RSS Feed

Header #6

45

August 17, 2013 by

Part sebelumnya: Header #5

Tempahan dari blogger Gee, penulis blog Dumb Writer. Elemen pohon rendang asalnya perlambangan untuk nama lama blognya, Stanzanian, yang bermaksud perlindungan. Saya buat dua warna, satu soft pink-creamy dan satu lagi, blue sea (boleh lihat di tab Header Blog 2).

cream header, soft header, quotes header, trees header, coastline header, sweet header, summer season header












Untuk blogger AzieNamico, saya selalu rasa dia ada karakter yang cute and fun. Basic color mesti ada warna pink-black-grey. Background blognya berwarna gelap, jadi untuk balancing, saya tekankan warna pink sebagai warna utama. Gambar baby Mason Moon itu elemen yang saya kekalkan dari header lama.

Baby header, mason moon, inspire, dream, smile, laugh, love, hope, pink brown header, fun header, pink grey header


Blogger Nurdani, metal style untuk fontnya. Dan warna pilihannya, dusty pink/peach dan grey. Saya perasan, dia selalu guna warna hijau teal. So, saya apply warna sama pada headernya. Karikatur dia dah siap bagi, saya cuma letakkan saja dalam circle. Saya tambah sedikit corak vintage berbunga supaya nampak sweet.

flower vintage header, metal green header, metal silver header, doodle header, cartoon header, green header, sweet header











#Saya mengambil tempahan header. Jika berminat boleh e-mel saya di LianaAlias87@gmail.com


45 comments »

Norhasniza Khalid said...

hai cik lana,,.. selamat hari raya.. wah.. cantik2nya header dia buat..

Sally Yatiey said...

Cantikkkkk! ;D

Lelaki said...

i nak u buat satu utk i...harga no hal janji unik.

S.K.A said...

Wahhhhh..cantik la =) berkenan semuanya..kak pakai software ape ni?? kreatif2..

caliph shuriken said...

smkin bgus artwork awk.. so flying colors, lana ^^

Aminin said...

Boleh tempah ke nie.. Chumelx2..

Etuza Ezawarna said...

cantik header, slmt hari raya ya..

Chuu Muqhlis said...

chuu suka yg last tu comel :D

amir zahari said...

Tu dia..cantik2 dah semua. errr.. ni dh official buka tempahan ke? Sy sokong anda dari belakang..^___^

baby comel said...

Cantiknyq lana.. sukq tengok, insyaAllah nanti saya tempah kat awak ye lana

Cik Kay Jue said...

serius ar kak smart! simple la yang atas dan last sekali suka tgk.. yg pinky tu comel sweet je.. hehehe.

akak blh tau x yg pink tu akak guna font ape ea? sb sy memang suka font jenis font berangkai ni.. hehe..

Wirda Amir said...

salam rindu lana la luna ku sayang...

bertuahlah rakan blogger yg dpt header baru dn cantik dr lana...

whitecappuccino said...

cantiknya header...berapa harga utk tempahan ni?

sa mic said...

cantik :)

Zawiah said...

saya lah juga yg malas nak wat header ... aduhaiii

Tinta Lana said...

Hasniza ~ Hai mama.. selamat hari raya gak ma..lama ma beraya,hehe

Sally ~ cantik lagi sally..err :D

Lelaki ~ Ok, give me the details. Send it to my emel :)

Tinta Lana said...

SKA ~ Akak guna photoshop CS5 fais..

Caliph ~ amin..saya nak cuba pergi sejauh yang boleh..slagi ada minat.. ^^

Aminin ~ Boleh amin.

Tinta Lana said...

Etuza ~ Uncle! Selamat hari raya juga :)

Chuu ~ Oh, chuu, karikatur yg comel tu ownernya sendiri yg buat :)

Amir ~ Belum 100% official,hehe. Pelan2 kayuh.. i will do that, one day..insyaAllah..thanks amir.. ^__^

Tinta Lana said...

Baby ~ Amin..harap2 baby tempah la,ekekeke

Kayjue ~ Boleh..akak guna Xiomara font :) Kayjue taip handwritten font, macam2 style font berangkai keluar nanti..good luck ya :)

Wirda ~ Wa'alaikumusalam..akak..lamanya akak menyepi,huhu.. senyum saya akak duk panggil lana la luna..boleh buat tajuk lagu tak? hehehe

Tinta Lana said...

WhiteC ~ RM10. Fix, no extra charge ^_^

Sa mic ~ Terima kasih sa.. :)

Zawiah ~ Tapi kak vee..header akk bertukar2 jugak sy tgk,hehe. Rajin apa tu ^_^

Sop said...

menarik :)
mmg bertuah sapa yg tempah

whitecappuccino said...

ooo..ok nnti klu nak tempah akak email.

Nur-nba said...

Salam singgah dari blog Kak WC.. Cantik benar hasil kreativiti Lana.. Teringin nak tempah juga..

ainil fazieda said...

canteknyaa !! yg last 2 marvellous angat . auuu :')

Azie Namico said...

Salam lana..
tq...cantik header ..... tak sangka yg lain pun begitu juga...nice lana...thumb up...

aizamia3 said...

semua cantik tapi paling ai suka yang last sekali.. ;)

aisya said...

cantekkkkkk! hehe

Fatihah said...

semua cantik-cantik. :)

Hydrangeas Blooms said...

Kak lana headers ni cantik, comel, elegen semua ada =)

Qeela Aini said...

cantik2 header yg Lana buat tu :) Keep it up! :D

Tinta Lana said...

Sop ~ :)

WhiteC ~ Ok akak ^^

NurNba ~ Wa'alaikumusalam kak nur. Boleh je kak nur, pa2 terus hantar emel sja :)

Tinta Lana said...

Azie ~ Wa'alaikumusalam. Azie..u deserved it.. Thanks azie support lana..

Aizamia ~ Akak suka yg mcmtu ya.. ^^

Aisya ~ hehe

Tinta Lana said...

Fatihah ~ Layannnn :)

HB ~ Macam2 ada ya =D

Qeela ~ Tq qeela!

Waalid Al-Marbawi said...

Salam lana..

subhanallah terbaiklah bakat lana dalam design header ni...

waalid doakan semoga lana sentiasa maju dalam minat yang diceburi...

=)

Nurul Farahizzati said...

nak berguru dengan kak lana macam mana nak buat header mcm tu, boleh tak? hehe.

Muttallif said...

Salam lana, semua header tu sangat cantek~~~

Tinta Lana said...

Waalid ~ Wa'alaikumusalam. Amin waalid.. terima kasih ya :)

Zizie ~ Akak kalau mengajar, jadi garang, sanggup tak? hahaha

Muttallif ~ Wa'alaikumusalam. Layankan je,hehehe

||aLeaSaRa|| said...

salam lana...owh kak lea malam tadi singgah dah blog dani..lana yang buatkan new header rupanya..ok nanges huwaaaa...cantik n kreatif!!!

takde ke free header sempena merdeka unutk kawan2 setia..malas nak buat sendiri huhu...

Nurul Farahizzati said...

ala.. jangan la garang2.. pen merah, pen biru.. u marah, i love you.. hihi..
alorh.. tua sangat ke aku ni?? baru nak bajet2 baby face.. hahaha..

Tinta Lana said...

Aleasara ~ Wa'alaikumusalam. Urmm..tak terfikir plak saya nak buat header sempena merdeka..takda idea,huhu. Kalau akk ada idea, boleh la share dengan saya. hehehe

Zizie ~ hahaha, bukan tua la..ko nampak matang zie.. :)

Cik Yaya said...

3-3 comel..lg comel ade pic gugrl yg last sekali tu ^,^

merahitujambu said...

cantik header dani.serius

Ayie Abas said...

boleh tahan..idea dan konsep yg kreatif...ni yg ayie rasa nk buat geng nih...haha :D

lynndamya said...

ohoi serius style babe! aku paling suka header first tu, sebab ada maksudnya..aku suka artwork yg boleh menyampaikan mesej dgn baik...simple but strong meaning ! fuhh style~ haha :D

Hatimi Tahirruddin said...

semuanya cantik2 lana.... :)

Powered by Blogger.