RSS Feed

Winner VS Loser

32

September 22, 2012 by


Saya pernah melalui detik-detik gemilang.
Cehh, bukanlah gemilang mana.
Cuma pernah seketika berada ditahap atas, atau Winner. 

Dan..ia memang seketika..sekejap je saya rasa.
Dalam dua tiga tahun kebelakangan ini, saya jatuh kebawah..nun jauh kebawah.
Sampai satu tahap, saya katakan pada diri.. "Aku sekarang ni..loser."

Hari-hari yang saya lalui..saya kerap salahkan diri sendiri.
Tak cukup dengan tu, hari-hari jugak saya cari punca, kenapa saya jadi macam ni.

Sekarang..baru saya faham, apa yang dikatakan, hidup umpama roda.

Sampai sekarang..sampai saat entry ini ditulis, saya masih bergelumang lagi dengan dunia bawah roda. Susah..susah rupanya nak cari jalan keluar dari kemelut melanda.

Saya tulis entry ini, sebab sejak kebelakangan ini, saya sering terserempak dengan blogger yang juga pernah melalui putaran hidup yang sama.

Awal kemelut ini, saya selalu sangka, saya seorang saja yang melaluinya..ramai lagi yang lain rupa-rupanya.

Kalau lah saya boleh bercerita apa yang terjadi.. tapi tidak..tengok..dah mula bergenang air mata. Kadang-kadang saya rasa apa yang berlaku macam balasan diatas setiap keangkuhan. Tak tau lah.. 

Saya nak keluar dari putaran ni..saya nak keluar dari sini. 

#Terima kasih yang tinggalkan info di KTD



32 comments »

caliph shuriken said...

sy pun tgh usaha cari jalan kuar dari dunia bawah roda.. smoga usaha kita dipermudahkan dgn izinNya...

nurdani said...

saya pun macam Lana. dulu gemilang, sekarang tenggelam.

ramai bagi kata-kata negatif, saya kadang-kadang tertekan.

tapi saya cuba bangkit balik. tak tahu bila akan ada dekat tahap gemilang tu.

penaberkala said...

how you respond to the challenge after the second half will determine what you become after the game, whether a WINNER or a LOOSER

be strong Lana
never give up
people who never fail are never try
chaiyok :)

Jahidih Saili said...

Assalamualaikum..jangan sedih lana :) mgkin inilah masa utk lana koreksi diri..tiap masalah ada penyelesaian:) Good luck utk lana:)

Sally Yatiey said...

Jangan bersedih..
Semoga dipermudahkan..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Leeza nak lana be strong k. Leeza pcaya setiap insan itu kuat n tabah. Bgitu juga lana.. Ingat, kita tentukan siapa kita. Jadi lana kena yakin n be strong hadapi apa jua dugaab. Positif kan minda n bakarkan smgt yg ada dlm diri.

Embun Melati said...

bersabarlah Lana!

Amalkan setiap hari selawat dan istighfar.

Tunjang utama kena sabar. Menangislah, tidak mengapa.

Kami di sini ada memberi sokongan untuk Lana..:)

siti naqiah said...

same goes to me..bru kite sedar yg hidup betol2 umpama roda..smoga kite semua dpt kembali spt dulu, n kite yakin Lana mampu :)

boni kacak said...

kena ingat setiap masa.. apa yang diturunkan kepada kita ada dugaan. dan setiap dugaan yang diturunkan adalah kerana Dia hendak menguji hambaNya. dan jika hambanya tabah dan sabar menghadapi segala macam dugaan, InsyaAllah.. hambaNya yang itulah yang disayangiNya..

azie namico said...

salam...

lana jgn rasa tertekan , tenang kan diri , fikir secara positif , tapi apa yang kita lalui x sama dengan yang lain...kita perlu bersyukur...

apa pun azie cadangkan kita perlu berubah dari keadaan yang biasa kepada luar biasa tapi memerlukan pengorbanan dan usaha yang berterusan

ingat jangan berputus asa...Tuhan sentiasa bersama kita..

mungkin kita akan dpt yang terbaik dari yang baik...sabar ya

jgn menangis ! meh sini kita kuar jejalan , tenang kan ati...weee

aizamia3 said...

bak kata sorang rakan ai..
'Kalau Tuhan nak balas cepat atau lambat je..'
Kalau kita terus alpa selamanya kita tak ke mana..

paripariputih said...

Lana tak ada siapa yg boleh lari dari putaran RODA HIDUP ni... none.. semua akan merasa... cuma untuk keluar tu macam kata Lana memang susah... tapi kita perlu ingat dalam dunia sekrang ni orang dok tolak roda masing-masing jer untuk tetap kat atas.. so klw tak diri kita (atau teman2 atau org yg benar2 ambil berat pasal kita) tak ada siapa lagi yang akan tarik kita keluar dari aras bawah roda ni.. so sekarang ni walau apa pun lana penah lalui... yg akak tak tau... apa yg akak past akak nak tolong tarik lana sikit sikit kuar dari aras roda tu... ha ha ha boleh?? ko hade.. jom kita ubah aras kedudukan road kita bukan kepada winner to loser tetapi it would be good lau kita cuba jadikan ia di aras WIN WIN SITUATION he he he >..< (sama le ni mood rasa macam tissue kena tiup topan) :p

Chic Na said...

kenapa ni? sabar banyak2 lana. yg penting jgn putus asa k. when you're down to nothing, Allah is up to something. :)

kalau coklat oreo tu mmg cikna ada buat set yg 6 ketul. tp coklat kecik2 tu takde lak. lgpun tak verdict nak hantar jauh2 sbb nanti caj kurier lg mahal dr coklat. ;)

Ahmad Syuxer said...

la tahzan. Allah s.w.t sedang uji lana tu. sabar dan tabah.

LelakiSemalam said...

harus tempuhi jua...

Nurmujahidah Ismail said...

i am also still struggling,, jatuh teruk apabila naik form 4 dulu,, and i am crawling to get a head,, another step needed,, and another lagi,, and so on,,

the malay male said...

Bila susah, sesungguhnya ada lagi yang lebih susah dari kita..... Jgn asyik pandang yang di atas, sekali sekala pandang yang di bawah juga :-)

Nong Andy said...

pertamanya... sentiasa berusaha
keduanya.. sentiasa berdoa..


Elih Japahar said...

Semoga segala usaha dipermudahkan :) aminnn..

Tukang Karut said...

aku rasa roda aku flat sekarang ni...

Everything's Everythings said...

Kalau winner tu sekejap je rasanya ^^
kalau kalah tu lama nk mententeramkan perasaan ;D
tpi bguslah daripada kita duduk lama2 menjadi winner smpai alpa dan lupa yg kita ni hidup umpama roda kan?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sabar ye..moga tabah untuk melalui hari2 mendatang...Insyallah..moga dipermudahkan segalanye...

CikZaitul said...

jangan mudah putus asa , putus tali rapia , putus tali kasut k lana..

kalau takmau dalam roda , silalah masuk dalam peti ais..pasti sejukkk..


ok tipu je komen nih..


xpelah..apepun awak rasa .. pasti itu hanya sementara :D

M@W@R Q@SeH said...

ketentuan takdir dariNya lana...siapa kita nk menghalang sumer tu terjadi...akak pn sedih juga bila terkenangkan ksh2 lalu...huhu

hazwan hairy said...

lumrah dalam kehidupan..heheh...jgn mudah putus asa dan bgun tuk lebih berjya..

shidaR said...

tanpa roda kehidupan tu lana kita pn xkan kecapi pahit dan manis dlm kehidupan..kita :)

Syazlina Khairuddin said...

wah mendalam betul maksudnya..sama la kite..kadang2 sangat terasa down nye..Jom kita sama2 berusaha berada di putaran atas! =)

~Cik Sweety~ said...

bila baca ne,seakan mewakili perasaan sweety la.. bila difikir2 balik,jika kita asyik merasa kemanisan dipuncak, kita tidak akan dapat merasa pahitnya dibawah..dan jika sudah merasa pahitya dibawah, kta akn berusaha utk ke puncak dan kekalkan selagi mampu...
memang hidup umpama roda,tapi xkn kita nk ulang perkara yang sama berkali2?.. (^__^)
Moga tabah yea sahabat..

Jajas said...

kenapa ni liana...

ko masih xpuas dgn kehidupan yg ko ada skrg ni ke?setiap yg pergi akn berganti...

dulu aku suka tengok roda-roda KL...hehe

APAN said...

betullah apa yg dikatakan HIDUP UMPAMA RODA tu...jngn bila di atas kita lupa yg kita akan ke bawah. bukan selamanya di atas...bukan semua org blh terima semua tu ngan mudah...tmbh2 bila DOWN...

kaishin said...

berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul..bykkan bersabar , insyaAllah segalanya akan dipermudahkan..

Berry Lavynia said...

mungkin apa yg kita buat selama ni belum cukup.. mungkin tak berdoa bersungguh2 kan....

entah...~~~~ :(

*********

tinta umo brp yer? :)

Powered by Blogger.