RSS Feed

Animals Of The World #2

38

August 29, 2013 by


Hilangkan stress sebentar dengan melihat si baby comel pula ya :)

1. Baby Sloth
Elok je senyum,hehe. Sloth ini, sangatlah slow pergerakannya. 
Ada dua jenis. Pertama, Tree Sloth yang wujud dizaman sekarang ini, habitatnya dipokok. 
Kedua, ground sloth. Saiznya ada yang mencapai sebesar gajah. Jenis kedua ini dah pupus.

Cute Baby Sloth, Sloth, Baby Animals

2. Baby Panda
Eiii, nak je picit2,peluk2, hehehe. Panda tergolong dalam spesies terancam.
Secara purata, panda dewasa makan buluh sebanyak 9-14kg sehari.

Cute Baby Panda, Panda, Baby Animals

3. Cute Bunny
Alololo, bulat bujurnya :D

Cute Baby Bunny, Bunny, Rabbits, Baby Animals

4. Baby Tapir
Bila besar, hilang tompok2 dan jalur putih si tapir. 
Ada 4 spesies tapir: Brazilian, Malayan, Baird's dan Mountain Tapir.
Sama seperti panda, tapir juga dikategorikan haiwan terancam.

Cute Baby Tapir, Tapir, Baby Animals

5. Cute Puppy
Macam teddy bear *_*

Cute Baby Dogs, Puppy, Dogs, Baby Animals

6. Baby Stingrays
Macam..alien pun ada, huhu (-_-)
Pengacara The Crocodile Hunter, Mendiang Steve Irwin mati disengat haiwan ini.

Cute Baby Stingray, Stingray, Baby Animals

Masa baby, semua comel2 belaka.
Mana satu pilihan anda? 


38 comments »

amir zahari said...

anak semut ade tak lana? Alahai comey je panda tu, kalau boleh nk duplicate bnyk2 guna photoshop..hehehe

Eiqa Almond said...

Of course laa Panda.. hohoo
Nie pun mata dah mcam panda..
Erkk, bukan nak cakap comel tapi tu laa kann, hahaa
Panda gebuuuu >,<

Anonymous said...

Semua...

Semua comel la lana....




Nong andy

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Wan suka tgk panda jerk. Yg lain mmg comel tapi menakutkan jugak...hahaha

caliph shuriken said...

#1
sloth tu nampak licik kn, erkk..

#2
ok, yg ni kira teddy baru awk ^^

#3
mcm bb rabbit sy jaa, huh..

#6
oic, cmtu rupanya wktu kecik.. kiut giler2, hikk...

Ayie Abas said...

assalamualaikum...lana :)

klu x silap ayie Sloth hanya ada di australia jer kan lana..

lagi satu pergerakan dia slow motion jer..hehe

pic last ikan pari2 ker lana..yg sebab kematian steve tu sengat ikan pari2 kn.

Cik JariManis said...

subhanallah...indah ciptaan Tuhan =') unik, comel...haiwan2 ni... :)

sha (chirp chirp) said...

comelnya baby sloth tuuu~ haah la, baby stingray tu mmg macam alien. huhu

Tinta Lana said...

@amir zahari

Kalau boleh, lana nak terus bela sekor lam umah,ekekeke >_<

Tinta Lana said...

@Eiqa Almond

Urmm..ni mesti more tu gebu dari comel,hik3

Tinta Lana said...

@Anonymous

Termasuk saya? hohoho

Tinta Lana said...

@Mohd Ridzwan Abdullah

Yg ikan pari tu,agak menakutkn bgi saya,heh3

Tinta Lana said...

@caliph shuriken

#1 ~ tang mana yg awk nmpk licin tu?sy nmpk sloth tu senyum smcm,hehe

#2 ~ cute kan ^^

#3 ~ hah, apa cer awk punya bb rabbit?

#4 ~ lain beno bila dah besar kan,hihi

Tinta Lana said...

@Ayie Abas

Wa'alaikumusalam. Yg kat australia tu koala ayie.. :) Sloth bnyk di amerika tengah dgn amerika selatan..

Aah..yg sengat steve irwin tu.. :)

Tinta Lana said...

@Cik JariManis

Comel2 kan ^^

Tinta Lana said...

@sha (chirp chirp)

Kan sha? Creepy pun ada,huhu

hafiz hafizol said...

kita nak anak kambing biri-biri.. mesti kiut gilaaa.. haha

Tinta Lana said...

@hafiz hafizol

Ada gmbr, tapi tak ltk,hehe. Boleh refer source yg saya bagi tu hafiz :)

Maria Firdz said...

Alahai...semua comel2... Ciptaan Allah mmg indah... :-)

~ Cik Azz ~ said...

Laa haiiihhh... Mula2 terpandang gambar last tu akak ingatkan teh uncang... Lepas tu baru perasan... ada benda lain dalam uncang tu.. hahahaha...

Macam uncang la badan baby tu..

Steve tu terkena sengat ikan pari,kan..?

Chic Na said...

Subhanallah.. kiut2 semua.. rasa nak penyek2 sbb comel sangat.. ehhh..

S.K.A said...

Alahai =) smuanya comel2 hu3..nk2 yg snyum 2..manis je snyumanmu..hu3..

Wan Ahmad Izudean said...

comel gila..tapir dengan ikan pari tu tak brapa comel.haha

aisya said...

baby panda. kiut gila.. mcm tu rupa baby stingray rupanya

Tinta Lana said...

@Maria Firdz

Terasa lana pun comel..errr :D

Tinta Lana said...

@~ Cik Azz ~

hahahhahh, akak, smpai kesana kak,hahaha, sabor jelah. Tapi ya jugak, bentuk pun dah nk sama mcm uncg teh.. aah, mendiang steve tu sebab stingray ni lah..kena sengat..

Tinta Lana said...

@Chic Na

Sian diorg cikna kalau cikna penyek2kan,hik3 >_<

Tinta Lana said...

@S.K.A

hahahaha

Tinta Lana said...

@Wan Ahmad Izudean

Tapir tu..lain renungannya..ye dak.

Tinta Lana said...

@aisya

Bak kata kak azz..baby stingray tu..mcm uncg teh,hehehe

puteri airyn said...

Comey nya semua baby animal ni.. :-)

Wirda Amir said...

Very2 cute......

Wirda Amir said...

Salam lana...

Pic baby panda tu kan...akak ada simpan...ada seseorg ni,kalau dia rindu akak,dia akan hantar pic yg seumpama mcm tu melalui whatsApp....cute sgt...

trah zain said...

comeiiii....
semua comei,,,
tapi yg last xcomei, tkut tgk... ^__^

||aLeaSaRa|| said...

salam lana...wah dah tentu baby panda.tapi yang last tu..owh cam tu rupanya sebelum jadi pari besar ye huhu...seram pulak...

p/s-->baru2 ni kak lea tengok kat rtm1 jugak sempena ulang tahun kematian steve.memang kagum semangat anak2 dia :)

Mime MF said...

rasa nk bela baby panda..huhu

aizamia3 said...

bila dah dewasa/besar ada tak yang kata cute.. cantik.. hehehe.. ;)

baby comel said...

Alaaaaacomelnye. Nape depa comel sgt ni?? Kita nk yg last sekali tu. Ikan pari kannn :)

Powered by Blogger.