RSS Feed

Evolusi Header #2

24

May 31, 2013 by

Yang dah lama bersama saya diblog ini, tentu tahu hobi saya yang satu ni kan. Menukar Header. Saya tahu anda jemu. Cuma, bagilah saya peluang buat satu2nya benda yang saya suka ni kat sini, hehehe, merayu plak aihh, kih3.

Entry ini sambungan dari Evolusi Header #1.

Contoh header Hari Raya Aidilfitri, contoh poster design salam aidilfitri, Header blog salam aidilfitri, lana
Header yang digunakan sepanjang bulan Syawal tahun 2012.
Saya rujuk tutorial dari Abduzeedo.
Website yang bagus, antara sumber rujukan bila saya mulakan design.

Example of dark header, grey header for blog, lana
Header pertama untuk template yang digunakan sekarang ini.
Sayap rama-rama haruslah ada, hikk.

Vintage texture, ornamantel concept header, brown header blog, vintage style header for blog, lana
Lari dari kebiasaan. Kali ini ditekankan tagline, "The Journey Begins".

dark style header for blog, frame style header for blog, lana
Seperti yang anda nampak sekarang. Header paling gelap setakat ini.
Saya suka warna yang related dengan metal.

Ada yang berminat hendak menempah header? hehehe. Saya gurau saja.

Setakat anda berblog, sudah berapa kali anda menukarnya?
Simpan lagi tidak semua? :)
Pada yang nak buat perubahan, saya harapkan anda boleh dapat ilham dari sini.


24 comments »

caliph shuriken said...

related with metal?

trus sy tpikir design transformer awk bg sy dulu ^^

Tinta Lana said...

Caliph ~ Ingat lagi ya? :) yup,related with metal. Sebab tu dsgn awk dulu, bnyk pengaruh dari transformers (T__T) huhuhu

Tia Fatihah said...

assalamualaikum. wahh, kak lana main metal2 ni. hehe.

tahniah kak, kekreatifan akak memang terserlah :D
tak rugi minta sponsor header hari tu ..

the malay male said...

ok la tu, x jemu mata memandang...

Tinta Lana said...

Tia ~ Wa'alaikummussalam.. Alhamdulillah.. Tu bukan sponsor tia..tanda terima kasih sebab bagi kepercayaan n peluang untuk lana buat..

TMM ~ Tapi..saya cepat jemu.. (T__T)

Berry Lavynia said...

header lana berseni... :)

M@W@R Q@SeH said...

hehee lana...akak punye header dr mula berbelog smp arini...org pn dh jemu tgk agaknye...

Sally Yatiey said...

cantik header baru ^_^

Teena Tna said...

Suka tgok design2 akak, nampak abstrak.
Dulu Teena ada tukar header tp x sempat nak save buat kenangan tukar mcm tu jer.

Chic Na said...

Lana... ape khabar? cikna baru dpt jalan2 sini..

cikna suka semua header lana tau. simple tapi menarik.. ;)

Tinta Lana said...

Berry ~ :)

Mawar ~ ha, ya ke kak? hehehe.

Sally ~ ^_^

Teena ~ Boleh start menyimpan sekarang teena, hehe.

Chicna ~ Alhamdulillah, lana sihat sangat. Mana cikna pi.. lama tunggu cikna muncul tau ^^

Cik Yaya said...

header yaya sume biasa je..jadi xde mnyimpan..huuu

Nana Liena said...

akak lana kreatif..semua smart2 belaka..boleh la.. *dengki..hehe..

saya ni lagi teruk kak Lana..kalau saya edit header.. tengok tak kena dengan overall blog dgn template semua..saya akan tukar semua.. T_T

baby comel said...

lana memang kreatif. Saya hampeh, satu ape pun tak tau nak mengedit atau nak berheader ni tau

Azhafizah Md Nor said...

artistic of Lana :)

~ Cik Azz ~ said...

Dah lama tak buat...

Mungkin sebab dah tua, tu yang malas nak main tukar-tukar header tu.. Orang tua kena la setia pada yang satu.. hahahaha..

*Lana suka buat, buat je la.. Jangan fikirkan sangat hal orang yang tak suka tu.. heeeee..

Tinta Lana said...

CikYaya ~ Lana punya pun biasa je yaya,huhu. Lana suka simpan..sebab dah penat buat,hehe

Nana ~ Aiyakk, tamo dengki2..hehe. Apa yg teruknya nana..ok letew, tgh rajin, baik buat. ^_^

Baby ~ hehe, lana tak kreatif aima, cuma berusaha saja. Dapat la skit sbnyk hasilnya.

Azhafizah ~ :)

KakAzz ~ Akak..akak bukan tua mana pon,hahaha. Amboi, setia pda yg satu, ewahh,hahaha.

*Baik kak..tima kasih sbb support.. smentara minat n ada kudrat je ni kak..sok lusa, taktau dah mcmna..

Chuu Muqhlis said...

x ingt la dah bape kali tukar header., tp as time goes on makin lama suka yg simple2 je., btw style header lana ;)

kopi pasta said...

header kat blog ni yg asyik bertukar2 boleh dianalogi macam tudung perempuan, yang bertukar2 fesyen nya. sekian.

Tinta Lana said...

Chuu ~ Me too chu..kalau bleh makin lama nak ringkaskan dsgnnya.. :) tq chuu..

Kopi ~ Semakin hebat berkata2, wowww! hahahaha.

Hatimi Tahirruddin said...

wah terbaik...berevolusi juga ye...hehe....sy paling suka gambar yg no.2 tu...nampak simple tapi elegan....yg header baru ni pon cantik juga dan kelihatan lebih profesional....

Tukang Karut said...

rajinnya berevolusi... aku punya tukar 2 kali jea... itu pun simple pasal aku tak ada bakat...

Etuza Ezawarna said...

memang yg terbaik, tahniah ya...semoga terus mantap di persada maya

Ieta Mat Saad said...

Akak masih simpan header2 buatan sendiri akak. Terbaru dpt 2 header dari Lana tu, sa....ngat mengujakan akak. hehe... Terharu ai tau... Moga Allah permudahkan urusan Lana Teruskan berkreatif :)

Powered by Blogger.