RSS Feed

Beautiful Planet Earth #4

47

June 19, 2013 by


Kita cuci mata pula dengan melihat gambar binaan manusia.
Dari binaan lama sampai ke opera house di Australia.

Tempat menarik di Perancis, Interesting Places in France
Main lari2 dalam rumah ni, dari satu hujung ke hujung yang satu lagi, boleh turun 1kg.

Hotel di Switzerland, Interesting Places in Switzerland, Tempat menarik di Switzerland
Saya baca review tentang hotel ini di Tripadvisor.com. Viewnya sangat2 cantik. 

Interesting Places in Germany, Tempat menarik di Germany, Harry Potter
Gambar ini mengingatkan saya pada filem Harry Potter. 

Interesting Places in Italy, Tempat menarik di Itali, Menara Jam Condong Teluk Intan
Kita pun ada, Menara Jam Condong Teluk Intan, ada jam lagi. Pisa, ko takde kan? hehe

Interesting Places in Japan, Tempat menarik di Jepun, Pagoda Jepun, Nintama Rantarou, Ninja Kids, World Heritage Site UNESCO
Pagoda ini mengingatkan saya pada filem Nintama Rantarou.
Ia salah satu bangunan yang mendapat pengiktirafan Tapak Warisan Dunia oleh UNESCO.

Interesting Places in Australia, Tempat menarik di Australia, World Heritage Site UNESCO


47 comments »

Sally Yatiey said...

Cantikkkkkkknya! Amazing.. ^_^

ieta said...

Wa... blog Lana berwajah baru... ceria.... Suka3... Rasa dok dlm alam fantasi je bila tengok gambar2 dlm n3 ni. haha

aizamia3 said...

Sesekali kita layan gambar pemandangan pulak.. tak jemu memandang.. ;)

Mime MF said...

cantiknya semua tempat..suka yg kat Switzerland tu...kagum²...bila agaknya nak smp salah satu tmpt ni yek??hihi

Noh Kodiang said...

perghh...tringin nak pegi...sob3.

ary_lee said...

Subhanallah^^

Ary suka yang GERMANY tu! Maybe sebab ary suka harry porter kot. HahahaXD


Btw, menjawab soalan Lana, ary rasa blogger tak suka spammer sebab:
1- menyemak dan melampau
2- boleh bawak virus kot rasanya? sebab ary pernah kena tegur dengan abg Hasrul Hassan (HH). Ary dah lupa sebabnya^^

itu kena tanya otai lah lana.. ary ni newbie lagi. HohohoXD

teha said...

paling suka tengok pic yg first tu... hee :)

Aida Ismail said...

Hebat2 kan binaan manusia? Tapi hebat lagi ciptaan Allah. :)

the malay male said...

yg kat hamburg tu menarik sgt...hurmmm dapat tgk gambar je la kan :-)

Tukang Karut said...

cantik...

Azie Namico said...

hi lana ! wahhh! cantik nyew...kalau bole nak pergi jer kat sana...SEKARANG !!! jom lana...kita berdua...mesti havoc gile! hehehe
kita pergi Switzerland sebab cuaca nyew sejukkkk sangat!..

Teena Tna said...

Saya suka bangunan yg no 2..
Macam rumah di tepi bukit :)

Cik Kay Jue said...

wow....!

Rosniyati othman said...

sempat singgah di opera house jer dulu...memang cantik...very nice architecture indeed!!!

Ayie Abas said...

assalamualaikum...lana :)

rumah kat switzerland tu betul2 di celah2 gunung kan lana..

hidup tak ada jiran pulak tu...

Cik Gee said...

macam tak selamat je nak duduk kat hotel tepi gunung tu.. erkkk..

Chic Na said...

awesome! ;)

vanillasnow said...

cantiknya! suka tengok view2 nie :D

caliph shuriken said...

wahh, macam tau2 jaa sy suka tgk benda2 related japanese ^^

fatin amirah said...

cantik sngat o_0

Nong Andy said...

Wow... menakjubkan cantiknya.

Akak vote menara condong..

Hatimi Tahirruddin said...

senibina yg menakjubkan....tetiba rasa teringin nak tour eropah....(angan2 je lah...hoho)

Norhasniza Khalid said...

wow... lana... cantikkkkkk sungguh..

KY Atie said...

memang cantik dan kreatif, paling menarik rumah di lereng bukit

boni kacak said...

wah... memang agak menarik lah...hehehe

aisya said...

bila lah dpt jejak kaki g tempat2 cmni kan. huhu

Asrul "iLham" Sany said...

Moh berusaha kumpol.duit heheh

Sya Chot .. said...

sangat nice and tersangat la owsem..bila la sya nk smpai kt tmpt2 tu kn.hehehe

my notes said...

boleh lak bina rumah kat tebing curam tuh .

lana , garam dlm masakan tuh lah yg menyebabkan penyakit .
Kalau garam yang dimakan sebelum dan selepas makan ikut sunnah rasulullah tu dpt elakkan daripada penyakit . Setiap sunnah Rasulullah tu membawa kebaikan pada umatnya .

Tigerson sakit kaki / tapak kaki melecur selepas di kejar dan di belasah dengan alleycat ... huhuhuuu

Jajas said...

nanti kalau kita ada duit...kita gi sana eh miss lana...hehe

Nana Liena said...

SAYA NAK NOM 2 TU.. cantik damai semmua ada..kalau ada sebuah kat situ..memang tak nak balik rumah kat selangor nie dah..hehe

Tinta Lana said...

Sally ~ Cantikkan tempat2 tu sally ^_^

Ieta ~ hee, template sblm ni problem kak ieta.. template ni saya dah pernah pkai dah sblm ni.. :). Tu diaa, terus ke alam fantasi,hik3

Aizamia ~ Tu lah..asyik menaip je, tgk gmbr pula ;)

Tinta Lana said...

MimeMF ~ Kumpul duit dari skrg mime. Tak yah simpan bnyk2, just make sure deduct skit duit utk menabung. InsyaALLAH, dgn izinNya sure boleh smpai, ^_^

Noh ~ Aku pun weh..huhu

Ary Lee ~ ^_^

Tinta Lana said...

Ary Lee ~ eh ary, tq for ur answer. Itu antara sebab2nya.. tq for sharing ok, ;).

Teha ~ Yg Chateau tu ya teha.. lawa kan.. tmbh lgi dengan pantulan kat air tu, hee >_<

Aida ~ Betul tu Aida. Ciptaan Allah adalah sebaik2 ciptaan. :)

T.M.M ~ hurmm, buat masa ni..dpt tgk gmbr jelah.. ^_^

Tinta Lana said...

TK ~ Lawa kan..

Azie ~ yeahhh!!! kalau lana ada duit, mmg dah lama bawak lari azie! hahaha, kita gi switzerland dulu la, cantik sgt tmptnya, hahaha

Teena ~ Hotel tu teena.. ^_^

Tinta Lana said...

KayJue ~ Wowww!! hik3

Rose ~ Lawakan rose! lana suka tgk bumbungnya tu, like a shell.

Ayie ~ Wa'alaikumusalam ayie. Ayie, bukan rumah tu yie.. hotel.. ^_^

Tinta Lana said...

CikGee ~ InsyaAllah selamat..hehe. Dah lama dah hotel tu ada kat situ gee.. :)

Chicna ~ Awesome kan cikna.. ^_^

Vanilla ~ :) Lana pun suka,hehehe

Tinta Lana said...

Caliph ~ hehe, saya mmg sengaja cari satu gmbr utk mewakili belah Asia,keh3.

Fatin ~ o_O hehehe

Nong ~ Siap vote lgi tu,hehhehe. Saya vote..switzerland! muehehe

Tinta Lana said...

Hatimi ~ Lana pun pasang angan nak tour europe bro timi.. takpa, pasang je angan dulu, ekekke. Kita kumpul la duit..insyaAllah bleh!!

Norhasniza ~ Cantikkan nor.. dpt tgk gmbr je la dulu buat masa ni,huhu

KY ~ KY..hotel tu.. menarik kan ^^ betul2 tepi lereng bukit.

Tinta Lana said...

Boni ~ Jom kita gi boni,hehehe

Aisya ~ InsyaAllah, kita usaha dari skrg, mesti boleh punya >_<

Asrul ~ Moh, tengah usahalah ni asrul,heh3

Tinta Lana said...

SyaChot ~ Lana pun tak tau bila lana boleh sampai..tpi, mmg teringin sgt nak smpai, hihi.

MyNotes ~ Kak Vee, hotel tu kak vee, hehehe. Terima kasih juga untuk info garam tu.. ^_^

Melecur?? bunyi macam teruk tu.. dah, sapa plak alleycat tu,huhu, kucing lain eh.

Jajas ~ Aku ok je, buat trip. Boleh berjimat skit, ewahhh :D

S.K.A said...

wowww..smart la :) sjuk je mta mmndang

Badrina Ibtisam said...

soooo nice!! <3 <3

puteri kasih said...

wahh sangat amazing..rasa nak melawat je tempat-tempat tu..jom lana...hehehe

Wirda Amir said...

Ye lah..tgh cuci matalah ni..hehe

Cik Yaya said...

amazing vieww....ngeeee

baby comel said...

wah, hebat!

Powered by Blogger.