RSS Feed

Evolusi Header #3

40

June 18, 2014 by

Saya memang obses sikit (banyak sebenonya) bila bab tukar2 header ni,hahaha.

Well, entri ini sambungan dari entri Evolusi Header #1 dan Evolusi Header #2.
Sebelum ini, saya hanya paparkan header2 yang pernah saya guna untuk blog ini.
Kali ini saya sertakan sekali header yg saya guna untuk blog yang satu lagi - Iqra'.

Header pertama untuk blog Iqra'.
Cuba menampakkan 'kelembutan' dengan menggunakan warna pastel. 

Ini pula header kedua. Budget nak style arabic la kenon, furr..
Dah lama saya tak update blog kedua ni T_T 

Header yang digunakan semasa bulan Ramadhan 2013.
Begitu cepat masa berlalu.
Tinggal beberapa hari saja lagi untuk menyambut Ramadhan 2014.

Terbaru yang ini. Warnanya hampir sama plak dengan iklan Churp2 tu. 

Masih banyak lagi pending artwork yang tidak dapat saya teruskan atas sebab2 tertentu. Saya minta maaf pada yang menunggu. Saya tidak pernah lupa janji saya. Doakan saya diberi kemudahan dan curahan idea.


40 comments »

Norhasniza Khalid said...

Sangat cantik header rekaan Lana

white lily said...

cantik dan kreatif :D

ewanthology said...

kalau pandai design mmg boleh selalu tukar header tu, so takkan menjemukan pembaca... tapi klu jenis tak reti nak design macam saya ni nampaknya macam tu je la headernya blog saya...hehe

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Hahaha...wan dh lama inginkan sentuhan Lana utk header wan. Tapi memandangkan Lana busy, wan ok ajer la...hahaha...apapun, nice touch. Keep it up!

Nurul Farahizzati Zakaria said...

header sekarang, nampak elegant and bold gitu... hehe.. yang marhabban tu... ingat lagi akak lana tersayang kasi :) nanti bulan ramadhan, nak pasang balik.. insyaAllah ;)

Tetamu Istimewa said...

Memang terbaiklah. Kreatif. Ada nilainya yang tersendiri.

IK Tia said...

Makin lama kak Lana dah makin expert dalam bab design men-design ni :D

Tukang Karut said...

aku punya lama dah tak bertukar... (ayat kesian ni...)

Mime MF said...

wahhh manja ladies gitu header uolls..hehe :P tp aku suka..nice..

Tinta Lana said...

@Norhasniza Khalid

Sibuknya ma skrg..

Tinta Lana said...

@white lily

Salam kenal lily :)

Tinta Lana said...

@ewanthology

Saya duk tukar2 pun sbb nak elakkan diri saya sendiri dari jemu,hehe

Tinta Lana said...

@Mohd Ridzwan Abdullah

hahaha, Tq wan! Really appreciate that!

Tinta Lana said...

@Nurul Farahizzati Zakaria

Jom? Berganding bahu pasang? kemaheng sampai nak ganding2,hehe

Tinta Lana said...

@Tetamu Istimewa

Nilai tersendiri ya..err

Tinta Lana said...

@IK Tia

Sebab ada orang macam tia la.. :D

Tinta Lana said...

@Tukang Karut

Aku faham yg dalam kurungan tu,hahaha

Tinta Lana said...

@Mime MF

Manja ladies ke weh? hoho

BUNDA a.k.a KN said...

Lana mmg abk tempahan ke?...okay lah tu...dari header bunda yang main simple jer tu...

Aku Penghibur said...

cantiklah.. buat sendiri ke ?

Azlan Strider said...

header no 2 tu sangat chantek sebenarnya..hehehe

Regards,
-Strider-

Tinta Lana said...

@BUNDA a.k.a KN

Pernah ambik, tpi dah ditutup sejak awal thun ni bunda :)

Tinta Lana said...

@Aku Penghibur

Ya.

Tinta Lana said...

@Azlan Strider

Tapi macam tak kena dengan tema iqra tu lan.

Sop said...

rajin lana buat artwork
sop agak malas.. sbb tu xbuat.. hahaha

Ayie Abas said...

assalamualaikum.

sama mcm ayie dulu..lana..
obses jgk suka tukar2 header terutama kat blog PGGP. tapi sbb blog tu dah x aktif dah lama x tukar header...

ary_lee said...

Blog kedua lama tak hupdate yeeee...
Nampak tak kat situ dah tak rajin membaca?
HahahaXD


Lana, tanpa sedar, sebenarnya header melambangkan perwatakan, perasaan dan mood penulis. urrrmmmm.. Macam boleh buat entry ni,.. HahahaXD

nurdani said...

cantiknya headers lana..saya suka yang latest ni. serius. 4 bintang

Sis Vee said...

sis kadang kala pi juga photoshop buat artwork saja2 ... masalahnya , sis jadi leka n keje lain confirm tertangguh ... huhuhuuu

puteri kasih said...

memang kreatif la lana ni...semua header tu cantik cantik belaka :)

Wirda Amir said...

akak je yg taktau mcmana nk tukar header..kalau taupun maybe tk buat,tak mau org kecik hati...

akak suka header yg pertama utk blog iqra' tu..tp semuapun shantek2...i like...

Tinta Lana said...

@Sop

Bukan rajin abgsop..tak banyak modal nak membuatnya..guna brush, tukar2 color skit, da siap!hahaha

Tinta Lana said...

@Ayie Abas

Wa'alaikumusalam ayie.

Blog Daku Amat Menyintaimu pun salu gak bertukar kan,hehehe

Tinta Lana said...

@ary_lee

Ary, ary memang suka la menganalisis kan??hahaha, mencikkk,hahaha

Eh, mana ada tak rajin membaca..maintain je. Yg tak rajinnya, nak buat review. Tak reti r buat review buku. Selalu separuh jalan T__T

Lana setuju la part header tu sbg perlambangan. Ary ce buat entry, based on my header bleh?? ekekeke.

Tinta Lana said...

@nurdani

hehe, tq dani.

Tinta Lana said...

@Sis Vee

Kan? Sebab selagi tak siap, selagi tu tak puas hati, kalau sambung2 buat, idea lain plak muncul,hehe

Tinta Lana said...

@puteri kasih

Puteri..tima kasih.. :)

Tinta Lana said...

@Wirda Amir

Tak mau sapa yg kecik hati tu kak?hehehe

Waalid Al-Marbawi said...

salam lana...waalid memang suke design2 lana...tenang mata memandang..moga sentiasa istiqamah dan beroleh kebaikan serta barokah daripada Allah atas kurnianNya...:)..

caliph shuriken said...

siyes kreatif.. i like ur latest header, hikk...

Powered by Blogger.