RSS Feed

Header #7

50

November 13, 2013 by

Sebelum ini, Header #6.

Yang pertama, blogger Noh. Hint yang diberi: Simple, tulisan berbunga dan colourful. Saya guna font biasa, bunga/swirl ditambah kemudian. Untuk header ini, saya refer tutorial yang ada dilaman web Abduzeedo.

proudly brought to you by, grunge header, dark green header, colourful header, elegant header








Untuk blogger Mr. Copy Paste, penggunaan asal adalah untuk Channel Artnya (Youtube). Dia request design yang boleh diapply dimana saja. Saya buat beberapa design, mostly apply gradient dan vertical/horizontal pattern. Warna pilihan, hitam dan putih. Concept, simple.

simple header, monochrome header, horizontal pattern header










Dan, dibawah, teaser untuk sebuah header, kepunyaan pelanggan seterusnya. Header pun ada teaser..kemaheng, he3.

Teaser header, modern header design, triangleshape header








#Perlahannya progress saya dalam kerja design sekarang ini..


50 comments »

wanariahamiza said...

singgah dan follow. :)

amir zahari said...

Tengok first header tu terbayang proses artwork Lana..hehehe.. tone warna warni tu cantik..

Wirda Amir said...

Salam lanaku....

Cantik semuanya...

mr copy paste punya tu...simple but i like....

Perlahan sbb lana byk urusankan...?

Khamsi Abdullah said...

Cantik! Saya pun dah lama tak guna Adobe nih. Kalau guna pun kadang2 je.. Saya suka y copy paste nye header tu..sleek

Ayie Abas said...

assalamualaikum..lana :)

makin mantap ayie tgok hasil kerja lana..terbaikkkk. :D

baby comel said...

Lana, my copy paste punya tu cantik, kitq suka sgt...

the malay male said...

sumber pendapatan sampingan yang bagus...teruskan usaha :-)

Nurfaezah Abdullah said...

header blogger mr copy paste tu sy suka hehe

aisya said...

suka yg first tu. cantik :)

~ Cik Azz ~ said...

masyuk... masyuk... hehe....

Teruskan men-design..

Vee said...

semoga lebih creatif dlm penghasilan ... byk masyuk tuh ... heheheee ... psst , nama kacang tu dlm bahasa melayu saya tak tahu lah ...

Putri Sukoco said...


inaugural visit on a sunny Friday afternoon, friendship greetings

Lynn Damya said...

Salam, wahhhh cantik !! btw style kan page abduzeedo tu, aku suka style2 nya..haa dan Mr. Copy Paste tu, rase cm seram lak, adekah dia suka copy paste? hahaha gurau je..
xpe lana, take time..sometimes bila terlalu bz and xde mood, mmg xleh nak buat artwork dgn hati..klw buat pon, rase mcm xpuas sbb xfeel..
haha..
all the best !

owh ya2. aku dpt dh komen kau psl attockz tu, thanx ya (n_n)

Aku Penghibur said...

wahh sangat cantik ..terpegun

APAN said...

salam...sory lmbat bls komen or menjawab kabar kakak...
aku jarang dan malas giler utk ke blog sebelum ni...
sekarang ni cuba utk hidupkan balik...

semakin bnyk gayanya tuh...berapa sis ko charge?
macam cantik je...

caliph shuriken said...

teaser pun teaser laa kn, hikk...

Cik Kay Jue said...

assalamualaikum akak lana.. miss u a a lot.. >_<

wah da semakin smart la karya2 akak! hehe.. sy tak reti nak wat cm ni.. hehe.. hebat ar akak.. :)

aizamia3 said...

header pertama tu cantik.. ;)

Tinta Lana said...

@wanariahamiza

Terima kasih wan :)

Tinta Lana said...

@amir zahari

Yg swirl tu semua guna brush amir je mir,hehe.. refer tuto kat abduzeedo, ubah font type dgn ubah warna skit.

Tinta Lana said...

@Wirda Amir

Aah kak..bnyk urusan..tpi kdg2 saya rasa saya tamak. Semua benda nk buat dlm satu msa.

How to control it kak wirda? T__T

Tinta Lana said...

@Khamsi Abdullah

Sleek.

Iya, itulah perkataan yg lana cari utk tema mr copy ni,hahaha.

Tinta Lana said...

@Ayie Abas

Wa'alaikumusalam.

Nak belajar cara buat poster dri ayie :D

Tinta Lana said...

@baby comel

Simple je kan baby..

Khamsi Abdullah said...

@Tinta Lana Selamat menambahkan artwork.. chaiyok!

Tinta Lana said...

@the malay male

Ya, terima kasih. Saya sedang dan akan terus berusaha ^_^

Tinta Lana said...

@Nurfaezah Abdullah

Oh, ok. hehehe

Tinta Lana said...

@aisya

Rainbow color :)

Tinta Lana said...

@~ Cik Azz ~

Kak! Masyuk lagi menjahit kan,ekekeke

Ok ^_^

Tinta Lana said...

@Vee

Takpa, saya cuba google nanti nama kacang2 tu, hehehe

Tinta Lana said...

@Putri Sukoco

Thanks putri ^^

Tinta Lana said...

@Lynn Damya

Wa'alaikumusalam.

Ko memang memahami,hahaha

Aah, bila bz, xda mood, semua yg aku buat takda feel la. Skit2 nak ubah, asyik ubah je smpai bila nak siap.hurmhh

Tinta Lana said...

@Aku Penghibur

Terima kasih acik

Tinta Lana said...

@APAN

Wa'alaikumusalam.

Header harga standard, RM10.
Akak ingt ko dah terus menghilang dibawa arus, :D

Cuba, jgn tak cuba.. sayang la..blog ko apan, dah stabil kan sbnrnya.

Tinta Lana said...

@caliph shuriken

Teaser tu nak bgi smngt pda diri sndiri sbnrnya awk (T__T). Biar smngt skit siapkan dsgn,hihihi

Wirda Amir said...

Tamak nak buat benda yg berfaedah tak mengapa lana...just do it......

QasehnyaRania said...

as-salam.salam kenal singgah sini ari blg kanda wirda

menarik :)

APAN said...

oh...nak satu blh...pembayaran guna perbankan internet blh kan? mls la nak gi pejabat pos...hehe...
bitau bila blh buat ye...

Sop said...

nice header

Tinta Lana said...

@Cik Kay Jue

Wa'alaikumusalam >_< Kjue muncul jugak,hehe. Nanti akak singgah ya, nak tahu apa cerita cikgu kjue skrg ni,hehehe

Tinta Lana said...

@aizamia3

Ya kak.. :)

#psst, sekali komen, pukal terus ya kak,hehe. Terima kasih kak luangkan masa ^_^

Tinta Lana said...

@Khamsi Abdullah

Amin, thanks a lot khamsi! ^^

Tinta Lana said...

@Wirda Amir

hehe, baik kak ;)

Tinta Lana said...

@QasehnyaRania

Wa'alaikumusalam..salam kenal qaeshnya rania..sedap nama.. ^_^

Tinta Lana said...

@APAN

Boleh memang boleh apan..tpi bukan dalam waktu terdekat.

Waktu terdekat tu pula hingga hujung tahun ni,hehe. Urm..ko boleh refer kat sidebar belah knan..title 'Pending Artworks'. Yg dlm list tu pun, perlahan je progressnya,wehehe

Bila boleh buat..mungkin tahun depan nampaknya :)

Aah, bank-in saja. Akak biasanya bagi no akaun bila kerja dah hampir siap.

Tinta Lana said...

@Sop

Abgsop, lama tak ketemu kat sini,hehehe. Terima kasih abgsop :)

Nurul Farahizzati said...

cunr first header tu.. suka tgk warna2 dia.. talented sungguh la ekau ni... eden tumpang kombang lobang hidung... hihi..

Tinta Lana said...

@Nurul Farahizzati

heh3, ekau jangan kombang2 sgt eh, takut eden nengoknya nanti,hehehe

Aku Penghibur said...

sama-sama ^_^

APAN said...

oh...mcm tu ke...kene tunggu dulu la nmpknya...ok2...
paham...

Powered by Blogger.