

CikMiMiey said...

oooo ... baca entry pnghargaan dari Lana ni baru mimi sedar apa yg bermain di pikiran lana tuk entry jumaat penghulu hari tu ..

yer , mimi pon akui mmg sukar ajak org ke arah kebaikan ~ pe pon mimi support lana okeh dan terima kasih tak terhingga jugak dah buatkan ntri pghargaan ni , terasa sgt dihargai ~ weeeeee

wan_cikgumuzik said...

owhhh.. ada entri hari jumaat eek?? huhuhu.. mana laa nk taw sebab tak promot kat cikgu.. huhuhu..

hurrmmmmm...

Fathiah Hamim said...

hehehe tak perasan pun sebenarnya. cuba buat fan page, mesti ramai ikut. huhuhu

Bro ahmad said...

hari jumaat penghulu hari..tapi ikut waktu islam..malam sebelum..kira terbenam matahari dah kira hari lain
start permulaan hari...banding jam 12,yang kita ikut sekarang ni,

HAZWAN17 said...

memang bagus kalau buat segmen yang mengajak orang ke arah kebaikan dan memberi peringatan sesama kita

Cik Azizah said...

tak perasan la yunk.. mmg bukan mudah kan nak ajak org buat kebaikan. tapi takpe. atleast kita dah ajak,nasihat n jemput.hehe terlepas pandang. dah lama tak on9.huhu

delarocha said...

dalam dunia blog ini jangan terlalu memaksa lana... mereka berblogging atas sebab tersendiri. :-)

taliff said...

Hey!!! Talif ada komen untuk post tu...huhuhhuhu..kesian tak keluar pulak...takperlah...hek hek hek....takper2..tapi Jumaat, baik kita buat post pasal cerita2 tentang kebaikkan :)

kalau tak pun kita letak khutbah jumaat dalam post entri setiap hari jumaat :P

uLan said...

serious mmg susah nak mengajak orang kearah kebaikan...

http://ulanweblog.com

teha said...

agree ! mmg ssh.. xrami yg nk dngr nasihat org skrg nie :)

alif haris said...

alif bukan taknak bg feedback .. smlm alif tak blogwaking pn .. huhu .. sorry bz .. hehe

Rafidah Farhana said...

Thanks awak :)
Saya rasa biasa2 je blog saya tu :P

APAN said...

serius mmg susah nak ajak orang ke arah kebaikan...sama kan ngan ayat komen atas tu.haha...

erm...aku x baca lagi entri ko semalam tu.pe ko tulis tah...tpi kalau ko menilai sesuatu entri tu mendapat sambutan ke tak dari segi komen mcm x patut gak...bukan nak kata x boleh nilai mcm tu...

bagi aku...bukan semua entri yg aku baca aku tinggal komen.kalau gitu, umpama kita terlalu menagih komen reader.boleh gak kan nak tengok bil pageview tok nilai sambutan untuk entri tu...

kalau nak menilai semata2 sebab komen, mcm kurang gak la...tapi betol gak la pe yg ko tulis ni...

oh...aku pun x bape phm pe yg aku tulis ni.sory!haha...

sobri yaacob said...

serius rasa terharu gler ..diriku dihargai..
tpi yg pasti bkn snang nak ajak org lain berubah ke arah kbaikan..
dan yg pling penting kita sendiri adakah sudah bersedia... untuk berubah ke arah yang lebih baik :)

iPai said...

owh ye ke ? sori, tak datang balik hari tuh .. sebab bz sikit .. kejap lagi nak baca ..

amir aizat said...

hoho terima kaseh lana

Powered by Blogger.